Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weersverwachting vandaag

Het gaat een stuk frisser worden de komende dagen. Een hogedrukgebied boven Scandinavië zorgt voor een matige wind uit het noordoosten. Aan de kust is deze krachtig (6 Bft). De dag begint op de meeste plaatsen zonnig met uitzondering van de zuidelijke regio’s. Hier komen nog een aantal wolkenvelden voor welke gedurende de dag verder naar het zuiden weg zullen trekken. Pas in de avond trekken er vanuit het noorden weer wat wolkenvelden over waar lokaal in het noorden een spat regen uit kan vallen.

De weerkaart van vandaag volgens het KNMI. Een hogedrukgebied boven Scandinavië zorgt voor een noordoostelijke stroming in onze regio. Bron: KNMI

Dankzij de noordoostelijke stroming blijft het kwik vandaag hangen op zo’n 8 graden in het noorden tot zo’n 11 graden in het zuiden. Vanavond zijn er opklaringen en gaat de wind landinwaarts liggen. Hierdoor kan het flink afkoelen en kan het landinwaarts licht gaan vriezen.

Trijntje vd Berg maakte deze foto onder de rook van Rotterdam gisteren.
Volop zonneschijn bij Ton Wesselius nabij Roelofarendsveen gisteren.
Deze foto werd gemaakt door Suzanne Vermulm.
De tulpen staan volop in bloei op het moment. Foto: Jannes Wiersema
Maar ook in de rest van de natuur is de lente zichtbaar. Foto: Albert Thibaudier nabij Heerenveen.

Komende dagen

Ook de komende dagen blijft het aan de frisse kant met een noordoostelijke stroming. Morgen schijnt de zon in eerste instantie overal, maar trekken er in de ochtend wolkenvelden vanuit het noorden binnen. De maxima liggen tussen de 7 graden op de Wadden en 11 graden in het zuiden. In de noordelijke provincies valt er in de avond en nacht naar vrijdag mogelijk wat neerslag uit de dikkere bewolking. Een punt van de aandacht is de koude bovenlucht. Op 850 hPa wordt het zo’n -8 tot -10 graden vanaf donderdagavond. In combinatie met temperaturen rond de 2 graden en de koude bovenlucht kan de neerslag in het noorden een winters karakter hebben.

Vrijdag en zaterdag blijven we in de koudere lucht waardoor het overdag niet veel warmer wordt dan zo’n 6 tot 10 graden en in de nachten kans op wat lichte vorst. Vrijdag verloopt in eerste instantie nog droog, maar in de avond en zaterdag overdag komen er buien voor waarbij een winters karakter mogelijk is.

Vanaf zondag draait de wind weer naar een meer zuidelijke tot zuidwestelijke richting. Hierdoor zal het kwik weer op gaan lopen komende week.

De temperatuur voor het midden van Nederland de komende dagen (GFS). In de nachten temperaturen rond het vriespunt en overdag niet veel warmer dan 10-15 graden. Na het weekend duidelijk oplopende temperaturen.
Een behoorlijk droge neerslagverwachting voor de komende dagen. Als er neerslag valt lijkt het vooralsnog niet veel te zijn voor het midden van Nederland volgens GFS.

Morgen neemt Rico het weerpraatje weer op zich en voor nu een mooie dag!

Deze fraaie zonsondergang werd gefotografeerd door Jolanda Bakker.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 424 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier