klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Na een turbulente dag met stevige onweersbuien en lokaal veel neerslag is het vandaag opnieuw warm. Net als gisteren zullen er in de loop van de dag een aantal (onweers)buien ontstaan. Lokaal zijn hagel en windstoten mogelijk, maar de buien zijn naar verwachting minder zwaar dan gisteren. De dagen die volgen wordt het iets minder warm met maxima tussen de 21°C en 25°C, maar is er nog wel elke dag kans op een (onweers)bui.

De dag begon op veel plaatsen met mooi weer met hooguit wat hoge bewolking zoals Jolanda Bakker ons liet zien.
Ook Arno van Brakel stuurde ons een strakblauwe wolkenlucht toe.

De onweersbuien en de eerste wolken die eraan vooraf gingen die gisteren ontstonden waren soms ook erg fotogeniek zoals deze serie laat zien:

Maar na het middaguur begon het op veel plaatsen te ‘borrelen’ en ontstonden er dikke stapelwolken. Foto: Albert Thibaudier
Ook Annelies Lageschaar stuurde ons deze opbollende stapelwolken toe.
Deze fraaie (nog onschuldige) stapelwolk werd gefotografeerd door Suzanne Verwulm
Maar na verloop van tijd werden de wolken steeds dreigender en begon het stevig te regenen op veel plaatsen. Foto: Arno van Brakel

Gisteren kondigde het KNMI een code oranje af voor uiteindelijk heel Nederland, behalve de Wadden. In de loop van de middag ontstonden er dan ook diverse stevige onweersbuien, terwijl het in België juist opklaarde nadat daar eerder al onweersbuien de dienst uitmaakten. Kenmerkend was de vele regen die lokaal viel en waardoor op diverse plaatsen de straten blank stonden. Zo viel er bijvoorbeeld in de regio Rotterdam op sommige plaatsen meer dan 50 mm. Veenendaal en Ede hadden rond de 60-70 mm te pakken. Dit zijn hoeveelheden die normaal in de hele maand mei vallen.

Met dit soort dreigende luchten is het niet aan te raden nog het water op te gaan! Foto: Ton Wesselius

Vandaag bevinden we ons nog steeds in een onstabiele luchtsoort. Een hogedrukgebied ligt boven Scandinavië, terwijl kleine verstoringen in onze regio ervoor zorgen dat er buien kunnen ontstaan. Eerst kunnen er in de ochtend nog wat buienrestanten en wolkenvelden voorkomen. Maar met ruimte voor de zon loopt het kwik op veel plaatsen alweer op weer richting de zomerse 25 graden. Direct aan de kust is het met zo’n 20°C een stuk koeler dan meer landinwaarts met maxima van 28°C. De wind waait uit zuidelijke richting, maar kan aan de kust in de loop van de dag vanaf zee gaan waaien. Hierbij kan mist vanaf zee het land opwaaien.

Weerkaart volgens het KNMI voor woensdag. De invloed van het hogedrukgebied is gering waardoor buien relatief gemakkelijk ontstaan. Zeker in combinatie met convergentielijnen en kleine depressies in de buurt die zorgen voor de trigger voor deze buien. Bron:KNMI

In de loop van de dag ontstaan er weer stapelwolken waar een aantal stevige onweersbuien uit kunnen ontstaan. Er is weer kans op hagel en windstoten, maar de intensiteit van de buien is waarschijnlijk lager dan gisteren. Al kan het lokaal natuurlijk alsnog behoorlijk hard regenen. Het advies is dan ook vanaf het middaguur de radar weer in de gaten te houden.

Morgen lijkt het weer een herhaling van zetten. Overdag wordt het warm met zo’n 20°C  aan de kust tot 29°C landinwaarts. Ook dan zullen er in de loop van de dag weer een aantal onweersbuien gaan ontstaan.

De komende dagen en ook in het weekend houden we dit warme, maar ook wel wisselvallige, weertype nog even vast. Het lijkt wel iets koeler te worden dan de laatste dagen, maar met temperaturen tussen de 20°C en 25°C mogen we begin juni niet klagen eigenlijk. Elke dag is er wel kans op het ontstaan van (onweers)buien, deels afhankelijk in hoeverre de invloed van hogedrukgebieden het ontstaan van buien kan tegenhouden. Geniet van de zonnige en droge momenten, en morgen neemt Rico het weerbericht weer op zich!

De verwachte temperaturen volgens diverse modellen voor de Bilt. Eerst nog temperaturen tussen de 25 en 30 graden, maar later richting het weekend wat koeler met zo’n 20-25 graden. Eigenlijk niet eens zo’n slecht voor begin juni. Bron: Kachelmanwetter
Zelf kon ik nog deze foto maken van snel ontwikkelende wolken vlak voor een onweersbui uit.
De komende dagen zullen we nog wel vaker van dit soort fotogenieke wolken kunnen fotograferen. Foto: Martin Vye
Maar vroeg opstaan loont ook als de buien nog niet ontstaan zijn zoals Jolanda Bakker ons laat zien.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 311 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer