Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag wordt het op veel plaatsen zomers warm en is er veel ruimte voor de zon. Er ontstaan wel wat stapelwolken in de loop van de dag. Dit alles hebben we te danken aan een hogedrukgebied boven Denemarken en Polen. Hierdoor hebben we een aflandige wind en wordt droge warme lucht aangevoerd. Wel ontstaan er in de loop van de dag onweersbuien boven België welke naar het noorden trekken. Het zuiden van Nederland kan dus wat meekrijgen van de restanten van deze buien. Ook de komende dagen blijft het warm, maar zijn er ook kansen op een aantal (onweers)buien welke lokaal stevig kunnen uitpakken.

De weerkaart van het KNMI voor vandaag. Een hogedrukgebied boven Denemarken en Polen zorgt voor ons bij een aflandige wind. Een lagedrukgebied boven Noord-Frankrijk zorgt daar voor een aantal regen- en onweersbuien. Donderdag komt deze in de buurt van Nederland te liggen. Bron: KNMI

Gisteren kwam er in de ochtend wederom hardnekkige bewolking voor. Op veel plaatsen loste deze uiteindelijk op en kwam er ruimte voor de zon. In het zuiden van Nederland en België bleef de bewolking nog wel hangen. De temperaturen onder de bewolking bleven hangen op zo’n 17-18°C terwijl het in de zon met zo’n 20-22°C een stuk warmer was.

In Zevenhuizen kwamen er steeds meer blauwe plekjes in het wolkendek. Foto: Jolanda Bakker
Om een tijdje later helemaal open te breken. Foto: Jolanda Bakker
Ondanks de grijze lucht toch nog behoorlijk wat kleur in Valkenburg gisteren. Foto: Joyce Derksen
Op diverse plaatsen laat de bovengrond toch alweer tekenen van droogte zien. Foto: Jolanda Bakker

Vandaag komt er in de ochtend op diverse plaatsen nog bewolking voor en lokaal wat mist in het noordwesten van Nederland. De wind komt aan de kust eerst nog uit noordoostelijke richting, maar draait in de loop van de dag steeds meer naar het oosten. Desondanks kan er toch nog bewolking of mist vanaf zee het land opwaaien waardoor het flink kan afkoelen. In de rest van de lage landen is er volop ruimte voor de zon en ontstaan er wat stapelwolken. Het kwik loopt op naar zo’n 20°C tot 26°C.

De maximum temperatuur voor woensdag volgens het ICON-EU model. Landinwaarts maxima rond de 28 graden, direct aan zee een stuk koeler. Bron data: DWD

In de loop van de middag ontstaan er een aantal onweersbuien boven België en trekken richting het noorden. Maar hoe verder ze noordwaarts trekken, des te minder actief ze zullen worden. De restanten van deze buien kunnen nog wel de zuidelijke provincies van Nederland aandoen. In het uiterste zuiden is dan ook nog wat onweer mogelijk.

In de nacht naar donderdag koelt het af naar zo’n 12°C tot 14°C en is er aan de westelijke kust kans op mist of bewolking van zee. Verder klaart het op, al kunnen er ook nog wat wolkenvelden voorkomen.

UV-Index: 6-7
De kracht van de zon hoog. De UV-index is 6 tot 7 en dat betekent matig tot sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na minder dan 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Weerkaart voor donderdag van het KNMI. Het lagedrukgebiedje is richting Nederland geschoven en gaat voor (onweers)buien zorgen. De wind is over het algemeen wel aflandig. Bron: KNMI

Morgen is het wederom warm, met maxima tussen de 22°C en 28°C. Als alles meezit wordt in het het (zuid)oosten misschien net de 29-30°C gehaald. Naast zonneschijn komen er ook wolkenvelden voor en is de atmosfeer een stuk minder stabiel. Het lagedrukgebiedje boven Noord-Frankrijk trekt noordwaarts. Vanuit het zuiden uit ontstaan er een aantal regen- en onweersbuien welke noordwaarts trekken. Dit kunnen stevige buien zijn met lokaal veel neerslag, windstoten en hagel.

In de noordelijke helft van Nederland doven de buien in de loop van de avond uit, maar in het zuiden en in België kunnen in de avond en nacht nog steeds een aantal buien voorkomen. Vlak aan zee komt de wind vanaf zee en is de kans op onweersbuien een stuk kleiner.

De komende dagen blijft het nog even warm met op veel plaatsen zomerse temperaturen, maar zijn er ook kansen op (onweers)buien. Na het weekend lijkt de warmte weer onze regio te verlaten en wordt het iets koeler. Dit was het weer voor vandaag, morgen neemt Rico het weer over en voor nu: geniet van het zomerse weer!

De temperatuurverwachting voor de Bilt voor diverse modellen. De komende dagen temperaturen tussen de 25-28 graden, zelfs bijna tropisch. Na het weekeinde gaan de temperaturen weer wat omlaag, maar met waarden rond de 20°C is het redelijk normaal voor de tijd van het jaar. Bron: Kachelmannwetter
Joyce Derksen liet ons zien dat er ondanks het grijze weer, toch genoeg kleuren te vinden zijn!

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 415 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier