Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene weersituatie: 
Het hogedrukgebied Erika ligt ten noordoosten van onze streken en zorgt voor een zuidoostelijke stroming met aanvoer van droge lucht. De zon zal weer flink schijnen en het blijft droog. Morgen zakt Erika wat naar het zuiden en ligt dan ten oosten van onze contreien. De stroming wordt dan zuid en daarmee wordt zeer zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur oploopt naar de dubbele cijfers.

de weerkaart voor vandaag. Bron:: DMI

Gisteren: prachtig weer
De zon scheen gisteren van opkomst tot ondergang en het bleef overal droog. Vooral op heldere dagen kan je al heel goed merken dat het in de ochtend al weer eerder licht wordt en in de avond later donker. Per dag winnen we in totaal 4 minuten in deze tijd van het jaar. De zon scheen ruim 8, bijna 9 uur. De temperatuur steeg naar waarden tussen de 4 en bijna 10°. Terschelling noteerde 3,6 en Wijk aan Zee 3,7°. Arcen noteerde de hoogste temperatuur met maximaal 9,6°.

op deze prachtige satellietfoto is heel goed te zien waar de sneeuw is gevallen afgelopen weekend. Bron: NASA
de dag begon al prachtig met bevroren slootjes en een opkomende zon. De foto werd gemaakt door Marinus de Keijzer. (@betuwefotograaf)

Vandaag: wederom zonovergoten
Net als gisteren is het ook vandaag prachtig weer met volop zonneschijn. Er is geen wolkje aan de lucht en het blijft dan ook vanzelfsprekend droog. De matige en in het noordwestelijk kustgebied nog vrij krachtige oostenwind draait naar zuidoost en neemt in kracht af. De temperatuur stijgt naar waarden tussen de 7-8° in het noorden en naar 10-11 in het zuiden. In zuidelijk Limburg en in Zeeuws Vlaanderen kan het lokaal 12° worden. In België worden maxima tussen de 10 en 14° verwacht, maar op de Wadden en rondom het IJsselmeer wordt het een graad of 5-6.

Vanavond en de komende nacht is het helder, maar er is ook kans op nevel en lokaal mist. De wind waait zwak tot hooguit matig uit het zuiden tot zuidoosten en de temperatuur daalt naar waarden enkele graden onder het vriespunt. Langs de kust, in het zuidwesten en in grote delen van België blijft het kwik boven nul.

veel zon ook bij Ben Saanen in het zuiden van het land.

Morgen: opnieuw vrij zonnig, later wolken vanuit het westen
Ook morgen is het prachtig weer met veel zon. Later op de dag neemt vanuit het westen geleidelijk de bewolking toe en gaat de zon af en toe schuil en in het zuidwesten kan het lokaal tot een bui komen. Omdat het hoog Erika ten oosten van ons land ligt komt de wind uit het zuiden en met die wind, die zwak tot hooguit matig is, wordt zeer zachte lucht naar de Lage Landen gevoerd. De temperatuur bereikt, met uitzondering van de Wadden en rondom het IJsselmeer, de dubbele cijfers. In het noorden wordt het een graad of 10-11 en in het zuiden ongeveer 13. In het zuiden van Limburg kan het 14-15, lokaal zelfs 16° worden. In België worden over het algemeen dubbele cijfers verwacht met temperaturen tussen de 13 en 16°.

Morgenavond en in de nacht naar donderdag is het bewolkt en komt het tot enkele buien. De wind wordt zuidwest en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur daalt nergens meer tot onder nul. Het koelt af naar waarden tussen de 2 en 5°.

de zon ging ook weer fraai onder. Deze prachtige foto werd gemaakt door Mark Wolvenne.

Donderdag: enkele buien
Vanaf donderdag wordt het wisselvalliger en dat merken we donderdag direct al. De bewolking heeft de overhand en er trekken enkele buien over het land en vooral in de zuidoostelijke helft kan 2 tot 5 millimeter vallen. In de noordwestelijke helft lijkt het nog droog te blijven. De zuidwestenwind waait zwak tot matig en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 10°. Alleen aan zee en op de Wadden is het enkele graden koeler.

de verwachte weerkaart voor het komende weekend volgens ECMWF.

Vrijdag en het komend weekend: wisselvallig
Vrijdag en ook het komende weekend is het wisselvallig met naast af en toe zon ook kans op regen of enkele buien. Vrijdag valt met de nattigheid wel mee, maar vooral later op zaterdag trekt er een regengebied van west naar oost over het land en ook zondag blijft het niet droog. De temperatuur komt gemiddeld over het land uit op een graad of 9.

Aan de temperatuurpluim hieronder is te zien dat de temperatuur de komende 10 dagen (tot en met 23 februari) elke dag stijgt naar waarden rond de 10°. Komende nacht kan het nog een graadje vriezen, maar daarna blijft ook in de nacht het kwik boven nul. Winterweer is op basis van deze pluim dus niet meer te verwachten en de meteorologische winter duurt nog precies 2 weken…

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Kijken we puur nog even naar de pluim van het Europese model (ECMWF) van gisteravond, de roze lijn hierboven, dan zien we dat de temperatuur vanaf morgen dagelijks uitkomt op waarden rond de 10°. De nachten verlopen over het algemeen vorstvrij.

de pluim van het ECMWF voor het midden van het land. Bron: KNMI.

Ook kijken we nog even naar de ijspluim op basis van de pluim hierboven en dan zien we dat de temperatuur van het water de komende 10 dage oploopt naar een graad of 5 boven nul. IJs wordt voorlopig niet meer verwacht!

de ijspluim van het ECMWF voor het midden van het land. Bron: KNMI.

Glaskugelbereich: wat zegt de glazen bol van de Amerikanen?
De glazen bol van de Amerikanen, de verwachting voor de periode 24 februari tot en met 1 maart, laat een kletsnat slot van de meteorologische winter zien. In het laatste weekend van februari wordt een hoogtelaag berekent en kan er ook wat winterse neerslag vallen, maar over het algemeen is het een komen en gaan van ‘gewoon’ regen bij temperaturen boven de norm die geldt voor de tijd van het jaar.

een stevige westelijke stroming tussen lagedruk ten noorden en hogedruk ten zuiden volgens de glazen bol van de Amerikanen.

Sneeuwverwachting Ardennen:
Er liggen her en der nog wat sneeuwresten, maar de komende dagen dooit ook dit weg. Verse sneeuw wordt niet verwacht en er zijn geen wintersportmogelijkheden in de Ardennen en Hoge Venen in de komende krokusvakantie. De temperatuur komt dagelijks uit op waarden tussen de 5 en 10° en in de nacht kan het soms een graadje vriezen.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor de Ardennen. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het weer voor vandaag. Morgen kijken we weer verder naar de ontwikkelingen op de weerkaarten. Ik zou zeggen stay tuned, vertel het verder en blijf vooral volgen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Wist je dat we op Facebook inmiddels de grens van 10000 likes zijn gepasseerd? Dank daarvoor en ik zou zeggen: op naar de 20000!

Foto’s zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
De meteorologische winter is in volle gang. Volg hier de weersontwikkelingen met betrekking tot het winterweer in de Lage Landen en natuurlijk ook in de Alpen. JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman promo (via YouTube)

rehall-logo-2015
Winter is coming – be prepared –

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 319 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer