klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Het zit al een aantal dagen in de verwachting en na wat aarzeling in de modellen lijkt het aan het eind van de komende week duidelijk warmer te worden. Vanaf vrijdag keert de zomerwarmte terug met vrijdag al in de zuidoostelijke helft temperaturen rond de 25 graden. Volgend weekend wordt het op meerdere plaatsen 25 graden of meer.

Tot die tijd is het licht wisselvallig met naast zon ook nog kans op een enkele buien. De temperturen zijn met 20-23 graden redelijk normaal voor de tijd van het jaar.

Gisteren was het bewolkt met slechts enkele opklaringen. Ook kwam het regelmatig tot nattigheid. Jolanda Bakker maakte de foto.
Ton Wesselius maakte deze foto.

Eerst regen, later buien maar ook zon

Vandaag is de dag bewolkt begonnen en vanuit het zuidwesten trekt een gebied met flink wat regen over het land naar het noordoosten. De meeste regen valt over de zuidoostelijke helft van het land. In België valt de meeste regen in de gebieden ten oosten van Brussel. In het zuiden van Limburg en in het oosten van België kan lokaal meer dan 20 millimeter vallen. In het noordwesten van het land valt duidelijk minder regen en volgen al vrij snel enkele opklaringen.

Het regengebied trekt vanmiddag snel weg en aan het begin van de middag valt vooral in het oosten van het land nog wat regen. In de rest van het land is er een mix van vrij veel stapelwolken, maar ook af en toe zonneschijn. Verder is kans op enkele buien. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden, in het zuiden van het land kan het lokaal 22 graden worden. De wind waait eerst zwak uit het zuiden, maar de wind draait naar het zuidwesten en neemt boven land toe naar matig en aan zee, bij de Wadden en rondom het IJsselmeer naar (vrij) krachtig.

Vanavond neemt de kans op buien af, al is een lokale bui niet uitgesloten. Op veel plaatsen schijnt nog geregeld de zon. De temperatuur daalt naar 17-18 graden rond zonsondergang rond de klok van 21 uur. Komende nacht is het wisselend bewolkt met vooral in de kustgebieden lokaal een bui. De temperatuur daalt naar 11-12 graden in het oosten en naar 14-15 graden in het westen van het land.

Zon, soms ook een enkele bui

Morgen is in de ochtend kans op enkele buien en dan vooral in het westen, noorden en midden van het land. In het oosten en zuiden is het overwegend droog. Naast wolkenvelden zien we ook af en toe de zon. Morgenmiddag is op meerdere plaatsen kans op een enkele bui, maar tussendoor schijnt ook af en toe de zon.

De temperatuur stijgt naar 19 graden langs de noordkust en in het noordwesten en naar 20-21 graden in het westen, noorden en midden van het land. In het oosten en zuiden kan het 22 graden worden. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig en aan zee af en toe krachtig.

Dinsdag zijn er perioden met zon, maar vooral landinwaarts komen ook stapelwolken voor en in de middag is kans op een enkele bui. De wind waait uit het zuidwesten, later op de dag uit het westen en is zwak tot matig van kracht. De temperatuur stijgt naar 19 graden in het noordwesten en naar 22 graden in het oosten en zuidoosten.

In het noorden van het land was het druilerig. Albert Thibaudier maakte de foto in Heerenveen.
Monique Bormans maakte deze foto in Leiden
Jolanda Bakker maakte deze foto gisteravond in Zevenhuizen.

Zomerse periode

Vanaf woensdag is het rustig zomerweer met een mix van zon en stapelwolken. De eerste dagen is nog kans op een lokale bui, maar vanaf vrijdag blijft het over het algemeen droog. De temperatuur stijgt woensdag en donderdag naar 20-23 graden, vanaf vrijdag wordt het warmer met vrijdag in het zuidoosten al lokaal 25 graden.

In het weekend wordt het op meerdere plaatsen zomers warm met temperaturen tussen de 23 graden in het noordwesten en 27 graden in het zuidoosten van het land. Daarbij schijnt de zon flink en is het droog.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur tot en met woensdag rond of iets boven de 20 graden uitkomt. Daarna wordt het warmer en in het weekend komen we weer boven de 25 graden uit.

Carel Haveman maakte deze foto midden op de Noordzee ter hoogte van Zeeland.
Deze fraaie zonsondergang werd vastgelegd door Monique Bormans.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 456 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer