Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Voor het gevoel is het misschien niet zo, omdat stabiel zomerweer ontbreekt, maar ook deze junimaand is alweer te warm ten opzichte van normaal. Over de hele maand is, volgens de gehanteerde 30-jarige periode van 1981-2010, normaal 15,6 graden. De verwachting is dat deze junimaand uitkomt tussen de 17,2 en 17,6 graden. Gisteren konden we al lezen dat de maand te nat is, maar het is ook zonnig. Een combinatie die hoort bij de tegenwoordige tijd: warm, nat en zonnig!

Deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen.
De dag begon wederom zeer fraai. Ton Wesselius maakte de foto.
In de ochtend verscheen er in het westen een veld met altocumulus. Ton Wesselius maakte ook deze foto.
Jolanda Bakker maakte ook een prachtige foto van het veld altocumulus.

Zomers warme maandag

De temperatuur was gisteren ook boven normaal voor de tijd van het jaar. Het werd, met uitzondering van het westen en noordwesten, 25-27 graden. In de kustgebieden werd het 22-24 graden en dat kwam mede door een aanlandige zeewind in de middag. De dag begon zonnig. Geleidelijk kwamen stapelwolken tot ontwikkeling, maar op een lokaal buitje na bleef het droog.

Zomerse dagen met kans op onweer

Op deze dinsdag schijnt de zon flink, maar er zijn ook sluierwolken zichtbaar. Later komen stapelwolken tot ontwikkeling en in het westen en noorden kan vanmiddag een lokale bui ontstaan, mogelijk met onweer.

De temperatuur stijgt naar 22-25 graden in de kustgebieden en naar 26-29, lokaal 30 graden elders met de hoogste temperaturen in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak en veranderlijk, daardoor is aan zee kans op een zwakke zeewind met als gevolg dalende temperaturen.

Vanavond en vannacht is er in de westelijke helft van het land kans op een regen- of onweersbui van een schampend front dat ten westen van ons land naar het noorden trekt. Het wordt op de meeste plaatsen niet kouder dan 16-17 graden, maar in het noordoosten koelt het af naar 14-15 graden.

Morgen start met een mix van zon en wolkenvelden. In het westen is lokaal een (onweers)bui mogelijk, elders is het droog. In de middag komen flinke stapelwolken tot ontwikkeling en deze kunnen op veel plaatsen uitgroeien tot stevige regen- en onweersbuien met kans op windstoten.

De temperatuur stijgt naar 23-25 graden in het westen en naar 26-29 graden elders met lokaal in het oosten en zuidoosten een tropische 30 graden. Later op de middag en morgenavond beperken de onweersbuien zich tot het binnenland, in het westen blijft het dan droog met ook weer zonneschijn.

Geleidelijk was de lucht overal blauw. Jolanda Bakker maakte de foto.
In de middag was er een fraaie mix van zon en stapelwolken. Albert Thibaudier maakte deze foto.

Enkele dagen minder warm

Donderdag schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden met vooral landinwaarts nog enkele buien. De temperatuur is lager dan vandaag en morgen en stijgt naar 18-19 graden aan zee en naar 20-22 graden landinwaarts. Voor de tijd van het jaar zijn dit overigens hele normale temperaturen.

Vrijdag zijn er flinke perioden met zon en het blijft over het algemeen droog. In polaire lucht wordt het niet warmer dan 18-19 graden in het westen en noordwesten en 20-22 graden in het binnenland.

De temperaturen zijn hoog. Donderdag tot en met zaterdag is de temperatuur iets lager, maar vanaf zondag gaat het kwik weer omhoog.

Weekend vrij zonnig en weer warmer

In het weekend is het vrij zonnig en wordt het weer wat warmer. Zaterdag wordt het 20-23 graden, zondag is het overal wat warmer met maxima tussen de 21 en 25 graden. Ook na het weekend blijft het warm, maar geleidelijk neemt de kans op enkele regen- en onweersbuien weer toe.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het vandaag en morgen zomers warm is. Daarna is het een paar dagen minder warm, maar al vrij snel gaat de temperatuur weer omhoog.

Trijntje van den Berg maakte deze foto in Barendrecht.
De dag eindigde fraai. Jolanda Bakker maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 477 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier