klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Ten minste tot en met Pinksteren is het zonnig en warm lenteweer. Er is wel een verschil in temperatuur tussen het noordelijk kustgebied (15 tot 20°) en de rest van de Benelux. En de droogte wordt een steeds groter probleem. Tot ver in de volgende week wordt er geen neerslag verwacht. Tot en met aanstaande vrijdag is de wind noord tot noordoost en wordt en ’s middags bij behoorlijk wat zon tussen de 15 en 22°. Na vrijdag draait de stroming naar oost tot noordoost en wordt het met 20 tot 25° nog wat warmer.

Ton Wesselius maakte gisterenochtend deze prachtige foto

Gisteren

Was het in de Benelux opnieuw overwegend zonnig. Wel was er vooral in de noordelijk helft sluierbewolking en gisterenmiddag ontstonden er in het binnenland stapelwolken. Aan het eind van de dag dreven er in het noordwesten enkele wolkenvelden vanaf de Noordzee over. De wind was zwak en kwam hoofdzakelijk uit het noorden. Het werd gisterenmiddag 13 tot 18° in het noordelijk kustgebied en 20 tot plaatselijk 25° elders.

Afgelopen nacht

Koelde het bij een zwakke noordenwind af naar rond 8° in het noordoosten tot 14° in het zuidwesten. In hoog België daalde het kwik plaatselijk tot beneden 5°. Het was vrij helder op sluierwolken na. In het noordoosten dreef in de loop van de nacht dikkere bewolking over, behorend bij een koufront uitloper van een lagedrukgebied bij Groenland.

Fietsweer gisteren. Weinig wind en veel zon. Foto Erica v. Leeuwen
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Vandaag

Zorgt een hogedrukgebied voor rustig en warm weer. Wel zijn er vooral vanmiddag naast zon ook wolkenvelden.

Een krachtig hogedrukgebied met de kern ten zuidwesten van Ierland (1039 hPa) zorgt vandaag voor aangenaam lenteweer. De noordenwind is matig, 3 of 4 Bft., maar neemt vanmiddag vooral aan de kust toe tot vrij krachtig, 5 Bft., als een zwak koufront van noordwest naar zuidoost over de Benelux trekt. In het uiterste noordoosten zou een spat regen kunnen vallen. De temperatuur loopt uiteen van 12 tot 16° in het noorden en noordwesten en 20 tot 25° elders.

Vanavond en vannacht

Trekken de wolkenvelden naar het zuiden weg en wordt het overal helder. In het binnenland kan plaatselijk nevel of een mistbank ontstaan. De wind komt uit noord tot noordoost en is in het binnenland zwak, 0 tot 2 Bft., aan de kust matig, 3 of 4 Bft., maar vanavond af en toe nog vrij krachtig, 5 Bft. De temperatuur daalt naar rond 6° in het oosten tot ongeveer 11° vlak aan zee.

Morgen 

Verplaatst de kern van het hogedrukgebied zich naar de Noordzee. Daardoor wordt bij ons met een noordoostelijke stroming droge lucht aangevoerd. 

Het is morgen op wat sluierwolken in het oosten na zonnig. In de loop van de dag ontstaan boven het binnenland enkele stapelwolken die morgenavond weer snel verdwijnen. Het blijft overal droog. Bij een in het binnenland zwakke tot matige, 2 of 3 Bft., en aan de kust af en toe vrij krachtige noordoostenwind, 4 of 5 Bft., wordt het donderdagmiddag 12 tot 16° in het noordelijk kustgebied en 15 tot 21° elders

Vrijdag

Blijft het hogedrukgebied boven de Noordzee liggen. De wind blijft daardoor noordoost en is zwak tot matig, 2 tot 4 Bft. Alleen aan de kust kan de wind vrijdagochtend nog even vrij krachtig zijn, 4 of 5 Bft. Het is overwegend zonnig op wat sluierbewolking na. In het binnenland ontstaan in de loop van de dag opnieuw enkele stapelwolken die in de avond snel verdwijnen. Het wordt vrijdag 13 tot 17° in het noorden en 18 tot 22° elders.

De weerkaart voor zaterdag. Bron: UKMO

Komend weekend

Trekt het hogedrukgebied richting Scandinavië. Daardoor draait de stroming bij ons meer naar het noordoosten en wordt er iets warmere lucht aangevoerd. Op wat sluierwolken en in de middag enkele stapelwolken na is het zonnig lenteweer. Vooral in de nacht naar zaterdag kan er plaatselijk een enkele mistbank ontstaan. De temperatuur ligt tussen de 20 en 25°. Alleen op de Wadden en vlak aan zee is het iets minder warm.

De komende 10 dagen wordt er geen neerslag verwacht. Daardoor neemt de droogte nog verder toe.

De pluim met de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland is eensgezind. Tot ver in volgende week blijft het aangenaam lenteweer met een temperatuur tussen de 20 en 25°. Bron: Meteologix.

Meer over het weer in de Benelux en de Alpen lees je op alpenweerman.nl!

Vanaf Texel een mooie woensdag!

Stapelwolken in de middag. Foto Jolanda Bakker

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 456 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer