Vandaag start in een groot deel van het land zonnig, maar de bewolking neemt toe en lokaal kan zelfs een beetje regen vallen. Het wordt 20-25 graden. Komende dagen is het licht wisselvallig en koel voor de tijd van het jaar. Op lange termijn zijn er goede kansen op zonnig en warm zomerweer!

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

CpOtHAXWcAAi-Pz.jpg_large
foto: Tom van der Spek

In een groot deel van het land is de dag zonnig begonnen. In het noorden is het bewolkt en ook langs de westkust is al wat bewolking te vinden. Deze bewolking breidt zich langzaam uit.In het zuidoosten blijft het tot ver in de middag zonnig en kan de temperatuur oplopen tot een zomerse 25 graden. In de rest van het land is het vanmiddag zwaar bewolkt en ligt de middagtemperatuur tussen 20 en 23 graden. Uit de bewolking kan vooral in het noorden en westen een spatje regen vallen. De zuidwestenwind is matig boven land en (vrij) krachtig (windkracht 5-6) aan zee.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt en overwegend droog. Kouder dan 15 graden wordt het vannacht niet.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Image-1
gisteren op aan de kust. vele zonuren in de middag.

Morgen start bewolkt en in de ochtend kan plaatselijk een beetje regen vallen. In de middag komt er meer ruimte voor de zon, maar is er ook kans op een enkele bui. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige, westenwind en de maximumtemperatuur ligt rond 20 graden.

Dinsdag blijft de temperatuur op de meeste plaatsen onder de 20 graden steken. Het is wisselend bewolkt met een enkele bui en er waait een frisse noordwestenwind.

Woensdag wordt de koudste dag van de week met middagtemperaturen van slechts 16-17 graden. De dag verloopt behoorlijk buiig en veel ruimte voor de zon is er niet.

Donderdag en vrijdag liggen de maxima tussen 17 en 20 graden. Op beide dagen is de zon erbij, maar de kans op buien is ook aanwezig.

Daarna breekt een zomerse periode aan. Het weekend verloopt droog en zonnig met maxima van 22-25 graden. Begin volgende week loopt de kans op maxima boven de 25 graden op naar 60%.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK