klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Vandaag is het nog ‘fris’, maar vanaf het weekend gaan de temperaturen flink omhoog! Op veel plaatsen gaat het kwik richting de 20°C. Lokaal is zelfs een temperatuur van 25°C niet helemaal uitgesloten. Daarbovenop wordt er tot na het weekend geen neerslag verwacht. Kortom: er is heel aangenaam lenteweer op komst!

Het was gisteren, ondanks de duidelijk aanwezige wind, prachtig lenteweer! Stapelwolken, veel ruimte voor de zon en hogere temperaturen dan de afgelopen dagen. Foto: Martin Vye
Ook Jolanda Bakker legde het mooie weer van gisteren vast. De golfjes in de sloot verraden de aanwezigheid van de wind.

Gisteren was er volop ruimte voor de zon al ontstonden er ook een aantal stapelwolken. Vanuit het zuidwesten trok echter hogere bewolking het land binnen door een naderende occlusie. Hier begon het dan ook aan het begin van de avond te regenen in voornamelijk de noordelijke helft welke gedurende de avond en nacht naar het oosten trok. De temperatuur lag ondanks de wind duidelijk een stuk hoger dan de afgelopen dagen met waarden tussen de 15°C tot 18°C.

Deze beelden doen ons weer even goed aan de lente denken in plaats van de herfst zoals het misschien werd ervaren de laatste dagen. Foto: Ton Wesselius

Vandaag en de komende dagen ligt er een hogedrukgebied bij ons in de regio. Hierdoor wordt het rustig en zonnig lenteweer en gaat de wind duidelijk liggen ten opzichte van woensdag. In de ochtend komt er nog op diverse plaatsen mist voor. Deze mist lost echter snel op waardoor er ruimte voor de zon komt. Wel ontstaan er in de loop van de ochtend net als woensdag een aantal stapelwolken. In het noordoosten is er een kleine kans op een spat regen uit deze wolken. In de kustregio’s wordt het met een zwakke tot matige (noord)westen wind zo’n 9-11°C. Op de Wadden kan het zelfs nog iets kouder worden. Meer landinwaarts liggen de temperaturen duidelijk een stuk hoger met waarden tussen de 14 tot 17°C.

Weerkaart van het KNMI voor donderdag. De invloed van een hogedrukgebied gaat toenemen bij onze regio. Er staat weinig wind (isobaren liggen ver uit elkaar) en het occlusiefront trekt richting het oosten weg. Kortom: zonnig lenteweer! bron: KNMI

In de avond klaart het op en kan het flink afkoelen waarbij zich ook mist kan vormen. Onder opklaringen en met weinig wind kan het kwik dalen naar waarden net iets boven het vriespunt. Aan de grond kan het op meerdere plaatsen licht gaan vriezen. Uitkijken voor vorstgevoelige planten dus.

Vrijdag begint de dag fris met hier en daar nog wat mist, maar al snel komt de zon er weer door. Gedurende de dag blijft er volop ruimte voor de zon, al kan er in de noordelijke helft wel wat hoge bewolking overtrekken. De wind is zwak tot matig uit (noord)oostelijke richting. De temperaturen lopen op naar zo’n 16 tot 18°C, lokaal is in het zuidoosten 20°C mogelijk! In de kustregio’s bestaat de kans dat de wind vanaf zee gaat waaien in de loop van de dag waardoor het kwik daar een aantal graden zal dalen.

Tijdens de dodenherdenking is het overwegend zonnig met wat hoge bewolking. De temperaturen liggen tussen de 13°C tot 16°C en er staat een zwakke (noord)oostelijke wind.

Met Bevrijdingsdag is het weerbeeld vergelijkbaar zoals die zal zijn op vrijdag. Er is volop ruimte voor de zon en er staat een zwakke tot matige noordoosten wind. Met temperaturen tussen de 16°C aan de kust tot 20°C of lokaal meer landinwaarts lijkt het een hele mooie dag voor de festiviteiten van 5 mei te gaan worden.

Weerkaart (GFS) voor zaterdag 5 mei. De kern van een hogedrukgebied gaat precies boven onze regio liggen. Hierdoor gaat het rustig een aangenaam lenteweer worden met veel ruimte voor de zon! Bron: Wetterzentrale
De temperatuur voor de Bilt volgens diverse modellen. Een hele duidelijke stijgende lijn waarin na het weekend zelfs de 25 graden of meer gehaald kan worden! Voor het zuidoosten van het land kan dit al zondag gehaald worden. Bron: Kachelmannwetter

Het mooie weer zet zich in ieder geval tot na het weekend door waarin de temperaturen zelfs nog iets op gaan lopen. Zo is zondag lokaal in het zuidoosten een temperatuur van rond de 25°C niet helemaal uitgesloten. Kortom: volop lenteweer met steeds verder oplopende temperaturen en veel ruimte voor de zon!

De natuur kan weer volop gaan groeien nadat het voldoende neerslag heeft gehad en nu veel zon en warme temperaturen krijgt!
Deze mooie stapelwolkjes bij Doornenburg op woensdag werden vastgelegd door Joyce Derksen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training

In samenwerking met Surviking staat op 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 251 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer