Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Zomerse temperaturen waren de afgelopen dagen even ver te zoeken, maar warmere temperaturen zijn onderweg. Een hogedrukgebied strekt zich uit van Frankrijk tot aan IJsland. Een lagedrukgebied ligt ten westen van Ierland en brengt verzwakte frontjes richting de Benelux. Hierdoor zullen er ook geregeld wolken overtrekken en valt er lokaal hooguit een klein buitje.

Een rug op grotere hoogte trekt van west naar oost over de Benelux de komende dagen. Hierdoor ontstaat er een rustiger weertype al trekt er dankzij een depressie nabij Ierland geregeld wat bewolking met lokaal wat neerslag over. Bron: Wetter3

Gisteren waren er vooral in de noordelijke helft van het land nog een aantal buien. Maar uiteindelijk klaarde het hier ook steeds meer op. De temperaturen liepen uiteen van zo’n 16 tot 20 graden en de wind was matig uit westelijke hoek. In het binnenland daalden de temperaturen afgelopen nacht richting 8 graden, terwijl het direct aan de kust een stuk warmer bleef met 12-15 graden.

Zondag waren er nog vele stapelwolken aanwezig, maar ging de buiigheid er steeds meer uit.

Vandaag worden er al wat hogere temperaturen verwacht en gaat de wind liggen ten opzichte van zondag. Deze waait zwak uit zuidelijke en westelijke richting. Verder is er redelijk veel ruimte voor de zon en kunnen de temperaturen redelijk snel oplopen naar zo’n 18-21 graden. Wel ligt er een band met stapelwolken in het midden van het land waar wat regen uit kan vallen. Elders ontstaan er ook wat stapelwolken waar wat regen uit kan vallen.

Wel schuift langzaam maar zeker een verzwakt warmtefront richting de lage landen. Hierdoor trekt hogere bewolking het zuidwesten van Nederland en in België binnen. Lokaal valt hier wat (mot)regen uit.

Weerkaart van DWD voor maandagmiddag. Een hogedrukgebied strekt zich over een groot deel van Europa uit. Het verzwakte warmtefront trekt langzaam richting de Benelux. Maar van serieuze neerslag is geen sprake. Bron: Wetter3

In de nacht naar dinsdag trekken er onder invloed van het lagedrukgebied bij Ierland nog steeds wolken over dankzij een noordwestelijke stroming op grotere hoogte. Het blijft wel nagenoeg overal droog, al kan er vooral in de noordelijke helft mogelijk wat (mot)regen vallen. De temperaturen dalen naar zo’n 8 graden in het binnenland tot 12 aan de kust. Er kan lokaal wat mist of nevel ontstaan.

Weerkaart voor dinsdag middag. Het warmtefront is amper opgeschoten ten opzichte van maandag en ligt nog steeds ten zuidwesten van Nederland. Het lagedrukgebiedje met convergentie (gele lijn) bij Frankrijk moeten we in de gaten houden voor woensdag/donderdag. Bron: Wetter3

Dinsdag overdag zullen er nog steeds wat wolkenvelden zijn dankzij het verzwakte warmtefront en ontstaan er wat stapelwolken, maar blijft het bijna overal droog. Wederom kan er uit een dikke wolk wat (mot)regen vallen. De temperaturen lopen op naar zo’n 20 graden in het noorden tot 24 graden in het zuiden met een zwakke oostelijke wind. Aan de kust is een zeewind in de loop van de middag niet uitgesloten.

De rest van de week blijven we nog onder invloed van het hogedrukgebied en lopen de temperaturen nog wat verder op en worden zomerse (25+) temperaturen verwacht op regionale schaal. Vooral in het zuiden van Nederland en in België lopen de temperaturen flink op. In het noorden van Nederland komen de temperaturen uit op zo’n 21-23 graden. Wel lijkt het erop dat in de avond/nacht naar donderdag een trog over de Benelux gaat trekken. Deze kan een aantal buien gaan opleveren en wat koeler weer de dagen erna. Maar voor de details is dat nog iets te vroeg voor nu.

De temperatuurverwachting voor midden Nederland de komende periode volgens diverse modellen. De temperaturen gaan omhoog de komende dagen met voorlopig woensdag als ’topper’. Bron: Kachelmannwetter
Temperaturen op 850 en 500 hPa. Vooral op 850 hPa een duidelijke toename in de temperatuur te zien, we komen in een andere luchtsoort. In de avond woensdag/donderdag een duidelijke daling met de passage van de trog en ook een aantal neerslagsignalen. Bron: Meteociel

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 381 times, 1 visits today)