Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het blijft op veruit de meeste plaatsen droog en de zon schijnt geregeld. De temperatuur stijgt naar 18-24 graden. In het weekend wordt het zomers met veel zon en temperaturen die morgen stijgen naar 21-28 graden en zondag naar 26-32 graden. Na het weekend neemt de wisselvalligheid toe en gaat de temperatuur weer omlaag.

De dag begon met veel bewolking en wat lichte regen. Jolanda Bakker maakte deze foto.

Ook in Heerenveen een grijze start van de Hemelvaartsdag met lichte regen. Albert Thibaudier maakte de foto.

Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Geleidelijk klaarde het op. Jolanda Bakker maakte deze foto.

Op deze vrijdag zijn er wolkenvelden, maar de zon breekt geleidelijk door en vanmiddag zijn er flinke perioden met zon. Het blijft op veruit de meeste plaatsen droog, alleen in het noordoosten is vanochtend nog kans op wat licht gespetter.

De temperatuur gaat duidelijk de hoogte in en stijgt vanmiddag naar 18-20 graden in de kustgebieden en naar 21-24 graden landinwaarts. Mogelijk wordt het in het zuidoosten van het land lokaal 25 graden. De wind is zwak tot matig en waait uit het westen tot zuidwesten.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen. Het blijft droog en rond zonsondergang is het afgekoeld naar 16-17 graden in de kustprovincies en naar 18-20 in het midden, oosten en zuiden van het land. Uiteindelijk koelt het komende nacht af naar 11-14 graden.

Morgen, op de eerste dag van de meteorologische zomer, schijnt de zon volop. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft overal droog. De temperatuur gaat flink de hoogte in en stijgt naar 21-24 graden in de kustprovincies en naar een zomerse 25-28 graden elders.

De hoogste temperaturen zijn weer weggelegd voor het zuidoosten van het land. Als De Bilt de 25 graden haalt, dan is het de eerste officiële zomerse dag van het jaar.

Zaterdagavond koelt het langzaam af. Om 19:00 uur is het nog 20-26 graden, aan het eind van de avond is het afgekoeld naar 15-20 graden. Uiteindelijk koelt het in de nacht af naar 13-16 graden.

In de middag scheen de zon op veel plaatsen. Ton Wesselius maakte deze foto.

Albert Thibaudier maakte deze foto gistermiddag.

Martin Vye maakte deze foto gisteravond in Wolvega.

Zondag maakt de zon overuren en het blijft droog. De temperatuur wordt nog hoger en stijgt naar een zomerse 26-28 graden in het noorden en westen en naar 29-31 elders. In Brabant en Limburg kan het lokaal 32 graden worden. Wellicht heeft De Bilt dit weekend zowel de eerste zomerse als de eerste tropische dag te pakken. Met recht een zomerse start van juni!

Enige verkoeling is te vinden aan de stranden, want in de middag steekt namelijk een zwakke zeewind op. De temperatuur daalt in de loop van de middag naar 20-23 graden.

Zondagavond blijft het zeer aangenaam. De temperatuur daalt langzaam en rond zonsondergang (tegen 22:00 uur) is het nog 19-23 graden. Wel neemt in de loop van de avond en in de nacht naar maandag de kans op een enkele regen- of onweersbui vanuit het westen toe.

De temperatuur gaat de komende tijd flink omhoog. Na het weekend wordt het (tijdelijk) minder warm.

Na het weekend is het zeer warme zomerweer weer voorbij. Maandag trekken enkele regen- en onweersbuien over het land en liggen de maxima nog tussen de 20 en 26 graden.

Dinsdag en woensdag gaat de temperatuur wat omlaag en liggen de maxima tussen 18 en 20 graden in de kustgebieden en tussen de 21 en 23 graden landinwaarts. Het weerbeeld laat een mix van zon en wolken zien en dagelijks is kans op buien.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat duidelijk zien dat de temperatuur dit weekend flink gaat stijgen. Zondag kan het 30 graden wordt in het midden van het land. Na het weekend gaat de temperatuur weer omlaag en volgende week is het dan gemiddeld een graad of 20-21. De verwachting voor eind volgende week is nog onzeker en kan nog alle kanten op.

Jannes Wiersema maakte deze foto.

Jonge pulletjes in het gras. Ton Wesselius maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 486 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier