klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Na een aangenaam weekend met flink wat zon en prima temperaturen, is het ook komende week ronduit zomers. De week begint wellicht wat aan de frisse kant, maar vanaf woensdag warmt het op tot zomerse temperaturen. Vrijdag en zaterdag kan het op meerdere plaatsen tropisch warm worden met 30 graden of meer.

Maandag start de dag met flink wat zon. Er trekken ook wolkenvelden over het land en deze komen vooral landinwaarts voor. Vanuit het westen breekt in de middag steeds vaker de zon weer door. Op wat licht gespetter in het noorden na blijft het droog en het wordt van noordwest naar zuidoost 17 tot 21 graden. Deze lage temperaturen worden veroorzaakt door een matige en aan zee soms vrij krachtige noordwestenwind, 3-5 Bft.

Dinsdag zijn er flinke perioden met zon. In het noorden komt meer bewolking voor en heel lokaal is een licht buitje niet helemaal uitgesloten. Over het algemeen blijft het droog en de meeste zonuren zijn weggelegd voor het zuiden. Er waait niet meer dan een zwakke veranderlijke wind en het kwik loopt weer op. In het noorden wordt het 19 of 20 graden, in de rest van het land stijgt het kwik naar 21 tot 23 graden en in het zuiden kan het lokaal 24 graden worden.

De verwachte weerkaart voor woensdag. We profiteren van hogedruk boven onze streken.

Vanaf woensdag ronduit zomers

Woensdag en donderdag schijnt de zon flink. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar of er verschijnt een onschuldige stapelwolk. Het blijft dan ook droog en het wordt 22 tot 25 graden in de kustprovincies en 25 tot 28 graden landinwaarts. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is niet meer dan zwak. Daardoor warmt het ook op de stranden op naar 25 graden. Wel kan in de loop van de middag een zwakke zeewind voor lagere temperaturen zorgen.

Hierboven is te zien dat er kans is op potentieel zwaar onweer. De kleuren geven de CAPE waarden aan en hoe roder/paarser de kleuren, hoe onstabieler de luchtmassa. In het weermodel van vanochtend was er veel meer CAPE dan in de berekening van vanavond. Het is dan ook absoluut onzeker of het in het weekend wel tot onweer komt. Het kan, maar het kan ook niet. De komende dagen wellicht hier meer over.

Tropische vrijdag en zaterdag

Ook vrijdag schijnt de zon flink en doordat de wind uit het zuiden tot zuidoosten waait wordt het nog wat warmer. De temperatuur loopt op naar 27 tot 31 graden met de hoogste temperaturen in het zuiden en zuidoosten. Zaterdag kan het in het zuiden en zuidoosten 32, lokaal zelfs 33 graden worden. Ook elders is het zaterdag heet met temperaturen van 27 tot 30 graden. De zon schijnt nog altijd flink, maar er zijn ook wolkenvelden. Of het tot onweer komt is nog niet zeker.

Wat wel zeker lijkt is dat de warmte in de loop van het weekend alweer terrein lijkt te verliezen. De wind draait namelijk naar het westen en voert minder warme lucht aan. Zoals de weerkaarten er nu voorliggen wordt het zondag 22 tot 27 graden. Nog altijd prima temperaturen natuurlijk en waarschijnlijk voor velen ook beter uit te houden dan de tropische waarden op vrijdag en zaterdag.

De verwachte temperatuur volgens het Amerikaanse weermodel van vanavond voor zaterdag. Bron: WXcharts.com

Tot slot de pluim

De pluim laat zien dat de temperatuur de komende dagen flink omhoog gaat. Morgen blijft het kwik in het midden van het land onder 20 graden, maar daarna gaat het omhoog en vrijdag wordt het ook in het midden van het land mogelijk tropische warm. De berekening voor zaterdag kan nog alle kanten op en vanaf zondag is het dan enkele graden minder warm. De hoofdberekening liet vandaag wel een hele warme en eenzame uitschieter naar boven zien. Deze negeren we dan ook en we gaan uit van lagere temperaturen vanaf zondag.

Bron: Weerplaza.nl

Dit was het voor nu. Fijne avond en graag tot een volgende keer.

Omslagfoto: Ton Wesselius

(Visited 453 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer