Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De ‘meteozomer’ sluit af in stijl. Bij veel zon wordt het 25-31 graden. Vanavond neemt de bewolking en de kans op buien toe en vanaf morgen is het gevoelig frisser met morgen 19-21 graden. Na het weekend is het licht wisselvallig met dagelijks kans op buien. De temperatuur stijgt eerst naar 18-21 graden, vanaf donderdag worden geen hogere maxima verwacht dan 16-18 graden.

Ton Wesselius maakte deze foto van de opkomende zon.
Ook Aad Hogenboom maakte een fraaie foto van de opkomende zon.

Zomerse zaterdag met veel zon

Nederland: Op deze laatste zaterdag van augustus en tevens van de weerkundige zomer wordt het nog één keer flink warm. De zon schijnt volop, het blijft droog en er waait en matige zuidenwind. De temperatuur stijgt vanmiddag naar 25-26 graden op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland en naar 27 graden elders in het noorden en westen. In het binnenland wordt het 28-29 graden en in het oosten en zuidoosten kan het tropisch warm worden met 30, lokaal 31 graden.

Het is dan ook prima weer om nog een keer naar het strand te gaan. Aan het eind van de middag verschijnen in het zuidwesten van het land enkele wolkenvelden. Ook draait de wind naar het zuidwesten en daardoor gaat het aan zee enkele graden afkoelen.

De wolken trekken vanavond vanuit het zuidwesten verder over het land. Lokaal is een enkele bui niet uitgesloten. De temperatuur zet de daling in en om 18 uur is het 23-25 graden in de kustgebieden en 26-28 graden in de rest van het land. Om 21 uur, als de zon alweer een half uur onder is, is het van west naar oost 20-22 graden. Komende nacht koelt het verder af naar 14-16 graden. Het is dan bewolkt en verspreid over het land komt het tot enkele buien.

België: De zon schijnt flink en het wordt een warme tot lokaal tropische dag. De temperatuur stijgt naar 26 graden aan zee en naar 27-30 graden in de rest van het land met de hoogste temperaturen in de Kempen. Aan het eind van de namiddag neemt vanuit het westen de bewolking toe en vanavond volgen enkele buien.

Geregeld zon, ook buienkans

Morgen ziet het weerbeeld er heel anders uit. In de ochtend is het overwegend bewolkt en hier en daar komt het tot een bui. Morgenmiddag zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon. Ook dan is kans op buien, maar de droge perioden overheersen en veel plaatsen maken kans op een droge middag.

De temperatuur stijgt naar 19-21 graden en dat is duidelijk lager dan vandaag. Voor begin september zijn dit echter hele normale temperaturen. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig van kracht. Aan zee komt een vrij krachtige wind te staan.

In de avond neemt de buienkans in het binnenland af, maar in de kustprovincies juist toe. Ook in de nacht naar maandag maken de kustgebieden kans op buien en omdat de bovenluchttemperatuur daalt naar -25 graden is daarbij onweer mogelijk.

Maandag is het licht wisselvallig met een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. Aanvankelijk komen de buien in de kustprovincies voor, geleidelijk is ook landinwaarts een bui mogelijk. In de middag neemt de buiigheid vanuit het westen af en schijnt vaker en langer de zon. De wind waait matig uit het noordwesten en de temperatuur wordt niet hoger dan 18-19 graden. Alleen in het zuidoosten kan het lokaal 20 graden worden.

Jolanda Bakker maakte deze foto.
Martin Vye maakte deze zomerse foto.

Licht wisselvallig en later in de week frisser

Dinsdag zijn er naast stapelwolken ook flinke perioden met zon en het blijft droog. De temperatuur is weer wat hoger en stijgt naar 19 graden in het noorden en noordwesten en naar 20-21 graden in de rest van het land met de hoogste temperaturen in het zuiden en zuidoosten.

Woensdag en de rest van de week is het licht wisselvallig met dagelijks kans op buien. Vaak is het droog en schijnt geregeld de zon. Woensdag wordt het 19-21, in het zuiden en zuidoosten 22 graden, de dagen daarna wordt het frisser met vrijdag/zaterdag geen hogere temperatuur dan 17-19 graden. Het zal dan weer even wennen worden…

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de komende tijd duidelijk lager is dan de afgelopen tijd. Later in de week kan het zelfs nog wat verder afkoelen. De komende 10 dagen, na vandaag dus, zit zomerwarmte er niet meer in.

Albert Thibaudier maakte deze prachtige foto.
De herfst komt er langzaam aan. Jolanda Bakker maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 388 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier