Vandaag passeert een gebied met bewolking en zeer lokaal wat regen. In de middag breekt vanuit het westen de zon door. Morgen wordt nog een prima dag met een mix van wolken en zon. Vanaf woensdag hebben we een periode wisselvallig zomerweer met elke dag een vrij grote neerslagkans.

Vanochtend is het overwegend bewolkt en lokaal kan een klein beetje regen vallen. Koud is het niet met in de vroege ochtend al temperaturen van 16-19 graden.

Vanmiddag trekken vanuit het westen opklaringen het land binnen. In het oosten is dan nog kans op een enkele bui. Het wordt maximaal 21 graden op de Wadden tot lokaal 25 graden in Limburg. De wind draait van zuidwest naar west en wordt matig, aan zee mogelijk even vrij krachtig, windkracht 5.

Vanavond en vannacht is het op de meeste plaatsen droog. Het is wisselend bewolkt en de temperatuur zakt naar 12 graden in het noordoosten tot 15 in Zeeland.

Morgen wordt een prima dag. Het is wisselend bewolkt met wat meer zon in de kustprovincies dan in het binnenland. In het grootste deel van het land blijft het droog, maar vooral in het noorden is kans op een lokaal buitje. Het wordt 21-24 graden en de hoogste maxima zijn opnieuw voor het zuidoosten van het land.

Woensdag trekt een storing over het land en dit levert een aantal buien op. Tussendoor is af en toe ruimte voor de zon en wordt het maximaal een graad of 22.

Ook de rest van de week is er een mix van wolken, buien en zon. De wind zit voorlopig in de (zuid)westhoek en de middagtemperatuur komt dagelijks uit tussen 20 en 24 graden.

Het weer werd vandaag verzorgt door weeronline, Johnny Willemsen.
Afbeeling:

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter


Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.