Advertentie 

Algemene situatie:
Het blijft voorlopig zonnig en zomers warm. Onder aanvoering van het hogedrukgebied Ekkehard houdt dit zomerse weer zeker aan tot eind volgende week. Wel zien we later volgende week wat wolken verschijnen en wellicht neemt de kans op een warmte onweer toe.

Na een veel te warme januari- (+2,5°), april- (+3,0°) en meimaand (+3,3°) is ook deze juni bijna 2° te warm (+1,9°). Gelukkig waren februari (-2,6°) en maart (-1,5°) wel aan de koude kant, maar overall is het jaar 2018 tot nu toe al 1,1° te warm. Daarmee staan we al in de top 10…

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: volop zon
Gisteren scheen de zon weer volop. In de ochtend kwam heel lokaal wat lage bewolking voor, maar al vrij snel was dit verdwenen. In de middag bereikte een gebied met lage wolken de Wadden en de noordkust, maar deze was geleidelijk aan oplossing onderhevig. In het uiterste noorden scheen de zon 10 uur, elders werd 15-16 uur genoteerd.

De temperatuur steeg naar 18 tot 20° op de Wadden, naar 21-22° op de stranden en elders in het noorden en naar 24 tot 29 elders met in Volkel 29,2°. In België werd het 19 tot 21° aan zee en bijna 30 landinwaarts met in Kleine Brogel 29,9°.

Deze leuke creatie werd bedacht en op de foto gezet door Jolanda Bakker.
Er wordt flink gesproeid om de gewassen nog enigszins te helpen… Ton Wesselius maakte de foto.
Aad Hogenboom maakte deze prachtige foto.
Prachtig weer. Ikzelf maakte deze foto

Vandaag: volop zonneschijn
Het begint wellicht ééntonig te worden, maar ook vandaag schijnt de zon weer volop aan een wolkeloos zwerk. In het zuidoosten kunnen wel enkele stapelwolken ontstaan, maar het blijft overal droog.

De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is matig van kracht, maar vanmiddag wordt de wind op de Wadden vrij krachtig, windkracht 5. De temperatuur stijgt naar een zeer aangename 23 tot 25° op de Wadden en naar 26 tot 28° elders in het noorden. In het midden van het land wordt het 29, lokaal 30 en in het zuiden wordt het tropisch met 31, lokaal zelfs 32°. In België wordt het op de meeste plaatsen tropisch met 30 tot 32°, maar langs de kust (24 tot 26°) en in de Ardennen en Hoge Venen (27-28°) is het minder heet.

UV-Index: 7 !!
De kracht van de zon hoog. De UV-index is in deze tijd van het jaar het grootst en ligt rond de 7. Dat betekent sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten! Smeer je dan ook goed in als je naar buiten gaat! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog. De temperatuur daalt naar 11 tot 13° in de oostelijke helft en naar 15 tot 17° in het westen.

Morgen: zonovergoten start van juli
Morgen is het opnieuw zonovergoten en de zondag doet zijn naam absoluut eer aan. De wind waait uit het oosten en is matig over land en later vrij krachtig aan zee en op de Wadden.

De temperatuur stijgt naar 24-25° op de Wadden en naar 26 tot 30 elders met de hoogste temperaturen in het zuiden. In België wordt het op meerdere plaatsen een tropische dag met kwikstanden van 30-31°.

De verwachte weerkaart voor volgende week. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aanhoudend zomers
Ook na het weekend blijft het aanhoudend zomers met maandag en dinsdag volop zonneschijn. De temperatuur stijgt op beide dagen naar waarden tussen 23 en 29° met de laagste temperaturen op de Wadden en de hoogste in het zuiden. In het midden is het zo’n 26-27°.

Vanaf woensdag verschijnt er wellicht weer wat bewolking en aan het eind van de week is er zowaar kans op een lokale (onweers)bui. Tegen die tijd neemt de luchtvochtigheid toe en wordt het, niet alleen voor het gevoel, nog warmer met op meerdere plaatsen tropische temperaturen… We zijn bezig met een zomer van formaat!!

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat het de komende 10 dagen volop zomer is in de Lage Landen. De temperatuur stijgt elke dag naar 25° en meer in het midden van het land. In het noorden is het steeds wat minder warm (aangenamer) en in het zuiden is het warmer met temperaturen tegen of boven de tropische 30°. Later in de week zal de temperatuur eerder stijgen dan dalen.

De neerslagpluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De komende dagen is en blijft het droog in het midden van het land. Pas aan het eind van de pluim verwacht het Canadese weermodel weer wat regen. De overige modellen houden het nog altijd droog.

Door de droogte van de laatste en ook de komende tijd lijkt het hier en daar wel herfst. Martin Vye maakte de foto.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het oosten en waait zowel over land als aan zee met 12 tot 14 knopen. De windvlagen liggen rond de 16-17 knopen. De golfhoogte is 0,5 tot 0,6 meter.

Morgen waait de oostenwind met 12-13 knopen. De vlagen kunnen de 20 knopen halen. De golfhoogte is 0,5 meter.

Dit is wat je krijgt met een volle maan….
wat geduld en een ooievaarsnest…. Collega Maarten had dat geduld en maakte beide foto’s.

Dit was het weer voor deze laatste dag van juni. Morgen op de eerste juli ben ik er weer en dan kijken we weer verder naar de zomerse weerkaarten. Voor nu een mooi weekend en graag tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 15 september een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/. Schrijf snel in, want er is nog maar plaats voor 4 deelnemers!!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 331 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier