Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Het is deze week nog wisselvallig zomerweer met vandaag wegtrekkende regen en morgen weer mooi en warm zomerweer. Vervolgens weer buien op woensdag die de warmte enigszins verdrijven. Met september op de kalender lijkt een hogedrukgebied te zorgen voor fraai (na)zomerweer met temperaturen ruim boven de 20°.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Geregeld zon

Het was een weekend met twee gezichten. Zaterdag kwam het soms met bakken tegelijk uit de lucht, gisteren bleef het op veruit de meeste plaatsen droog met geregeld zonneschijn. Gistermiddag nam de bewolking toe en in de tweede helft van de middag ging het vanuit het zuidwesten licht regenen.

Na een vrij koude nacht met regionaal temperaturen van een graad of 5 en aan de grond slechts 2°, steeg de temperatuur overdag naar 18 tot 21° met in Vlissingen en Wilhelminadorp 17,7 en op Terschelling 18,0°. In de zuidoostelijke helft werd weer een warme dag genoteerd met in Ell maximaal 21,1°. In België daalde de temperatuur in Elsenborn naar 0,2 en Buzenol noteerde 2,6°. Overdag werd het maximaal 16 tot 21° met in Kleine Brogel 20,7°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen bij de Overasseltse- en Hatertse Vennen.
Deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Albert Thibaudier maakte deze prachtige foto van een halo.
In Laren was het aanvankelijk zonnig. De foto werd gemaakt door Arno van Brakel.
Collega Maarten maakte ook een fraaie foto van de Waal bij Dodewaard. Goed te zien is ook de lage waterstand.

Wegtrekkende lichte (mot)regen

Gisteravond en de afgelopen nacht regende het van tijd tot tijd en aan zee stond enige tijd een harde zuidenwind, windkracht 7 met windstoten tot 75 km/uur.

We starten deze maandag op veel plaatsen bewolkt met soms wat lichte regen en motregen. De regen trekt naar het oosten weg en in de loop van de ochtend klaart het vanuit het westen wat op. Vanmiddag is er hier en daar nog wat lichte regen of een bui mogelijk, maar de droge perioden zullen dan overheersen.

De zuidwestenwind wordt west en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 20-21°. In het zuidoosten en in Belgisch Limburg kan het 22° worden.

Vanavond is er lokaal nog kans op wat lichte regen of een bui, maar geleidelijk wordt het overal droog met flinke opklaringen. De temperatuur daalt naar 10 tot 12° landinwaarts en naar 13 tot 15 in de kustgebieden.

Mooie zomerdag

Morgen wordt een mooie zomerdag met aanvankelijk flink wat zonneschijn. In de middag verschijnt er weer meer bewolking, maar het blijft overal droog.

De wind waait zwak uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur stijgt naar 21° in het noordwesten en naar 24, lokaal 25 in het zuidoosten.

Vanuit het zuidwesten neemt woensdag de bewolking toe en ook de kans op buien. Later is er ook onweer mogelijk. Bron: HD/meteologix.com

Wisselvallig en even wat minder warm

Woensdag krijgen we te maken met een thermisch laag vanuit het zuiden. De kans op buien neemt toe en daarbij is in de middag en avond vooral landinwaarts ook kans op onweer. De temperatuur stijgt landinwaarts weer tot boven de 20° met langs de oostgrens wellicht nog kwikstanden van een graad of 24-25. In het westen blijft het kwik dichter bij de 20°.

De rest van de week blijft het wisselvallig zomerweer. Donderdag komt het tot enkele buien, maar vrijdag blijft het over het algemeen droog als een hogedrukgebied boven onze streken gaat opbouwen. De temperatuur is weer lager en stijgt naar waarden tussen de 18 en 21° met de hoogste temperturen continue in het zuidoosten en in Belgisch Limburg.

Zondag vinden we hogedruk boven onze streken. De neerslagkansen nemen af, de zon gaat vaker schijnen en de temperaturen gaan omhoog. Bron: meteologix.com

Nazomerweer in september

In het weekend wordt het hogedrukgebied vanuit de Azoren sterker en sterker en blijft het overal weer droog. Bovendien zijn er flinke perioden met zon en de temperatuur gaat weer omhoog. Zaterdag wordt het 20 tot 22 en zondag 22 tot 24°.

Na het weekend, maar dat is natuurlijk ruim buiten de betrouwbare termijn, splitst het hoog zich volgens de diverse weermodellen op en een deel komt ten oosten van onze streken te liggen. De stroming wordt zuid en de temperaturen worden in dit scenario zomers.

De komende dagen dit maar even in de gaten houden of de diverse weermodellen deze berekeningen blijven maken, want er zijn nog veel onzekerheden… De pluim hieronder is positief voor hoge temperaturen in september.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het kwik de komende dagen rond of net boven de 20° ligt. Later in de week daalt de temperatuur wat, maar in het weekend gaat het kwik weer omhoog. Na het weekend kan het zelfs zomers worden met temperaturen van 25°.

Bij Martin Vye in het Friese Wolvega scheen eerst de zon.
Later raakte het zwaar bewolkt. Ook deze foto werd gemaakt door Martin Vye.

De windverwachting voor vandaag en morgen voor watersporters:

De wind wordt vandaag west en is over land matig met 14 tot 16 knopen. De windvlagen liggen tussen de 20 en 24 knopen. Aan zee is de westenwind vrij krachtig met 18 tot 21 knopen. De windvlagen liggen ook tussen de 20 en 24 knopen. De golfhoogte is ruim meer dan 1 meter.

De golfhoogte is meer dan 1 meter. bron: EC/meteologix.com

Morgen waait de wind matig met 7-8 knopen, maar morgenmiddag valt de wind over land weg. Aan zee neemt de wind ook af van 9 knopen in de ochtend naar 2 tot 4 aan het eind van de middag.

Ik kreeg zaterdag zoveel prachtige buienfoto’s binnen dat er ook vandaag nog een aantal te zien zijn. Deze foto werd gemaakt door Debbie van Ooststroom in Stompwijk.
Ook deze fraaie foto van Johan Klos is het zien meer dan waard.

Warmste zomer ooit!

De zomer van 2018 wordt de warmste zomer ooit. De verwachting is dat de temperatuur gaat uitkomen op een gemiddelde van 18,9 of 19,0°. Het vorige record was 18,7° gemeten in de topzomer van 2003. De zomer van 2006 vinden vanaf nu op plaats drie met 18,5° en de zomer van 1976 zakt naar plaats vier.

De droogste zomer ooit wordt het overigens niet. Op meetpunt De Bilt is inmiddels 78,3 millimeter gevallen en in de zomer van 2003 viel 73,6 millimeter.

Ook bij Jannes Wiersema in het Groningse Roodeschool was het mooi weer op de laatste zondag van augustus.

Dit was het voor deze maandag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen, want zoals gebruikelijk is er elke dag een weerpraatje voor de Lage Landen. Tot morgen!

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 504 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer