Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Weerpraatje

Het wordt een zonovergoten weekend onder de vleugels van het hogedrukgebied Frauke ten oosten van onze streken. Ook na het weekend zal de zon volop schijnen en het blijft deze maand verder droog.

Pas in maart lijkt het weerbeeld te gaan veranderen met dan meer bewolking en kans op regen. Ook neemt de wind in kracht toe en gaan de temperaturen geleidelijk omlaag.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren was het een grijze en bewolkte dag. In de middag klaarde het hier en daar wat op en kwam de zon even tevoorschijn. De temperatuur steeg naar waarden tussen de 10 en 13° met op Terschelling en in Vlissingen 9,8°. De topper was Woensdrecht met 12,9°. In België lagen de maxima tussen de 8 en 14° met in Zeebrugge 8,1 en in Buzenol 13,7°.

Aanvankelijk was het grijs en bewolkt op veel plaatsen. Jolanda Bakker maakte de foto.
Ook bij Albert Thibaudier was het een grijze dag.
Ton Wesselius maakte deze foto.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.
Het was op veel plaatsen bewolkt, maar later klaarde het hier en daar wat op, zoals hier in Doornenburg. De foto werd gemaakt door Joyce Derksen.

Op deze zaterdag is het prachtig weer met volop zonneschijn. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft overal droog. De wind waait zwak tot hooguit matig uit het zuidoosten en de temperatuur stijgt naar 9 of 10° in het noorden en noordwesten en naar 12-13 in het zuiden en op veel plaatsen in België. Door de zwakke wind zal het aangenaam aanvoelen!

Vanavond en de komende nacht is het helder en bij weinig wind koelt het flink af. Op veel plaatsen gaat het licht vriezen met uitersten tot -3° in het oosten en noordoosten. Aan de grond kan het lokaal matig vriezen.

Hoog Frauke zorgt voor veel zonneschijn

Morgen is het wederom prachtig weer met volop zonneschijn. Het blijft wederom droog en er waait niet meer dan een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur stijgt wederom naar 10° in het noorden en naar 13 in het zuiden en in België.

De verwachte weerkaart voor aanstaande dinsdag. Bron: wetterzentrale.de

Na het weekend blijven we tot zeker woensdag profiteren van het hogedrukgebied Frauke in de buurt van onze streken. Het blijft dan ook rustig en droog met volop zonneschijn. De nachten zijn aanvankelijk nog koud met in de nacht naar maandag en ook in de nacht naar dinsdag op veel plaatsen lichte vorst. Overdag gaat het kwik omhoog van 10 tot 15° van noord naar zuid op maandag naar 12 tot 17° op dinsdag en woensdag.

De verwachte weerkaart voor volgend weekend. Bron: wetterzentrale.de

Aan het eind van de week, met maart op de kalender, trekt het hoog geleidelijk naar het zuiden weg en komen we langzaam onder de invloedssfeer van depressies. De bewolking neemt dan ook weer toe en er is ook weer kans op regen. Ook de wind zal weer in kracht toenemen en bovendien gaat het kwik langzaam weer omlaag.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het kwik de komende dagen eerst gaat stijgen naar 15° of meer. Aan het eind van de week, dus met maart op de kalender, gaat het kwik omlaag en volgend weekend liggen de maxima rond de 10°.

De kans op neerslag is de komende tijd erg klein.

De kans op neerslag is de komende tijd, volgens het Amerikaanse weermodel GFS, uitermate klein. Pas in maart is er weer kans op nattigheid.

Een jaar geleden was het behoorlijk winters tijdens de laatste dagen van februari. Martin Vye maakte de foto.

Op ons forum kan je gezellig meepraten over het weer in zowel de Lage Landen als de Alpen. Meld je aan en praat mee!

Jolanda Bakker maakte deze lenteachtige foto.
De natuur heeft het lenteseizoen geopend… Ton Wesselius maakte de foto.

Dit was het weer voor deze zaterdag. Morgen zal Daan het weerpraatje voor de zondag verzorgen en ik ben er dan maandag weer. Voor nu een goed weekend en graag weer tot morgen!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis.

(Visited 432 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier