klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Ook op deze paasmaandag is het zonnig en met 23-28 graden wordt het nog warmer dan gisteren. Morgen en woensdag is het ook nog warm met 22-25 graden en morgen schijnt daarbij nog de zon. Woensdag neemt de kans op buien toe. De dagen daarna blijft het wisselvallig en in het weekend daalt de temperatuur naar 14-16 graden en is het een tiental graden kouder.

De dag begon gisteren koud in het noordoosten met vorst aan de grond. Jannes Wiersema maakte de foto.
Ton Wesselius maakte deze foto van de zonsopkomst op eerste Paasdag.
Jannes Wiersema maakte ook deze foto. Goed te zien is de duidelijke smoglaag, mede ook door paasvuren.

Net als gisteren zal ook op deze paasmaandag de zon volop schijnen. Het enige verschil is dat er wel wat velden met sluierwolken zichtbaar zijn, maar daar heeft de zon geen last van. Het blijft overal weer droog en er waait een matige en in de noordelijke helft soms een vrij krachtige enigszins vlagerige oost tot zuidoostenwind.

De temperatuur loopt overal op tot boven de warme grens van 20 graden. Op de Wadden wordt het 21-22 graden en in het noorden zo’n 23-24 graden. In het midden en zuiden van het land liggen de maxima rond de zomerse 25-27 graden en lokaal kan het 28 graden worden. Door de stevige oostelijke bries is de kans op zeewind uiterst klein. Gisteren was de hoogste temperatuur in Westdorpe (Zeeuws-Vlaanderen) met 25,5 graden.

UV-index en hooikoorts
De UV-index is ook vandaag weer 5, dus smeer je goed in als je naar buiten gaat. De onbeschermde huid kan met 15-25 minuten verbranden.

Door het droge, zonnige en warme weer is het voor mensen met hooikoortsklachten behoorlijk afzien. Er zitten veel pollen in de lucht en vooral de berk is de hoofdschuldige deze dagen. De katjes geven de pollen af en dit soort pollen is sterk allergeen. Binnenkort komen de grassoorten ook weer in bloei. De overlast van graspollen is nu nog gering, maar neemt de komende tijd geleidelijk toe.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder met hooguit wat sluierwolken. Het blijft droog en het koelt af naar 7 graden in het noordoosten en naar 11-12 in de westelijke helft.

Prima weer op eerste Paasdag. De zon scheen van opkomst tot ondergang. Jolanda Bakker maakte de foto.
Maurice Vroegrijk maakte deze prachtige foto.

Morgen zal de zon ook weer overuren maken, maar er is soms ook sluierbewolking zichtbaar. Morgenmiddag verschijnen er in de oostelijke helft van het land ook enkele onschuldige stapelwolken. Het blijft overal droog en er waait een matige tot vrij krachtige oostenwind

De temperatuur stijgt naar 22-24 graden, alleen op de Wadden blijft het kwik weer iets achter met waarden rond of net onder de 20 graden.

In de avond en nacht naar woensdag neemt vanuit het zuiden de bewolking geleidelijk toe en in België en over het uiterste zuiden van het land is er kans op enkele buien. Het koelt af naar 8-13 graden.

De woensdag starten we op veel plaatsen nog droog met zonneschijn, maar in de loop van de ochtend en zeker woensdagmiddag komt het op veel plaatsen tot enkele buien en daarbij is ook onweer mogelijk. De oostenwind wordt zuid en is matig tot vrij krachtig van kracht en de temperatuur stijgt naar 21 graden in het noorden en naar 24, lokaal 25 in het zuiden en in België. Op de Wadden wordt het 18-20 graden.

De neerslagkansen voor de komende tijd. Vandaag en morgen is het droog, daarna is er elke dag kans op regen.

Vanaf donderdag is het over met de aprilzomer. Naast geregeld zonneschijn, zijn er ook wolkenvelden en elke dag is er kans op buien. De temperaturen zullen gaan dalen naar meer normalere waarden die horen bij de tijd van het jaar. Donderdag is het echter nog warm met 19-21 graden, maar vrijdag blijft de temperatuur al steken bij 15-18 graden.

In het weekend met zaterdag Koningsdag wordt het niet veel warmer dan 13-16 graden. De kans op regen of enkele buien is ook dan groot.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het tot en met woensdag warm is en blijft. Vanaf donderdag gaat de temperatuur naar beneden.

Het was weer een drukte van belang op het water. Ton Wesselius maakte de foto.

De windverwachting voor surfers en zeilers:
De wind waait vandaag uit het oosten tot zuidoosten en waait met 9-12 knopen. De windvlagen komen vanmiddag uit tussen de 15 en 20 knopen.

Morgen is de wind nog steeds oost tot zuidoost en waait met 12-17 knopen. De windvlagen zullen in de ochtend uitkomen tussen de 25 en 30 knopen, morgenmiddag nemen de vlagen af naar rond of onder de 20 knopen.

De zon ging ook weer fraai onder. Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto.

Dit was het weer voor deze paasmaandag. Morgen maak ik nog een weerbericht, maar daarna geef ik het stokje even over voor een week. Geniet van het aangename weer en graag weer tot morgen.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer in samenwerking met Surviking deze training. Vele onderwerpen komen aan bod zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 555 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer