klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemene situatie:
Onder aanvoering van de hogedrukgebieden Wilfried en Youenn hebben we vandaag en de komende dagen zomerwarmte. Het thermische lagedrukgebied Xisca zorgt wel voor een toenemende kans op onweer en dan met name in de zuidelijke helft en later ook landinwaarts. Volgende week krijgen we een westelijke stroming en gaat de temperatuur duidelijk naar beneden.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: veel zon
Gisteren scheen de zon volop en bleef het droog. Later kwam het in de zuidoostelijke helft van België tot enkele regen- en onweersbuien.

De temperatuur steeg naar 19 tot 24° langs de kust en op de Wadden en naar 26 tot 29 elders. De hoogste temperatuur werd genoteerd in Arcen met 29,4°. In België noteerde Kleine Brogel 29,8°.

De dag begon al fraai. Deze zonsopkomst werd gefotografeerd door Ton Wesselius.
Jannes Wiersema maakte ook een prachtige foto van de zonsopkomst.
Overdag was het ook schitterend weer. Deze foto werd gemaakt door de eigenaar van het weerstation Weerwantijdijk in Dordrecht. (@weerwantijdijk)
Jolanda Bakker maakte deze foto. Een paar schoonheidsfoutjes aan een verder wolkeloos zwerk.
Deze mooie foto werd gemaakt door Peter van Lindenberg
Stralende dag op het Fochteloërveen. De foto gemaakt door Carel ten Hoor.

Vandaag: zon, in de zuidelijk helft onweersbuien
De zon schijnt op deze donderdag flink en het is droog. In de zuidelijke helft en dan met name over België komen later vanochtend al enkele regen- en onweersbuien tot ontwikkeling en deze buien trekken vanmiddag heel langzaam naar het noorden en zullen ook het zuiden van het land aandoen. Veel noordelijker zullen de buien waarschijnlijk niet komen.

De wind waait zwak uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur stijgt naar 24 tot 27° op de Wadden en langs de westkust, maar in het zuidwesten en langs de Belgische kust wordt het 20 tot 23°. Landinwaarts loopt het kwik vanmiddag op naar 28 tot 30° met de hoogste temperaturen langs de oostgrens.

Vanavond en de komende nacht is er in de zuidelijke helft nog kans op een regen- onweersbui. Elders is het droog met over het algemeen vrij veel sluierwolken. Het koelt af naar 12 tot 16°.

UV-Index: 6-7
De kracht van de zon hoog. De UV-index is 6 tot 7 en dat betekent matig tot sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na minder dan 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Morgen: geregeld zon, later landinwaarts onweersbuien
Morgen schijnt geregeld de zon, maar er is ook vrij veel sluierbewolking aanwezig. In de ochtend is er in België later ook landinwaarts en dan met name over de zuidoostelijke helft kans op enkele regen- en onweersbuien. In het noorden en westen lijkt het droog te blijven.

De wind waait zwak tot matig uit het noorden en de temperatuur stijgt naar 22 tot 24° in het westen en op de Wadden en naar 25 tot 27, lokaal 28° elders. Langs de Belgische kust blijft het kwik waarschijnlijk steken bij 18 tot 20°.

De verwachte weerkaart voor het weekend volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: zomers weekend, volgende week afkoeling
In het weekend verandert er in grote lijnen niet veel. De zon schijnt geregeld, maar met name later op de dag is er kans op enkele regen- en onweersbuien.

De temperatuur stijgt landinwaarts naar waarden tussen de 25 en 28°, maar in de kustgebieden blijft het kwik steken bij een aangename 21 tot 24°.

De verwachte weerkaart voor volgende week donderdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na het weekend schakelen we over op een wisselvallig en duidelijk koeler weertype. Lagedrukgebieden nemen het roer over en de stroming komt uit het westen. De temperaturen gaan dan ook duidelijk naar beneden en dat is ook weer goed zichtbaar aan onderstaande temperatuurpluim.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat het voorlopig zomers warm is met temperaturen boven de 25°. Na het weekend gaat het kwik naar beneden en komen we uit op kwikstanden rond en later zelfs onder de 20°. Het zal dan wel weer even wennen zijn…

Prachtig weer voor de Ringvaart Regatta over 100 kilometer. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het oosten tot noordoosten en waait met 5 tot 7 knopen. De windvlagen komen niet veel hoger uit. Later neemt de wind aan zee toe naar 14 knopen met vlagen tot 18 knopen.

Morgen is er wat meer wind met 9 tot 12 knopen. De windvlagen komen uit in de buurt van de 15 knopen. Aan zee waait de wind met 15 knopen met vlagen tot 18 knopen.

De brugdelen worden gekoeld met water tegen het uitzetten door de warmte zoals hier bij Aalsmeerderbrug. De foto werd ook gemaakt door Ton Wesselius.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen kijken we weer verder en dan ook naar de verwachting voor volgende week. Fijne, zomerse donderdag en graag weer tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 501 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer