Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Ten westen van het hogedrukgebied Quinlan wordt met een oost tot zuidoostelijke stroming zomerwarmte aangevoerd. De temperaturen liggen ruim boven normaal met kwikstanden in de buurt of boven de 25°. Vanaf donderdag, Hemelvaartsdag, wordt het beduidend koeler als de wind vanuit het westen gaat waaien. Bovendien neemt de wisselvalligheid weer toe en dan met name komend weekend.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: zonnige zondag
Ook gisteren kon de zon weer overuren maken en scheen weer de volle 14 uur. Normaal schijnt de zon tot en met de 6e mei zo’n 38 uur. Dit jaar staat de teller al op 75 uur. Of de 124,6 uur uit de eerste 10 dagen (decade) van mei 2008 uit de boeken gaan moet worden afgewacht en weten we later op donderdag, maar waarschijnlijk gaan we dat niet halen.

De temperatuur steeg naar 21° op de Wadden en naar 24 tot 27 elders. Eindhoven noteerde 26,8, Gilze-Rijen 27,0 en Lelystad naar 27,2°. In België lagen de maxima tussen de 18 en 28° met in Antwerpen 27,5, in Stabroek 27,6 en in Gent 27,8°.

Het is volop strandweer dezer dagen met uitbundige zonneschijn. De foto werd gemaakt door Samantha de Vries in Hoek van Holland.
Prachtig weer om er lekker op uit te trekken. De foto werd gemaakt door Joyce Derksen uit Doornenburg.
Ook deze foto werd gemaakt door Joyce Derksen.
Ook strakblauwe luchten bij Suzanne Vermulm.
Ook Martin Vye maakte een prachtige zomerse foto op een zonovergoten zondag in Wolvega.
Vanzelfsprekend was het ook zonnig bij Jolanda Bakker bij de Rotte.

Vandaag: opnieuw zonovergoten
Net als de afgelopen dagen schijnt ook op deze maandag de zon weer volop van opkomst tot ondergang. Het blijft vanzelfsprekend droog en er waait een zwakke tot hooguit matige oost tot zuidoostenwind.

De temperatuur loopt net als gisteren op naar waarden tussen de 24 en 27° en op de Wadden wordt het een graad of 22. Aan zee kan vanmiddag een zwakke zeewind opsteken met als gevolg wat dalende temperaturen.

Vanavond en de komende nacht is en blijft het helder en droog. De temperatuur daalt naar 10 tot 13°.

Morgen: weinig verandering
Ook morgen zal de dag zonnig verlopen. Het blijft dan ook nog steeds droog en er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind.

De temperatuur is opnieuw wat hoger en stijgt op veel plaatsen naar zomerse waarden. Het wordt 25 tot 28, lokaal zelfs 29° en daarmee is het volop zomer.

De verwachte weerkaart voor woensdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: na zomerse woensdag beduidend koeler
Na morgen zitten we woensdag in een zadelgebied, een soort niemandsland tussen de belangrijkste weersystemen in. De zon schijnt aanvankelijk volop, maar gaandeweg de dag verschijnt er ook weer wat bewolking.

Het blijft nog wel droog en er waait aanvankelijk een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur loopt weer op naar zomerse waarden met kwikstanden tussen de 25 en 28°. In de loop van de middag draait de wind vanuit het westen naar het noordwesten en neemt toe naar matig. De temperatuur gaat dan ook in de westelijke helft dalen.

De verwachte weerkaart voor Hemelvaartsdag. Bron: wetteronline.de

Hemelvaartsdag, donderdag, ziet het weerbeeld er heel anders uit. De bewolking heeft de overhand en het komt tot enkele buien en aanvankelijk is er landinwaarts kans op onweer. De wind waait uit het westen tot noordwesten en de temperatuur blijft overal onder de warme grens van 20°. De temperatuur stijgt naar waarden tussen de 13 en 18° met de hoogste temperaturen in de noordoostelijke helft van het land.

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens EC. Bron: wetteronline.de

Vanaf vrijdag is het wisselvallig lenteweer met elke dag wel kans op regen of enkele buien. De temperatuur stijgt vrijdag en zondag naar 16 tot 18°, maar zaterdag is het met 14 tot 17° minder warm. De meizomer is voorlopig weer even voorbij, maar dergelijke temperaturen zijn heel normaal voor de tijd van het jaar.

UV-Index: 6
De kracht van de zon is in deze tijd van het jaar duidelijk merkbaar. De UV-index is vandaag en de komende dagen 6. Een UV van 6 betekent matig en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 15 tot 20 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na 10 minuten. Goed smeren is dan ook het advies!

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat de meizomer nog zeker drie dagen duurt. Vanaf donderdag, Hemelvaartsdag, is het voorlopig over en uit met de hoge temperaturen en gaan we terug naar waarden onder de 20°. Vooral de overgang van woensdag naar Hemelvaartsdag is groot met een temperatuurdaling van zeker en lokaal ook meer dan 10°. Na het weekend lijkt de temperatuur weer langzaam te stijgen.

Het was een prachtige dag om te gaan varen. Ton Wesselius uit Roelofarendsveen maakte de foto.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait vandaag uit het oosten tot zuidoosten en waait met 5 tot 7 knopen. De windvlagen halen de 9 en aan zee de 11 knopen.

Morgen waait de zuidoostenwind met 8 tot 12 knopen. De windvlagen liggen zowel over land als aan zee tussen de 14 en 16 knopen.

Ook deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Peter van Lindenberg in Vianen.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen voor een vers en nieuw weerpraatje voor de Lage Landen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we dit jaar ook nog eens de snelste stijger!

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 459 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier