Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: het hogedrukgebied Gisela ligt boven het oosten van Europa en ook het laag Uwe ligt ten oosten van onze streken. Wij zitten tussen storingen in en het is vandaag dan ook rustig zomerweer. Na deze zomerse periode krijgen we volgende week weer ander weer. Het wordt wisselvalliger en ook de temperaturen gaan weer naar beneden.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD
het was aanvankelijk prachtig weer, maar in de ochtend waren de zogenaamde onweersverklikkers (altocumulus castelanus) al zichtbaar. De foto maakte ikzelf

Gisteren scheen aanvankelijk de zon, maar de bewolking nam toe en aan het eind van de ochtend kwam het in België al tot enkele onweersbuien. Gistermiddag vooral in de zuidelijke helft onweersbuien en gisteravond kwam het op meerdere plaatsen tot onweer. De temperatuur steeg naar 21 tot 25° in het noorden en naar 28-29 in de zuidoostelijke helft met in Eindhoven 28,9°.

Ton Wesselius legde gisteravond deze fraaie flits vast
Ook vuurwerk bij Suzanne Vermulm
Afgelopen nacht legde Younes Geerdinck deze fraaie bliksem vast

Na een avond en deels nacht met flink wat regen en onweer met op een aantal plaatsen meer dan 20 millimeter regen, ziet het weerbeeld er op deze vrijdag weer prima uit. Er zijn flinke perioden met zon, maar er zijn ook wolkenvelden en in de oostelijke helft is er kans op een bui.

De wind waait uit het westen tot noordwesten en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 21-22° aan zee en naar 24 tot 28 van noord naar zuid elders. In België liggen de maxima overal tussen de 25 en 28°. Kortom: nog altijd prima zomerweer!

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het is aanvankelijk droog, maar later in de nacht neemt de kans op buien in het noordwesten geleidelijk toe. Bij een zwakke west tot zuidwestenwind daalt de temperatuur naar 14 tot 16° met de hoogste temperaturen in de westelijke helft van de Lage Landen.

Komende nacht en morgenochtend komt het in de noordelijke helft van het land tot enkele buien. Verwachting volgens Arome model. Bron: WXcharts.eu

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en vooral in de noordelijke helft is er kans op enkele buien. In de middag trekken de buien naar het oosten weg en blijft het verder droog.

De wind waait matig uit het noordwesten en de temperatuur stijgt naar 20 tot 22° in het noorden en westen en naar 24 tot 26° in het zuiden en zuidoosten.

Morgenavond en in de nacht naar zondag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt flink af. In het noordoosten daalt het kwik naar een graad of 7 en naar 13-14 in het zuiden en in België.

Bij Martin Vye ook een fraaie mix van zon en wolken, ofwel een prachtige zomerdag
Later werden de wolkenluchten spectaculairder. Deze foto werd gemaakt door Albert Thibaudier

Zondag schijnt geregeld de zon, maar er is ook vrij veel hoge bewolking. In België en dan met name in Wallonië is er kans op enkele buien en bij die buien kan het ook tot onweer komen. Later op de dag maakt ook Limburg kans op regen en onweer, maar elders blijft het droog. De wind waait zwak tot hooguit matig uit richtigen tussen oost en noord en de temperatuur stijgt naar een graad of 20-21 in het noordwesten en naar 26 in het zuidoosten.

de temperaturen gaan in de loop van volgende week naar beneden en het wordt in grote delen van Europa te koud voor de tijd van het jaar. Bron: WXcharts.eu

Volgende week is er maandag kans op regen en onweer en ook daarna is het wisselvallig zomerweer met geleidelijk lagere temperaturen. We krijgen dan ook weer een volgende dip in de zomer.

De temperatuurdaling is ook weer zichtbaar aan onderstaande temperatuurpluim. Tot en met maandag wordt het nog 20° en meer met vandaag zelfs nog een graad of 25. Vanaf dinsdag is het een graad of 20, maar later volgende week lijkt het kwik nog wat lager uit te komen. Gelukkig is dat nog ver weg en het kan allemaal nog veranderen…

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het voor vandaag. Morgenochtend meld ik mij opnieuw met een vers weerpraatje. Voor nu een fijne dag en graag weer tot morgen. Voor iedereen die op vakantie gaat, alvast een fijne vakantie.

ook de buizerd had het gisteren warm. Deze prachtige foto werd gemaakt door Ton Wesselius

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 541 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer