Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De zomer zit nog even in een dip en ook vandaag en deels morgen is het nog vrij koel met veel bewolking en lokaal gespetter. Vanaf woensdag wordt het warmer en bovendien gaat de zon vaker schijnen. Met het terugkeren van de zomerse temperaturen neemt wel de onstabiliteit toe. Aan het eind van de week is dan ook kans op enkele regen- en onweersbuien.

De terrasjes bleven afgelopen weekend leeg. Albert Thibaudier maakte de foto.
Ton Wesselius maakte deze foto. Het laat het beeld van het afgelopen weekend goed zien.
Diny Reijnen maakte deze foto.

Wolkenvelden, lokaal nog gespetter

Het is op deze maandag bewolkt en vooral in de kustgebieden en ook in het noorden is nog kans op wat licht gespetter. In het zuiden van het land schijnt af en toe de zon. De temperatuur is duidelijk te laag voor de tijd van het jaar en stijgt op de meeste plaatsen naar 17-18 graden. Alleen ten zuiden van de grote rivieren en in de Achterhoek kan het 19 en in Limburg 20 graden worden. Normaal is het half juli zo’n 20 graden in het noordwesten en 24 graden in het zuidoosten. De wind waait uit het noordwesten en is zwak tot matig.

Vanavond en vannacht is er vrij veel bewolking met vooral in het noorden nog kans op wat licht gespetter. De temperatuur daalt naar 10-11 graden in het zuiden en naar 13-14 graden in het noorden van het land.

Bewolkt, later opklaringen

Morgen is het bewolkt en in het noorden en noordoosten is lokaal nog wat gespetter mogelijk. In het zuiden komen opklaringen voor en schijnt af en toe de zon. De opklaringen breiden zich in de middag geleidelijk uit en in het zuiden en westen, later ook in het midden gaat op veel plaatsen de zon schijnen. In de noordoostelijke helft van het land blijft het over het algemeen bewolkt.

De zon warmt de lucht goed op en de temperaturen worden dan ook hoger dan vandaag. Het wordt morgen maximaal 18-19 graden in het noorden en langs de westkust en 20-22 graden elders. In Brabant en Limburg kan het 23 graden worden.

Woensdag schijnt de zon geregeld, maar er zijn ook sluierwolken zichtbaar. Landinwaarts komen stapelwolken tot ontwikkeling en in het zuidoosten is kans op een bui. In de rest van het land blijft het droog. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden in het noorden en naar 23-24 graden in het midden van het land. In het zuiden stijgt het kwik naar een zomerse 25 graden.

De temperatuurverwachting voor de komende tijd volgens GFS. De komende dagen wordt het geleidelijk warmer.

Warm met toenemende buienkansen

Donderdag en vrijdag wordt het in het midden, zuiden en oosten van het land zomers warm met 25-27 graden. In de kustprovincies is het met 22 tot 25 graden aangenaam. Het weerbeeld laat een mix zien van wolken, zon en later op de dag een enkele regen- of onweersbui.

Het weekend lijkt zomers te verlopen met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. De zon schijnt, maar er zijn ook wolkenvelden en er is kans op enkele regen- en onweersbuien. Een timing van de buien is natuurlijk nog niet te geven.

De verwachting is echter nog niet helemaal in kannen en kruiken en de komende dagen wordt het allemaal vanzelf duidelijk. Duidelijk is wel dat de temperatuur de komende dagen flink gaat stijgen en dat kunnen we ook zien aan onderstaande temperatuurpluim.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat een duidelijk stijging zien. Het wordt dan ook duidelijk warmer met vanaf donderdag een grote kans op zomerse temperaturen in het midden van het land.

Ton Wesselius maakte deze foto. Het beeld was en is ook vandaag overwegend grijs en bewolkt.
Marijke de Haan maakte deze foto in het Overijsselse Zwartewaterklooster

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 541 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer