Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Dit paasweekend staat in het teken van zonneschijn en (zomer)warmte. De zon schijnt van opkomst tot ondergang en de temperaturen zijn met 22-27 graden zo’n 10 graden hoger dan normaal. Na Pasen blijft het aanvankelijk warm met temperaturen boven de 20 graden. Wel neemt de bewolking geleidelijk toe en is er kans op een (onweers)bui. Aan het eind van de week gaat het kwik omlaag.

De dag begon gisteren kleurrijk. Ton Wesselius maakte deze foto.
Overal scheen de zon. Ook in Roodeschool waar Jannes Wiersema deze foto maakte.

Op deze zaterdag is het prachtig lenteweer met volop zonneschijn. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar 20-22 graden in het noorden, naar 24 in het midden van het land en naar 25-26, lokaal zelfs 27 graden in het zuiden van het land en in België. Alleen op de Waddeneilanden blijft de temperatuur een fractie onder de warme grens van 20 graden.

Vanavond en de komende nacht is helder en daalt de temperatuur naar waarden tussen de 2 en 5 graden in het noordoosten en naar 5-8 elders. In het zuidwesten wordt het niet kouder dan een graad of 10.

warm paasweekend met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Ton Wesselius is verantwoordelijk voor deze creatieve foto.

Morgen, eerste Paasdag, schijnt de zon volop aan een strakblauwe lucht. De UV-index is 5 en dat betekent dat de huid gemakkelijk (na 15-25 minuten) kan verbranden. Goed insmeren dus als je van het zonnige weer gaat genieten.

De wind waait zwak uit het oosten, maar in de kustgebieden komt de wind zwak uit het noorden tot noordoosten. De temperatuur is dan in de kustgebieden en op de Wadden wat lager met waarden morgenmiddag tussen de 17 en 20 graden. Elders, achter de duinen, wordt het morgen 21-24 graden en in het zuiden kan lokaal de 25 graden weer worden bereikt.

Ook paasmaandag is het op en top lente, zeg maar gerust zomerweer. De zon schijnt weer volop, maar er trekken ook velden met sluierwolken over het land. De UV-index is wederom 5, dus smeer je goed in.

De wind waait matig en uit het oosten en de temperaturen stijgen overal, dus ook op de stranden, naar waarden tussen de 23 en 25 graden. Alleen op de Wadden blijft het kwik weer iets achter.

De neerslagkansen voor de komende tijd. Tot en met dinsdag blijft het droog, daarna neemt geleidelijk de kans op regen weer toe.

Na Pasen blijft het eerst nog ongewoon warm voor de tijd van het jaar met temperaturen veelal van 20-23 graden. De zon schijnt geregeld, maar er trekken ook wolkenvelden over het land.

Vanaf woensdagmiddag neemt de kans op enkele regen- en onweersbuien toe. Aan het eind van de week gaat de temperatuur duidelijk naar beneden en Koningsdag blijft de temperatuur op veel plaatsen rond of onder de 15 graden.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat weer mooi zien dat de temperatuur tot en met woensdag stijgt tot boven de 20 graden. Na woensdag gaat de temperatuur duidelijk omlaag en eind volgende week en in het laatste weekend van april (Koningsdag) is het dan 13-14 graden in het midden van het land.

Ton Wesselius maakte deze Hollandse foto.
Collega Ricardo maakte deze lentefoto in Heerjansdam.
Trijntje van den Berg maakte deze mooie foto.

De windverwachting voor surfers en zeilers:
De wind waait op deze zaterdag uit het oosten tot noordoosten en waait met zo’n 9 knopen. De windvlagen liggen veelal tussen de 10 en 15 knopen.

Morgen is de wind noordoost en waait met 7-9 knopen. De windvlagen liggen rond de 10-13 knopen.

Terwijl het riet al weer begint te groeien en het eerste blad weer volop aan de bomen hangt wordt al het pas gesneden riet hier in de Kop van Overijssel van het land gehaald. Deze foto werd gemaakt door Rob de Graaf uit Steenwijk.
Deze paascreatie werd gefotografeerd door Jolanda Bakker.
Jolanda Bakker maakte ook deze foto van de zonsondergang.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen is er weer een weerpraatje voor de Lage Landen. Voor nu een mooie dag, fijne Paasdagen en graag weer tot morgen.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 267 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier