Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het hogedrukgebied Sven ligt inmiddels boven Rusland en een nieuw hoog (Tews) neemt de honneurs waar. Het warme zomerweer houdt dan ook aan en met de verwachte temperaturen kon het ook wel eens de warmste meimaand ooit worden in De Bilt sinds de metingen begonnen in 1901.

Het record is 15,7° gemeten in mei 2008. Normaal is overigens 13,1°, maar dit jaar komen we mogelijk uit op 16,0°. Ook de lente als geheel kan een top 5 notering bemachtigen en wat ik al eerder aangaf, het record aantal warme dagen in de lente van 25 wordt overschreden. We staan inmiddels op 20 en daar kunnen er dus nog 10 bijkomen…

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: zon, maar ook wolken en in de zuidelijke helft ook buien met onweer
Gisteren scheen de zon vooral in de noordelijke helft volop. Over het midden van het land raakte het in de middag bewolkt en viel er zelfs enkele spetters regen en in het zuiden was het aanvankelijk bewolkt met wat regen, daarna klaarde het op, maar uiteindelijk kwam het tot enkele regen- en onweersbuien.

De temperatuur steeg naar 21 tot 23° op de Wadden en naar 24 tot 27 elders met in Arcen 27,0 en in Hoek van Holland 27,1°. In België lagen de maxima tussen de 16 in Zeebrugge en 26 in Retie en Schaffen.

Ton Wesselius maakte gisterochtend deze foto in het westen van het land met zicht op de buien in het zuiden.
Joyce Derksen maakte deze prachtige foto in Doornenburg.
In het noorden van het land scheen de zon flink. Martin Vye maakte deze foto.
Ook Jolanda Bakker uit Zevenhuizen maakte weer een prachtige foto.

Vandaag: flink wat zon, later kans op (onweers)buien
De zon schijnt op deze dinsdag aanvankelijk flink in het noorden en zuiden en bovendien is het daar droog. Over het midden van het land ligt en band met bewolking en daaruit valt soms wat buiige regen. Later vandaag komen ook enkele stapelwolken tot ontwikkeling en vanmiddag kunnen deze in het zuiden en ook in het midden van het land , met name landinwaarts, uitgroeien tot enkele regen- en onweersbuien.

De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten en de temperatuur stijgt naar 20-21° op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland en naar 23 tot 26° elders. Langs de Belgische kust wordt het een graad of 18-19.

UV-Index: 6
De kracht van de zon is in deze tijd vrij hoog. De UV-index is 6 en dat betekent matig en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 15 tot 20 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies!

Vanavond is er nog een buienkans, komende nacht is het weer droog met flinke opklaringen. Het koelt af naar 10 tot 14°.

De verwachte weerkaart voor morgen volgens EC. Bron: wetteronline.de

Morgen: geregeld zon
Morgen is er vrij veel hoge bewolking aanwezig, maar de zon zal ook zeker weer schijnen. Het blijft over het algemeen droog, maar later op de dag is er vooral in het zuiden van België kans op enkele buien, mogelijk met onweer.

De temperatuur stijgt naar 24 tot 26°, maar in zowel het noordwesten en op de Wadden alsook in het zuidwesten en langs de Belgische kust is het met 20-21° iets koeler. De wind waait uit het noordoosten en is matig over land en later op de dag vrij krachtig op de Wadden.

De verwachte weerkaart voor eind deze week volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aanhoudend warm zomerweer met soms gedonder.
De rest van de week en ook komend weekend verandert er in grote lijnen niet veel. De wind blijft aflandig aan de zuidflank van een Scandinavische hogedrukblokkade. De zon schijnt flink, maar er komen ook stapelwolken tot ontwikkeling en vooral donderdag  en ook vrijdag trekken er enkele onweersbuien over het land.

De temperatuur blijft op een zeer aangenaam niveau met kwikstanden ruim boven de 20°. In het weekend en begin volgende week neemt de buienkans wat af en kan het kwik zelfs tot boven de 25° stijgen en komt zelfs de tropische 30° in beeld. Kortom: de meizomer draait op volle toeren.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat de temperatuur de komende tijd alleen maar stijgt. Aanvankelijk liggen de maxima in het midden van het land rond de 23-24°, maar in het weekend en begin volgende week wordt het warmer…

Ook deze prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Arno van Brakel maakte deze prachtige foto.
Debbie van Ooststroom maakte deze prachtige foto in Stompwijk.
Het uitvliegen van de koolmeesjes. Suzanne Vermulm maakte de foto.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
Aanvankelijk waait het vandaag met 4 tot 6 knopen, maar vanmiddag neemt de wind in kracht toe naar 10 tot 13 knopen over land en naar 15 knopen aan zee. De golfhoogte is eerst 0,3, later worden de golven 0,4 tot 0,5 meter.

Morgen waait de noordoostenwind in de middag met 15-16 knopen. De windvlagen komen boven de 20 knopen uit. De golfhoogte is 0,5 tot 0,7 meter bij een watertemperatuur van 11°.

Prachtig strandweer deze dagen. De foto werd gemaakt door Aad Hogenboom.
Anja Snijders maakte deze mooie zomerse foto.

Dit was het weer voor deze dinsdag. Ik ben er donderdag weer, want op de woensdag maakt collega Maarten de weerberichten. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 388 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier