Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Er is zomers weer in aantocht. Aan de oostflank van een diepe depressie op de Atlantische Oceaan bouwt een hogedrukgebied boven onze streken op en dit hoog komt later deze week boven het zuiden van Scandinavië te liggen. De stroming wordt oost tot zuidoost en de temperaturen gaan duidelijk omhoog naar waarden in de buurt van de zomerse grens van 25°. Daarbij schijnt ook nog de zon volop en is het overal droog. Zomer in april!!

De verwachte weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: mix van zon, wolken en lokaal een bui
Gisternacht trok een gebied met regen van zuid naar noord over het land. Gisteren viel er aanvankelijk in de noordelijke helft nog enige regen, maar de regen trok snel naar het noorden weg en geregeld scheen ook de zon. Er waren ook wolkenvelden en gistermiddag kwam het hier en daar weer tot een bui.

In het Belgische Retie viel 18 en in Oostende 17 millimeter. De toppers in Nederland waren Westdorpe en Gilze-Rijen met 13 en Cabauw met 12 millimeter.

De temperatuur steeg naar 13-14° op de Wadden en naar 16 tot 19 elders. De hoogste temperaturen werden genoteerd in Hupsel met 19,0, Twenthe met 19,3 en Arcen met 19,5°. In België werd het 14 tot 19° met in Kleine-Brogel 19,1°.

Zomers weer in aantocht, dus tijd voor ijs! De foto werd gemaakt door Albert Thibaudier in Lemmer.
Johan Klos maakte deze foto bij de bollenvelden in Lisse.
Bij Jannes Wiersema in Roodeschool kwam het later tot enkele buien.
Deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker uit Zevenhuizen.
Deze foto werd gemaakt in het Drentse Bargerveen door Jan Snijders.

Vandaag: vanuit het westen steeds meer zon
Er zijn op deze maandag wolkenvelden en met name landinwaarts is er kans op een lokale bui. Vanuit het westen klaart het gaandeweg de dag steeds meer op en blijft het droog.

Er waait een zwakke tot matige west tot zuidwestenwind en de temperatuur stijgt naar 12-13° langs de westkust en naar 14 tot 17 van west naar oost elders. Ook in België wordt het 14 tot 17°.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen en blijft het droog. De wind is zwak en draait naar zuid en de temperatuur daalt naar 5 tot 8°.

Morgen: perioden met zon
Morgen zijn er flinke perioden met zon en het blijft overal droog. De wind waait zwak tot matig uit een overwegend zuidelijke richting en de temperatuur is duidelijk hoger dan vandaag.

De maxima komen uit op waarden tussen de 18 en 21°. In het zuidoosten kan het lokaal nog een graadje warmer worden. In België kan het op de meeste plaatsen een graad of 20 worden.

De verwachte weerkaart voor woensdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: zomer in april
De rest van de week is het prachtig zomerweer in lentemaand april. Ten oosten van onze streken komt een hogedrukgebied tot ontwikkeling en dit hoog zorgt voor droog en zonnig weer met flink oplopende temperaturen.

Woensdag tot en met vrijdag loopt het kwik op naar waarden boven de 20° en in het zuiden kan het met name donderdag en vrijdag lokaal 25° worden.

De verwachte weerkaart voor komende zaterdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

In het weekend trekt het hoog naar het oosten weg, maar vanuit het westen komt alweer een volgend hogedrukgebied naar onze streken. De stroming draait dan naar het noorden en de temperaturen zijn vanaf zaterdag weer enkele graden lager. De neerslagkansen blijven ook komend weekend nog klein.

UV-Index: 4 tot 5
De kracht van de zon neemt geleidelijk toe. De UV-index is vandaag 4 en de komende dagen al 5. Een UV-index van 4 is zwak en roodkleuring van de onbeschermde huid gebeurt na ongeveer 25 tot 35 minuten. Een UV van 5 is matig en dan begint roodkleuring van de onbeschermde huid al na 15 tot 25 minuten. Goed insmeren is dan ook het advies!

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperatuur de komende dagen flink gaat stijgen. Morgen kan het al bijna een graad of 20 worden, maar de daaropvolgende drie dagen is dat sowieso het geval en hier en daar wordt zelfs de zomerse grens van 25° bereikt.

In het weekend gaat de temperatuur weer wat naar beneden met een noordelijke wind en na het weekend lijkt het kwik verder te dalen.

De natuur groeit explosief met die druppels regen… De foto werd gemaakt door Martin Vye.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait op deze maandag over land zwak tot matig met 5 tot 8 knopen. Aan zee is de wind matig met vanmiddag zo’n 14-15 knopen. De windvlagen liggen tussen de 11 en 15 knopen, aan zee kunnen de vlagen uitkomen op 17 knopen.

Morgen waait de wind uit het zuiden tot zuidwesten en is dan matig met 10 tot 13, aan zee tussen de 12 en 15 knopen. De windvlagen liggen over land tussen de 17 en 21 en aan zee tussen de 23 en 26 knopen.

Deze prachtige foto werd ook gemaakt door Martin Vye.
Deze kleurrijke foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Deze prachtige lentefoto werd ook gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de zomerse ontwikkelingen deze week. Voor nu een fijne dag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 408 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier