Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie: op dit moment zitten we aan de achterzijde van storm Dennis, waardoor we nog altijd te maken hebben met vrij veel wind. We zitten nu ook aan de “koude kant” van het systeem, en met name de bovenlucht is koud, waardoor we vandaag met buien te maken krijgen. De komende dagen blijven we te maken hebben met de invloed van lagedruk en daarmee blijft het vrij wisselvallig.

De weerkaart voor morgen. Dennis ligt boven Noord-Europa en dankzij dat systeem staat er bij ons nog altijd een stevige west-zuidwestelijke stroming. Meer weerkaarten vind je hier.

Gisteren: storm, extreem warm en bizarre koufrontpassage

Gisteren kwam het in de kustgebieden tot storm, en daarmee was het alweer de vijfde stormdag van het jaar. Daarbij was het ook nog eens extreem warm voor de tijd van het jaar – datumrecords werden verpletterd – en viel er aan het eind van de dag lokaal zeer veel neerslag. Kijk hier voor een uitgebreid verslag van het bijzondere weer gisteren.

Deze foto werd gemaakt door Valerie van den Hende in Anzegem, West-Vlaanderen. Ook daar was het zonnig en zacht.
Albert Thibaudier maakte deze foto. Treffend voor het weerbeeld van gisteren.
Stortregen gisteren bij Jannes Wiersema

Vandaag: veel wind, aanvankelijk zeer zonnig

De dag begint op de meeste plekken volop zonnig, alleen in het uiterste zuidoosten is het nog vrij bewolkt. In de loop van de ochtend trekken buien vanuit het zuidwesten het land binnen en bij die buien kan ook hagel en onweer voorkomen. Ook tussen de buien door laat de zon zich nog af en toe zien. De temperatuur loopt uiteen van 8 graden op de Wadden tot 11 graden in het zuiden. Daarmee is het een stuk koeler dan gisteren, maar nog altijd te zacht voor de tijd van het jaar.
Aan het begin van de dag staat er in het binnenland nog een (vrij) krachtige wind. Aan de kust waait het nog hard tot stormachtig (7 a 8 beaufort). In de loop van de dag neemt de wind wel in kracht af.

Morgen verandert er weinig aan het weerbeeld. Er komen enkele winterse buien voor, maar tussendoor is er opnieuw weer vrij veel ruimte voor de zon. Met maxima van 8 a 10 graden is het een fractie frisser dan vandaag. Ook staat er een fractie minder wind, al waait het aan de kust nog altijd stevig. In de nacht naar woensdag trekt een neerslaggebied over de Benelux.

Er trekt op 500 hPa (~5 km) een behoorlijk koude bovenlucht over, waardoor winterse neerslag en een klap onweer op woensdag niet zijn uitgesloten. De temperatuur op 850 hPa (1400 meter) is -7. 

Woensdag komen er nog wat buien voor en die buien kunnen gepaard gaan met hagel, onweer en natte sneeuw. Met name in de Ardennen en net over de grens in Duitsland (Sauerland) kan het gaan sneeuwen. De temperatuur stijgt naar 7-8 graden bij een matige en aan de kust vrij krachtige westelijke wind.

Donderdag komt er even een rug in waardoor het tijdelijk wat rustiger weer wordt, maar het blijft wisselvallig met neerslagkansen.

In het carnavalsweekend gaan de temperaturen weer omhoog naar waarden rond de 10 graden, maar ook de neerslagkansen en de wind gaan weer toenemen. Vooralsnog lijkt het dus geen ideaal carnavalsweer te worden!

De 15-daagse neerslagpluim van het KNMI. Na woensdag tijdelijk droger, in het weekend (carnaval) zien we weer duidelijke neerslagpieken.
De 15-daagse neerslagpluim van het KNMI. De temperatuur gaat deze week iets omlaag maar ligt nog wel net boven normaal.

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 816 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer