Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het is deze week zonovergoten lenteweer. Natuurlijk is het uitnodigend, na een lange, natte en herfstachtige periode, om naar buiten te gaan. Hou je dan alsjeblieft aan de regels die zijn opgesteld door het RIVM. Genieten van de zon kan ook in de tuin of op het balkon of met een wandeling rondom het huis.

De weerkaart voor vandaag

Menig winterliefhebber smult bij het zien van de weerkaarten. Een hogedrukgebied ten oosten en noordoosten van onze streken voert vrij koude en kurkdroge lucht aan. Was het twee maanden eerder geweest dan…

De dag begon al fraai. Ton Wesselius maakte de foto.
Overdag bleef het zonovergoten. Ton Wesselius maakte ook deze foto.
Jolanda Bakker maakte deze ‘blauwe’ foto

Zonovergoten dagen

Op deze maandag schijnt de zon weer volop aan een strakblauwe lucht. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind en daarmee wordt vrij koude lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 9 tot 11 graden. In het zuiden kan het lokaal 12 graden worden.

Vanavond en vannacht is het helder en bovendien neemt de wind wat in kracht af. Hierdoor kan het nog wat kouder worden dan afgelopen nacht. Het kwik daalt in het westen naar -1 of -2 graden, maar in Zeeland blijft het kwik een fractie boven nul. Landinwaarts koelt het af naar -4 of -5 graden.

Ook morgen is het zonovergoten. Er waait een meest matige zuidoostenwind en de temperatuur is met 10-12 graden iets hoger. In de nacht naar woensdag is het helder en koud. Het gaat overal licht en op sommige plaatsen zelfs matig vriezen. Woensdag verandert er heel erg weinig. De zon schijnt volop en het blijft gegarandeerd droog. Er waait een matige oostenwind en het wordt 9-11 graden.

Suzanne Vermulm maakte deze foto
Albert Thibaudier maakte deze foto.

Geleidelijk meer bewolking

Ook donderdag en vrijdag blijft het droog, maar er verschijnt wel weer wat bewolking aan het zwerk. De nachten worden geleidelijk minder koud en overdag wordt het 9 tot 11 graden.

In het weekend schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en mogelijk komt het tot een (lokale) bui. Over het algemeen blijft het ook dan nog steeds droog. Het wordt 8-11 graden.

Volgende week zijn de neerslagkansen nog steeds klein en aanvankelijk is het 10-12 graden. Met april op de kalender gaat het kwik mogelijk enkele graden omhoog met maxima tussen 13 en 17 graden.

Oscar Wokke maakte deze foto in de duinen bij Bakkum aan Zee

Stuur gerust foto’s in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 404 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier