Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie: Op de weerkaart vinden we inmiddels een drietal lagedrukgebieden. We hebben Bernhard, Denis en Erik en het front van laatstgenoemde zal later vandaag de oostelijke helft van de Lage Landen parten spelen. Op de Altantische Oceaan ligt alweer een volgende depressie klaar en deze zal ons donderdag met regen en wind bereiken. De temperaturen zijn vrij aangenaam en ook vrij normaal voor de tijd van het jaar en over het algemeen is het niet slecht. Het is wel allemaal heel gematigd, niet alleen in de achter ons liggende julimaand, maar ook in deze augustus lijkt er niet veel te veranderen. De zomer is wat standvastigheid een zuinige en het is een echte jojo-zomer met veel afwisseling.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Geregeld zon, lokaal enkele buien

Gisteren waren er flinke perioden met zon, maar er waren ook wolkenvelden en hier en daar kwam het tot een bui. De temperatuur steeg overal weer tot boven de warme grens van 20° met maxima tussen de 21 en 25°. De toppers waren Arcen met 25,1, Nieuw-Beerta met 25,2, Ell 25,3 en Maastricht met 25,4°. In België werd het 20 tot 25° met in Kleine-Brogel 25,1°.

gisterochtend waren er Kelvin-Helmholtz wolken zichtbaar in het westen van het land. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius

Vrij veel bewolking en in de oostelijke helft kans op regen/buien

Het is op deze dinsdag over het algemeen bewolkt vanwege de nabijheid van een front behorende bij depressie Erik. Het front ligt momenteel noordoost-zuidwest ten zuidoosten van onze streken, maar geleidelijk komt het front naar het westen toe maar het is niet helemaal zeker hoe ver het front naar het westen komt. Vanmiddag heeft de zuidoostelijke helft van de Lage Landen ermee te maken en is er kans op enkele buien en bij die buien is ook kans op onweer. In de westelijke en noordelijke helft blijft het droog en komt geregeld de zon tevoorschijn. Waaien doet het vandaag niet of nauwelijks en de temperatuur stijgt naar ongeveer 21° langs de kust en naar 24 in het oosten.

Vanavond heeft de zuidoostelijke helft nog te maken met buien, maar geleidelijk wordt het weer droog en klaart het op. Komende nacht neemt de hoge bewolking weer toe en het koelt uiteindelijk af naar 12 tot 14°.

Geregeld zonneschijn

Morgen profiteren we van een rug van hogedruk. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Alleen langs de oostgrens is er lokaal kans op een bui. De zuidwestenwind waait zwak tot matig en de temperatuur stijgt naar 21-22°. Alleen in het zuidoosten is het met een graad of 25 weer duidelijk warmer. Ook in België wordt het op veel plaatsen 23 tot 25°.

de verwachte weerkaart voor donderdag. Bron: DWD

Passage volgende regenbrenger

Donderdag krijgen we weer te maken met een volgende regenbrenger en woensdagavond gaat het al vanuit het westen regenen op de passage van een warmtefront. De hele nacht regent het stug door en overdag draait het om flinke buien met kans op onweer op de passage van een koufront. Na frontpassage neemt de buiigheid in de middag af en komt geregeld de zon tevoorschijn. De zuidwestenwind is duidelijk aanwezig en de temperatuur stijgt naar 21-22° in het noordwesten, naar een graad of 24 in het binnenland en naar een zomerse 25-26 in het zuidoosten. Ook in België is het (zomers)warm met temperaturen tussen de 24 en lokaal 27°.

de verwachte weerkaart voor komend weekend. Bron: ECMWF/Wetteronline.de

Aanhoudend (licht) wisselvallig

Vrijdag trekt de oceaandepressie geleidelijk naar het noorden weg en komend weekend breidt het Azorenhoog zich geleidelijk naar onze streken uit. Het resulteert, in een overwegend westelijke (hoogte)stroming, in licht wisselvallig zomerweer met naast geregeld zon ook elke dag nog enkele buien. De temperatuur is wat lager en stijgt vrijdag en zaterdag naar 20 tot 23°. Zondag is het iets minder warm met 19 tot 22° met continue de hoogste temperaturen in de zuidoostelijke helft van het land.

De zomer is overigens in het zuidoosten van het land zo’n 2° te warm met nu al 28 zomerse dagen (dagen waarop de temperatuur stijgt tot boven de 25°) Normaal over de hele zomer (t/m 31 augustus) is 26 zomerse dagen. Ter vergelijk: in De Bilt staat het aantal zomerse dagen op 13 en in Leeuwarden op 7. Overigens zijn dat hele normale aantallen tot en met vandaag.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De komende dagen gaat de temperatuur eerst omhoog, vanaf donderdag gaat het kwik weer naar beneden in deze zuinige jojo-zomer. Na het weekend is het in het midden van het land gemiddeld een graad of 20. De verschillen tussen GFS en EC is duidelijk kleiner geworden na het weekend.

Dit was het weer voor vandaag en morgen kijken we weer verder. Fijne dag en graag weer tot morgen. De vakantiegangers wens ik een fijne vakantie!

prachtig zomerweer gisteren. De foto werd gemaakt door Martin Vye

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 457 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier