Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen; Hogedrukgebieden blijven de komende dagen ons weer beïnvloeden. Dat levert vaak zonnig en warm lenteweer op. Vooral woensdag en donderdag kan het 21 tot 24 graden worden. Alleen in de loop van vanmiddag neemt de bewolking toe en kan in de avond en nacht wat lichte regen vallen. Pas in het Paasweekend lijkt het weer iets minder bestendig te worden.

Terugblik

Afgelopen weekend was het zeer zonnig en vooral op zondag ook warm. De temperatuur liep op grote schaal op naar waarden boven de 20 graden. In het zuiden en zuidwesten van het land werd het zelfs ruim 22 graden. In De Bilt werd het 19,6 graden en dat betekende  een nieuw datumrecord. Niet eerder sinds de metingen werd het op 5 april zo warm. In het zuiden hebben we ook de eerste warme dag te pakken (>20 graden). In De Bilt moeten we daar nog even op wachten, maar dat gaat vandaag waarschijnlijk wel lukken.

Op grote schaal werd het 20 graden of meer met de hoogste temperatuur in Hoek van Holland (door het duin-effect en een gunstige wind werd het daar 22,4 graden). Bron: meteociel.fr.

Het satellietbeeld van gisterenmiddag zegt genoeg; geen wolkje aan de lucht! De Alpen liggen er trouwens ook prachtig bij. En niet alleen in eigen land was het stralend zonnig weer, ook in alle landen om ons heen (bron: NASA worldview).

Het zou een uitgelezen weekend geweest zijn om er heerlijk op uit te trekken en lekker de natuur in te gaan. Het advies was echter om zoveel mogelijk thuis te blijven om zo de verspreiding van Covid-19 zoveel mogelijk tegen te gaan. Gelukkig werd hier volop gehoor aangegeven en zochten we massaal de tuin of het balkon op. Ook daar was het heerlijk toeven en ligt verbranding alweer op de loer.

De tuin van de buurman van Ton Wesselius lijkt wel de Keukenhof.

En natuurlijk kunnen ook ijsjes met dit weer niet achterblijven (Foto: Albert Thibaudier)!

Blijft het warm en zonnig?

Vandaag start de dag opnieuw met veel zon en loopt de temperatuur weer rap op. Met een zuidelijke aanvoer kan het vandaag misschien nog een tandje warmer worden dan gisteren. In grote delen van het land wordt het opnieuw 20-23 graden, in de kustprovincies wordt het net geen 20 graden en aan zee blijft het bij 15-17 graden. Een afgeronde 24 graden moet misschien wel mogelijk zijn. Zeker in het oosten en zuidoosten blijft het de hele dag zonnig, maar in het westen neemt juist de bewolking in de middag toe. Dit op nadering van een zwak koufront wat ons land vanavond en vannacht zal gaan passeren. Vanwege de invloed van hogedrukgebieden zal het front niet veel neerslag geven, hooguit 2 tot 4 mm. De meeste in het westen, de minste in het oosten.

Het koufront nadert de kust in de loop van vanmiddag. Vooral in de avond kan er wat regen vallen.

Tegen het einde van de middag bereikt de neerslag de zuidwestkust en zal in de avond het land (afzwakkend) passeren.

In de loop van de nacht is het front gepasseerd en klaart het daarachter op. Vanwege de neerslag is het een stuk vochtiger en tijdens opklaringen ontstaat dan wat mist of nevel. Hadden we de afgelopen nachten nog vorst, dat gaat vannacht niet gebeuren. Het wordt niet kouder dan 6 tot 10 graden.

In de nacht naar dinsdag toe kan er wat nevel of een mistbank ontstaan. In de ochtend verdwijnt dat snel, maar het kan wel wel weer een prachtige zonsopkomst worden!

‘Iets’ minder warm op dinsdag

Nadat het koufront ons is gepasseerd stroomt iets minder warme lucht uit over het land. In het zuidoosten kan het nog 20 graden worden, maar elders wordt het 16 tot 19 graden. Op de Wadden is het met 13 graden wel wat frisser. Normaal gesproken is het begin april 12 graden, dus leven we nog steeds flink boven onze stand. Bovendien komen er opnieuw flinke zonnige perioden voor met slechts af en toe wat wolkenvelden die voorbij trekken.

Na de passage van het zwakke koufront domineren hogedrukgebieden in onze omgeving wat resulteert in zonnig en warm lenteweer.

Nog een reeks warme dagen

Na dinsdag blijft het t/m vrijdag warme en vrij zonnig lenteweer. Het wordt dan op grote schaal 21 tot 24 graden en misschien is zelfs een lokale 25 graden wel mogelijk. Zeker op woensdag en donderdag draait de zon daarbij overuren. Het zal niet helemaal strakblauw zijn, maar het blijft daarbij wel droog. Er staat niet al te veel wind, dus het voelt ook echt warm aan. Op Goede Vrijdag lijkt er iets meer onstabiliteit in de lucht te zitten, wat betekent dat er toch wat meer bewolking aanwezig is. Het is niet helemaal uitgesloten dat er later op de dag een enkele bui mogelijk is.

In Eindhoven lijkt het de hele week 20 graden of meer te worden. Dat zou niet misstaan in een gemiddelde zomermaand.

Het Paasweekend?

Of het ook tijdens het Paasweekend zonnig en warm blijft is de vraag. Het lijkt er op dat we langzaam te maken krijgen met een noordwestelijke stroming waarbij ook de wisselvalligheid toe gaat nemen. Zaterdag lijkt dat nog niet het geval, dan kan het nog dik 20 graden worden, maar is de spreiding wel groot. De Paasdagen lijken wat minder warm en wat wisselvalliger te gaan verlopen, maar de verwachting is nog erg onzeker. In ons volgende blog meer details over het aanstaande Paasweekend.

De pluim geeft de grote spreiding vanaf zaterdag goed weer. Nog even afwachten hoe warm het precies gaat worden.

Voor nu wensen we jullie een fijne week, blijf gezond en blijft thuis. Graag tot een volgende blog!

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 450 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer