Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Onder aanvoering van het hogedrukgebied Zouhir krijgen we een zonnig herfstweekend. Het hoog trekt langzaam naar het oosten en na het weekend komt er (weer) een zuidelijke stroming te staan tussen dit hoog en een diepe depressie op de Atlantische Oceaan met daarin de restanten van voormalig orkaan Oscar.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Zonneschijn, maar ook buien

Gisteren begonnen we de dag hier en daar nog met lichte regen en enkele buien. Gaandeweg kwam steeds vaker de zon tevoorschijn, maar later op de dag kwam het in de noordelijke helft toch weer tot buien en daarbij kwam het ook lokaal tot hagel.

De temperatuur steeg naar 11-12° met in Vlissingen 10,8, Stavoren 10,9 en in Voorschoten 11,0°. De topper was Arcen met 12,1°. In België werd het 7 tot 12° met op de Mont Rigi 6,8 en in Kleine Brogel 12,3°.

De dag van gisteren begon weer erg fraai. Ton Wesselius maakte deze foto in Roelofarendsveen.
Monique Bormans maakte deze foto gisterochtend in Leiden.
In Stompwijk maakte Debbie van Ooststroom deze mooie foto.
Rob de Graaf uit Steenwijk maakte deze prachtige foto van de buien gistermiddag die vooral in het noorden en midden van het land voorkwamen.
Aldo BV stuurde deze mooie foto toe vanuit Klein-Dongen
Hilligje Kooiker maakte deze prachtige foto op een mooie vrijdag.
Peter van Lindenberg maakte deze foto.
Gistermiddag kwamen er nog flinke buien voor die lokaal van hagel vergezeld gingen. Jannes Wiersema maakte de foto.

Fraaie zaterdag

Het is op deze eerste zaterdag van november fraai herfstweer. Na een koude nacht met landinwaarts lichte vorst (Volkel -1,6, aan de grond -5°), schijnt vandaag de zon flink. Er is alleen wat hoge sluierbewolking zichtbaar en het blijft overal droog.

De zwakke zuidenwind neemt iets in kracht toe en wordt zwak tot matig over land en soms vrij krachtig in het noordwestelijk kustgebied en draait naar zuidoost. De temperatuur stijgt naar 10-11, in Belgisch Limburg lokaal naar 12°.

Vanavond en de komende nacht is het helder en bij een zwakke tot matige zuidoostenwind daalt de temperatuur weer flink. Het koelt af naar 1 tot 3° boven het vriespunt met kans op vorst aan de grond.

Zonnige zondag

Morgen wordt ook een mooie dag met volop zonneschijn. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind.

De temperatuur stijgt naar 10° in het noorden en op de Wadden, naar 11-12 in het midden en naar 13 in het zuiden van het land. In België kan het lokaal nog een graadje warmer worden.

De verwachte weerkaart voor dinsdag volgens EC. Bron: meteologix.com

Tijdelijk oplopende temperaturen

Na het weekend blijft de stroming zuidelijk tussen een hogedrukgebied boven het oosten van Europa en een diepe depressie op de Atlantische Oceaan. De temperaturen zullen aanvankelijk weer flink stijgen. Maandag wordt het van noord naar zuid al 12 tot 16°, dinsdag kan het in het midden en zuiden van het land 16 tot 18° worden. Vanaf woensdag daalt het kwik weer naar meer normalere waarden voor november, want aan het eind van de week is het 11 tot 13°.

Het weerbeeld kenmerkt zich door een afwisseling van wolkenvelden en flinke zonnige perioden. De neerslagkansen zijn uitermate klein en er staat over het algemeen niet veel wind.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat het allemaal weer mooi zien. De temperatuur ligt dit weekend rond de 10-11°, maar na het weekend gaat het kwik omhoog met op dinsdag kwikstanden boven de 15°. Vanaf woensdag gaat de temperatuur weer omlaag en aan het eind van de week is het wederom een graad of 10.

Trijntje van den Berg maakte deze zonnige foto in Barendrecht.
Marjolein Schut maakte gisterochtend deze foto in de buurt van Schiphol.
Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto in Zevenhuizen.
Fraaie herfstkleuren op een mooie dag. Debbie van Ooststroom maakte ook deze foto.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de ontwikkelingen op de diverse weerkaarten. Voor nu een goed weekend en graag tot morgen.

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman of @ricoschroder

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 438 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer