Advertentie 

Op deze dinsdag is nog altijd kans op buien, maar er zijn ook flinke perioden met zon. De komende dagen blijft het droog en schijnt de zon flink. De temperatuur gaat geleidelijk omhoog met vandaag 19-22 en aan het eind van de week 23-27 graden. In het weekend liggen de maxima tussen de 25 en lokaal 30 graden.

De dag begon gisteren kleurrijk. Aad Hogenboom maakte de foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto op de maandagochtend.

Perioden met zon, ook nog een buienkans

Vandaag zijn er flinke perioden met zon, maar in het noorden en later ook westen komen enkele buien voor. De buien trekken verder over het land en vanmiddag komen landinwaarts buien voor en in het in het westen juist droog. De zwakke zuidwestenwind draait geleidelijk naar west en neemt bij de Wadden toe naar vrij krachtig.

De temperatuur stijgt naar 19-20 graden in de kustgebieden en naar 20-21 graden in de rest van het land. In het zuidoosten kan het 22 graden worden.

Vanavond en vannacht zijn er flinke opklaringen. Het blijft over het algemeen droog, al is er aan zee lokaal weer een bui mogelijk. Het wordt een frisse nacht met landinwaarts temperaturen die dalen naar 7-8 graden. In de kustgebieden wordt het niet kouder dan 10-12 graden.

Fraaie zomerdagen met veel zon

Morgen wordt een mooie zomerdag met veel zon. Er trekt ook sluierbewolking over het land en in de middag komen landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling. In het noorden is lokaal kans op een bui. De temperatuur stijgt naar 21 graden in het noorden en westen en naar 22 graden in het midden van het land. In het zuiden wordt het 23, lokaal 24 graden.

Donderdag is het rustig en droog zomerweer met veel zon. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden in de kustgebieden en naar 23-24 graden in de rest van het land. In het oosten van Brabant en in Limburg kan het 25-26 graden worden.

Ton Wesselius maakte deze prachtige foto.
Albert Thibaudier maakte deze foto.

Zomerse dagen!

Vrijdag wordt het op veel plaatsen zomers warm. Bij veel zon stijgt de temperatuur naar 24 graden in het noorden en westen en naar 25-27 graden in het midden, zuiden en oosten van het land. Op de Wadden en in het noordwesten wordt het 22-23 graden.

Ook in het weekend zijn de temperaturen zomers. De zon schijnt volop en het wordt zaterdag 25-27 graden in het noorden en westen en 28-29 graden in de rest van het land. In het zuidoosten en in de Belgische Kempen kan het 30 graden worden.

Ook zondag schijnt de zon volop, maar later neemt mogelijk de bewolking weer toe en misschien ook de kans op buien. Het blijft zomers warm met 24-25 graden in het westen en 28-29 graden in het oosten van het land.

Onzekere temperatuurverwachting

Na het weekend lijkt de wisselvalligheid geleidelijk weer toe te nemen. De temperatuur stijgt maandag en dinsdag nog naar 22-26 graden, maar daarna gaat de temperatuur waarschijnlijk weer omlaag.

Gezien de pluim hieronder is de temperatuurverwachting echter nog niet in kannen en kruiken. Het Europese weermodel houdt de zomerwarmte de hele volgende week vast, het Amerikaanse en ook het Australische weermodel gaan voor lagere temperaturen. Afwachten welke kant we opgaan, maar zeker is dat we een zomerse periode gaan krijgen.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de komende dagen gaat stijgen naar zomerse waarden. Vanaf vrijdag komen we op veel plaatsen boven de zomerse grens van 25 graden uit.

Meteo Nederland maakte deze foto van zon en een wegtrekkende bui.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 402 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier