Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het zomerweer houdt voorlopig aan, maar dankzij het lagedrukgebied Wilma ten zuiden van onze streken neemt de kans op flinke regen- en onweersbuien wel toe en dat gaan we later vandaag al merken als een thermische vore onze kant opkomt.

De temperatuur stijgt vandaag nog naar zomerse, lokaal tropische waarden, maar de komende dagen gaat het kwik wel een klein beetje omlaag, maar ook dan blijft het veel en veel te warm voor de tijd van het jaar. Met nog een paar dagen te gaan kunnen we nu al zeggen dat mei nog nooit zo warm is geweest als dit jaar.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: veel zon
Gisteren scheen de zon flink, maar zo nu en dan was er ook wat bewolking zichtbaar. Op veruit de meeste plaatsen bleef het droog, alleen lokaal in België kwam het tot een enkele regen- of onweersbui.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 25 en 30° met in Gilze-Rijen 30,0, Hupsel 30,3 en in Deelen 30,5°. Ook in menig (beschutte) achtertuin werd de tropische 30° gehaald. In België werd het 21 tot 30° met in Kleine Brogel 30,3°.

De zon scheen volop, maar gistermiddag kwamen flinke stapelwolken tot ontwikkeling. Tot buien kwam het nagenoeg niet. Ton Wesselius maakte de foto in Roelofarendsveen.
Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto op een zeer warme dag.
Joyce Derksen maakte deze mooie foto in de omgeving van Doornenburg.

Vandaag: zon, later toenemende kans op (flinke) onweersbuien
De zon schijnt vanochtend uitbundig met lokaal wat restbewolking van buien die gisteren over Frankrijk trokken. Later vanochtend komen boven België onweersbuien tot ontwikkeling en vanmiddag trekken deze buien noordwaarts. Vooral in het midden en zuiden van het land komen vanmiddag onweersbuien tot ontwikkeling en dit kunnen stevige exemplaren zijn en gepaard gaan met hagel, windstoten tot zo’n 70 km/uur en bij gebrek aan stroming lokaal veel regenwater in korte tijd. Van plaats tot plaats kan het weerbeeld sterk verschillen.

De wind waait matig uit het noordoosten, vanmiddag wordt de wind zwak en veranderlijk en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 27 en 31° met de hoogste temperaturen in het oosten, zuidoosten en in Belgisch Limburg. Op de Wadden wordt het 23 tot 25° en langs de Belgische kust 21 tot 23°.

Vanavond is er nog kans op flinke regen- en onweersbuien. Later vanavond neemt de intensiteit van de buien af, maar in het noordwestelijke deel van de Lage Landen blijft ook dan nog de kans op een onweersbui bestaan. Het koelt af naar 16 tot 18°.

UV-Index: 7
De kracht van de zon hoog. De UV-index is 7 en dat betekent sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na minder dan 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

De dag begon ook al fraai met een opkomende zon tegen de aanwezige bewolking. Ton Wesselius maakte de foto.

Morgen: geregeld zon, later weer buien
Morgen schijnt geregeld de zon, maar in de middag komen weer buien tot ontwikkeling en deze buien kunnen weer gepaard gaan met onweer en lokaal veel regenwater in korte tijd. De temperatuur stijgt naar 22 tot 24° langs de kusten en op de Wadden en naar 25 tot 28, lokaal 29 elders met de hoogste temperaturen langs de oostgrens.

De verwachte weerkaart voor vrijdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aanhoudend zomers!
De rest van de week verandert er in grote lijnen niet veel. De luchtdruk blijft hoog ten noorden van onze streken en laag ten zuiden. De zon zal geregeld schijnen, maar vooral later op de dag moet steeds rekening worden gehouden met een flinke regen- of onweersbui. Omdat er over het algemeen weinig stroming in de atmosfeer zit kan er lokaal veel regenwater vallen met kans op wateroverlast.

De temperatuur stijgt naar 23-24° in het westen en naar 25 tot 27 landinwaarts. Op de Wadden en langs de Belgische kust is het een fractie minder warm.

De verwachte weerkaart voor zondag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Komend weekend komt de stroming wat meer uit het noorden en is de aangevoerde lucht iets minder warm en dan met name in de westelijke helft van de Lage Landen. In het noorden en westen komende maxima uit tussen de 20 en 23°, landinwaarts wordt het nog altijd met gemak 24 tot 26°.

Pas na het weekend lijkt de zomerse grens van 25° ook landinwaarts niet meer gehaald te worden, maar als we naar de pluim hieronder kijken zijn er ook dan nog modellen die dat juist nog wel berekenen. De zomer zit stevig in het zadel.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat de temperatuur na deze hete dinsdag geleidelijk wat lager wordt. Koud wordt het zeer zeker niet, want het blijft ronduit zomers met temperaturen die gaan dalen naar waarden rond of iets onder de 25°. Na het weekend lijkt het kwik weer wat te gaan stijgen volgens een aantal weermodellen… Afwachten!

Ook de reiger had het warme en deed zijn ‘jas’ open.. Ook deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Ook deze schapen zoeken de schaduw op. Jolanda Bakker maakte de foto.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De noordoostenwind waait over land met 8 tot 10 en aan zee met 12 tot 14 knopen. De windvlagen zijn vooral vanochtend nog duidelijk aanwezig en komen in de buurt van de 20 knopen. Vanmiddag neemt de wind wat af. De golfhoogte neemt toe van 0,5 naar 0,7 meter en de zeewatertemperatuur is 15°.

Morgen staat er over het algemeen minder wind met 7 tot 9 knopen. De golfhoogte is 0,3 meter en de watertemperatuur nog altijd een graad of 15.

Deze prachtige foto van de zonsopkomst werd gemaakt door Arno van Brakel.

Dit was het weer voor deze dinsdag. Morgen zal Maarten het weerpraatje voor de woensdag verzorgen en ik ben er dan donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 367 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier