klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Bevrijdingsdag gaat net als gisteren zonnig verlopen en daarnaast gaan de temperaturen weer iets omhoog. De kern van een hogedrukgebied bij onze regio zorgt voor rustig en zonnig lenteweer. Voor de vele festiviteiten van vandaag gaat het een prachtige dag worden. Tot en met halverwege komende week wordt er ook nog eens geen neerslag verwacht. Daarnaast lopen de temperaturen de komende dagen elke dag iets verder op tot lokaal 27°C komende week.

Een mooie strakblauwe lucht vastgelegd door Ton Wesselius in een ‘Hollands’ landschap
Ook Jolanda Bakker wist deze mooie foto te maken met een blauwe wolkenloze hemel!
Aad Hoogenboom maakte deze fraaie foto van de zonsopkomst waarin toch wel wat hoge bewolking te zien was.

Gisteren waren er nauwelijks wolken te bekennen en werd het lokaal 20°C. Aan de kust was het iets koeler met zo’n 13 tot 15°C met een op sommige plaatsen aanlandige wind. Wel lagen de temperaturen op diverse plaatsen rond het vriespunt en aan de grond vroor het een aantal graden.

Voor de wat vroegere vogels kon er op diverse plaatsen wat grondmist gezien worden welke snel verdwijnt als de zon een beetje doorbreekt. Dat levert mooie plaatjes op zoals deze van Aad Hoogenboom

Vandaag met Bevrijdingsdag wordt het een herhaling van vrijdag, maar dan met iets hogere temperaturen. Er is volop ruimte voor de zon en het kwik gaat landinwaarts oplopen naar zo’n 19 tot 23°C. Qua bewolking is er hooguit een klein beetje hoge bewolking aanwezig waar de zon makkelijk doorheen komt. De temperatuur blijft op de Wadden een aantal graden lager dan meer landinwaarts. Er staat een zwakke tot matige wind uit het (noord)oosten. Aan de kust kan de wind in de loop van de dag vanaf zee gaan waaien en dan blijft het kwik wat achter.

In de avond gaat de wind weer meer liggen en koelt het weer geleidelijk af, maar rond 22:00 is het op veel plekken nog zo’n 14 tot 16°C.

Zondag verloopt wederom zonnig en wordt het iets warmer dan vandaag: 22 tot 25°C. Er staat een zwakke wind uit het oosten. Aan de kust kan de wind in de loop van de dag vanaf zee gaan waaien. Het kan hierdoor ook meteen wat afkoelen.

Na het weekend wordt het de eerste dagen weer iets warmer en blijf het en zonnig. Het kwik gaat op veel plaatsen tussen de 23 tot 27°C uitkomen, lokaal in het zuidoosten misschien zelfs nog wat meer. Wel gaat het hogedrukgebied zich langzaam maar zeker richting Scandinavië verplaatsen. Tegelijkertijd komt er meer ruimte voor depressies vanuit het noordwesten waardoor de neerslagkansen toenemen. Maar dat is voor een latere zorg, voor nu: vooral genieten van het warme en zonnige lenteweer!

Weerkaart (GFS) voor woensdag. Het hogedrukgebied verplaatst zich richting Scandinavië waardoor depressies weer bij ons in de buurt kunnen komen. De neerslagkansen stijgen hierdoor en de temperatuur gaat waarschijnlijk weer wat zakken. Bron: Wetterzentrale
De temperatuur in de Bilt volgens diverse modellen. Vanaf morgen temperaturen boven de 20 graden en elke dag iets verder oplopend. Later lijkt het weer wat koeler te worden als depressies weer bij ons in de buurt kunnen komen. Bron: Kachelmannwetter
De komende dagen gaat het goed zoeken worden naar wolken. Met een oplettend oog zoals Martin Vye kun je alsnog hele mooie foto’s maken!

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training

In samenwerking met Surviking staat op 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 206 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer