Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen; een groot hogedrukgebied boven Scandinavië maakt de dienst uit in ons deel van Europa, terwijl lagedrukgebieden het zuiden van Europa teisteren. Met een stevige oostenwind wordt droge lucht naar ons land gevoerd en dat betekent zon, zon en nog eens zon. Pas in het weekend verschijnen er meer wolkenvelden in het weerbeeld. Zonnig weer overdag, maar ook helder in de nacht; goed nieuws voor liefhebbers van vallende sterren!

Terugblik

Viel het afgelopen zondag in Limburg nog wat tegen met de zon, gisteren scheen de zon in het hele land volop. Dat is mooi te zien aan de satellietbeelden die NASA elke dag maakt. Geen wolkje te bekennen in onze omgeving.

Strakblauwe luchten dus en dat levert uiteraard mooie plaatjes op:

Een schitterende lentedag in Doorneburg, vastgelegd door Joyce Derksen.

Ook Ton Wesselius genoot van de zon, maar er stond wel een stevige oostenwind.

Het was zonovergoten, maar daarbij was de oostenwind flink aanwezig. In een groot deel van het land stond een vrij krachtige oostenwind, aan de kust was de wind krachtig tot lokaal even hard (windkracht 6-7 Bft.).

Ook op het water was de stevige wind goed zichtbaar (foto: Aad Hogenboom).

Naast de wind is het in deze tijd ook belangrijk om je al goed in te smeren. De zon is al behoorlijk krachtig, maar door de stevige wind zal dat niet altijd direct gemerkt worden. De zonkracht is nu veelal 4 of 5 en dat betekent dat een onbeschermde huid al binnen 25 minuten kan verbranden.

Het RIVM houdt dagelijks de zonkracht bij. Gisteren kwam deze ruim boven de 4 uit. Ook de komende dagen is de zonkracht 4 of 5.

En dat betekent dus dat er goed gesmeerd moet gaan worden als je niet wilt verbranden (foto: Albert Thibaudier).

Vandaag is het eigenlijk een copy-paste van het weer van gisteren. Het hogedrukgebied boven Scandinavië blijft voorlopig liggen op de plek waar ie nu ligt. Dat betekent vandaag opnieuw veel zon, maar ook weer in een vrij krachtige tot lokaal harde oostenwind. Gisteren werd het ruim 20 graden in het zuiden, vandaag kan het 22 graden worden. In het noorden blijft de temperatuur steken op een graad of 15. Overigens is het wel leuk om te melden dat als we deze drukverdeling in de winter hadden gehad we te maken zouden hebben met een ijzige oostenwind met lage temperaturen. Winterliefhebbers hadden deze drukverdeling het liefst drie maanden eerder gehad.

Een krachtig hogedrukgebied bepaalt het weerbeeld. Lagedruk boven Zuid-Europa en daartussen een krachtige oostenwind.

Vanavond en vannacht blijft het helder en zijn de sterren goed te zien. Interessant om te vermelden is dat deze dagen de meteorietenzwerm Lyriden de aarde passeert. Dat zorgt voor de nodige vallende sterren. Het hoogtepunt zal in de nacht naar woensdag zijn, 22 april. Ook dan zijn de condities uitstekend.

Morgen, donderdag en vrijdag blijft het overminderd zonnig. Het enige verschil is, is dat de wind steeds verder afneemt en dat de temperatuur wat verder omhoog gaat. Lokaal kan het dan in het zuiden afgerond 25 graden worden. Met een stuk minder wind voelt het wel wat aangenamer aan.

Later op woensdag en vooral op donderdag neemt de wind duidelijk af.

Vrijdag lijkt de warmste dag van de week te worden. Lokaal kan het in het zuidoosten dan 24 of 25 graden worden.

Woensdag en donderdag is het nog steeds strakblauw. Vrijdag kunnen er wel wat velden met sluierbewolking binnentrekken en zal de lucht niet meer staalblauw zijn.

Wat brengt het weekend?

Gedurende de week verliest het hogedrukgebied haar kracht op onze omgeving en dat maakt voorzichtig de weg vrij voor de invloed van lagedrukgebieden. De wind draait naar het noordwesten en dat betekent een duidelijke dip in de temperatuur. De bewolking speelt een grotere rol in het weerbeeld, maar heel erg wisselvallig lijkt het vooralsnog niet te worden.

T/m vrijdag blijft het warm en zonnig lenteweer. Vanaf het weekend wordt het geleidelijk minder warm en neemt de bewolking toe en de kans op een bui. De windafname (in het midden) is goed te zien!

Als afsluiter: zon, zon en nog eens zon in Eindhoven. Pas in en na het weekend meer bewolking.

Voor nu een hele fijne dag en graag tot een volgende keer.

(Visited 720 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier