Advertentie 

De zomer zit nog even in een dip en ook vandaag en deels morgen is het nog vrij koel met veel bewolking en lokaal gespetter. Vanaf woensdag wordt het warmer en bovendien gaat de zon vaker schijnen. Met het terugkeren van de zomerse temperaturen neemt wel de onstabiliteit toe. Aan het eind van de week is dan ook kans op enkele regen- en onweersbuien.

De terrasjes bleven afgelopen weekend leeg. Albert Thibaudier maakte de foto.
Ton Wesselius maakte deze foto. Het laat het beeld van het afgelopen weekend goed zien.
Diny Reijnen maakte deze foto.

Wolkenvelden, lokaal nog gespetter

Het is op deze maandag bewolkt en vooral in de kustgebieden en ook in het noorden is nog kans op wat licht gespetter. In het zuiden van het land schijnt af en toe de zon. De temperatuur is duidelijk te laag voor de tijd van het jaar en stijgt op de meeste plaatsen naar 17-18 graden. Alleen ten zuiden van de grote rivieren en in de Achterhoek kan het 19 en in Limburg 20 graden worden. Normaal is het half juli zo’n 20 graden in het noordwesten en 24 graden in het zuidoosten. De wind waait uit het noordwesten en is zwak tot matig.

Vanavond en vannacht is er vrij veel bewolking met vooral in het noorden nog kans op wat licht gespetter. De temperatuur daalt naar 10-11 graden in het zuiden en naar 13-14 graden in het noorden van het land.

Bewolkt, later opklaringen

Morgen is het bewolkt en in het noorden en noordoosten is lokaal nog wat gespetter mogelijk. In het zuiden komen opklaringen voor en schijnt af en toe de zon. De opklaringen breiden zich in de middag geleidelijk uit en in het zuiden en westen, later ook in het midden gaat op veel plaatsen de zon schijnen. In de noordoostelijke helft van het land blijft het over het algemeen bewolkt.

De zon warmt de lucht goed op en de temperaturen worden dan ook hoger dan vandaag. Het wordt morgen maximaal 18-19 graden in het noorden en langs de westkust en 20-22 graden elders. In Brabant en Limburg kan het 23 graden worden.

Woensdag schijnt de zon geregeld, maar er zijn ook sluierwolken zichtbaar. Landinwaarts komen stapelwolken tot ontwikkeling en in het zuidoosten is kans op een bui. In de rest van het land blijft het droog. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden in het noorden en naar 23-24 graden in het midden van het land. In het zuiden stijgt het kwik naar een zomerse 25 graden.

De temperatuurverwachting voor de komende tijd volgens GFS. De komende dagen wordt het geleidelijk warmer.

Warm met toenemende buienkansen

Donderdag en vrijdag wordt het in het midden, zuiden en oosten van het land zomers warm met 25-27 graden. In de kustprovincies is het met 22 tot 25 graden aangenaam. Het weerbeeld laat een mix zien van wolken, zon en later op de dag een enkele regen- of onweersbui.

Het weekend lijkt zomers te verlopen met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. De zon schijnt, maar er zijn ook wolkenvelden en er is kans op enkele regen- en onweersbuien. Een timing van de buien is natuurlijk nog niet te geven.

De verwachting is echter nog niet helemaal in kannen en kruiken en de komende dagen wordt het allemaal vanzelf duidelijk. Duidelijk is wel dat de temperatuur de komende dagen flink gaat stijgen en dat kunnen we ook zien aan onderstaande temperatuurpluim.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat een duidelijk stijging zien. Het wordt dan ook duidelijk warmer met vanaf donderdag een grote kans op zomerse temperaturen in het midden van het land.

Ton Wesselius maakte deze foto. Het beeld was en is ook vandaag overwegend grijs en bewolkt.
Marijke de Haan maakte deze foto in het Overijsselse Zwartewaterklooster

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 546 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier