Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Op deze dinsdag is nog altijd kans op buien, maar er zijn ook flinke perioden met zon. De komende dagen blijft het droog en schijnt de zon flink. De temperatuur gaat geleidelijk omhoog met vandaag 19-22 en aan het eind van de week 23-27 graden. In het weekend liggen de maxima tussen de 25 en lokaal 30 graden.

De dag begon gisteren kleurrijk. Aad Hogenboom maakte de foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto op de maandagochtend.

Perioden met zon, ook nog een buienkans

Vandaag zijn er flinke perioden met zon, maar in het noorden en later ook westen komen enkele buien voor. De buien trekken verder over het land en vanmiddag komen landinwaarts buien voor en in het in het westen juist droog. De zwakke zuidwestenwind draait geleidelijk naar west en neemt bij de Wadden toe naar vrij krachtig.

De temperatuur stijgt naar 19-20 graden in de kustgebieden en naar 20-21 graden in de rest van het land. In het zuidoosten kan het 22 graden worden.

Vanavond en vannacht zijn er flinke opklaringen. Het blijft over het algemeen droog, al is er aan zee lokaal weer een bui mogelijk. Het wordt een frisse nacht met landinwaarts temperaturen die dalen naar 7-8 graden. In de kustgebieden wordt het niet kouder dan 10-12 graden.

Fraaie zomerdagen met veel zon

Morgen wordt een mooie zomerdag met veel zon. Er trekt ook sluierbewolking over het land en in de middag komen landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling. In het noorden is lokaal kans op een bui. De temperatuur stijgt naar 21 graden in het noorden en westen en naar 22 graden in het midden van het land. In het zuiden wordt het 23, lokaal 24 graden.

Donderdag is het rustig en droog zomerweer met veel zon. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden in de kustgebieden en naar 23-24 graden in de rest van het land. In het oosten van Brabant en in Limburg kan het 25-26 graden worden.

Ton Wesselius maakte deze prachtige foto.
Albert Thibaudier maakte deze foto.

Zomerse dagen!

Vrijdag wordt het op veel plaatsen zomers warm. Bij veel zon stijgt de temperatuur naar 24 graden in het noorden en westen en naar 25-27 graden in het midden, zuiden en oosten van het land. Op de Wadden en in het noordwesten wordt het 22-23 graden.

Ook in het weekend zijn de temperaturen zomers. De zon schijnt volop en het wordt zaterdag 25-27 graden in het noorden en westen en 28-29 graden in de rest van het land. In het zuidoosten en in de Belgische Kempen kan het 30 graden worden.

Ook zondag schijnt de zon volop, maar later neemt mogelijk de bewolking weer toe en misschien ook de kans op buien. Het blijft zomers warm met 24-25 graden in het westen en 28-29 graden in het oosten van het land.

Onzekere temperatuurverwachting

Na het weekend lijkt de wisselvalligheid geleidelijk weer toe te nemen. De temperatuur stijgt maandag en dinsdag nog naar 22-26 graden, maar daarna gaat de temperatuur waarschijnlijk weer omlaag.

Gezien de pluim hieronder is de temperatuurverwachting echter nog niet in kannen en kruiken. Het Europese weermodel houdt de zomerwarmte de hele volgende week vast, het Amerikaanse en ook het Australische weermodel gaan voor lagere temperaturen. Afwachten welke kant we opgaan, maar zeker is dat we een zomerse periode gaan krijgen.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de komende dagen gaat stijgen naar zomerse waarden. Vanaf vrijdag komen we op veel plaatsen boven de zomerse grens van 25 graden uit.

Meteo Nederland maakte deze foto van zon en een wegtrekkende bui.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 402 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer