Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weerbericht

Er staat ons vandaag een zonnige zondag te wachten. Vanochtend trekt de hier en daar aanwezige bewolking naar het zuiden weg en daarna gaat overal de zon flink schijnen. Wel is de start lokaal grijs door nevel en mist.

De wind waait uit het westen tot noordwesten en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 9 graden in het noorden en noordwesten en naar 12, lokaal 13 in het zuiden, zuidoosten en hier en daar in België.

Vanavond zijn er flinke opklaringen, komende nacht raakt het vanuit het noordwesten weer bewolkt en uiteindelijk volgen enkele buien. De temperatuur daalt naar waarden tussen de 1 en 5 graden en er waait een in kracht toenemende noordwestenwind. Over land wordt de wind matig en aan zee krachtig, windkracht 6.

Gisteren was het aanvankelijk een bewolkte dag. Jolanda Bakker maakte de foto.
Ook bij Joyce Derksen was het grijs en bewolkt en moest de kleur ergens anders vandaan komen.
In de middag klaarde het op en Ton Wesselius maakte deze foto in Roelofarendsveen.
Ook bij Albert Thibaudier in Joure klaarde het op.

Weerpraatje

Vanwege een uitloper van het hogedrukgebied Irmelin ten westen van Ierland is het vandaag prachtig weer met flink wat zonneschijn. Morgen krijgen we te maken met een koufront verbonden aan depressie Louie en komt het tot enkele buien. De dagen daarna profiteren we van Irmelin en is het rustig en droog voorjaarsweer. Aanvankelijk liggen de temperaturen rond of iets onder normaal, maar later in de week trekt het hoog over onze streken naar het noordoosten en gaat het kwik omhoog.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren was het aanvankelijk bewolkt en heel lokaal spetterde het wat. Veel voorstellen deed het allemaal niet en later op de dag klaarde het vanuit het noordwesten op. De temperatuur steeg naar 10 tot 13 graden en er waaide een overwegend matige noordwestenwind.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker. Vandaag kunnen we genieten van de lentezon!

Morgen krijgen we te maken met het koufront verbonden aan depressie Louie. De temperatuur op het 500 hPa-vlak (5,5 km hoogte) daalt naar -35 graden en zorgt bij ons voor enkele buien. Door die lage temperatuur op hoogte is er bij die buien ook kans op hagel en wellicht ook onweer. De meeste en stevigste buien komen landinwaarts voor.

De wind waait uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee met kans op zware windstoten tot 80/90 km/uur. De temperatuur blijft steken bij waarden tussen de 8 en 10 graden.

De verwachte weerkaart voor later deze week. Bron: wetterzentrale.de

Vanaf dinsdag gaan we volop profiteren van het hogedrukgebied Irmelin. Aanvankelijk ligt dit hoog ten westen van onze streken, maar later in de week trekt het hoog over ons land naar het oosten. De neerslagkansen nemen weer af, maar dinsdag is er hier en daar nog wel een bui mogelijk. Verder zijn er wolkenvelden, maar ook de zon zal geregeld schijnen.

De temperatuur blijft aanvankelijk rond of (iets) onder normaal met dinsdag kwikstanden van 9 tot 11 en woensdag van 11 tot 13 graden. Vanaf donderdag loopt het kwik op naar waarden tussen de 14 en 17 graden met de hoogste waarden in het oosten en zuidoosten.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur aanvankelijk rond de 10 graden ligt. Vanaf dinsdag gaat de temperatuur omhoog met in het laatste weekend van maart temperaturen rond de 15 graden.

Deze kleurrijke foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
De dag eindigde zeer fraai met deze zonsondergang gefotografeerd door Johan Klos.

Dit was het voor deze zondag. Maak er een mooie dag van, ga er lekker op uit en graag weer tot morgen.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 414 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier