Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De zon schijnt volop en dat zal de komende dagen niet anders zijn. De wind waait uit het oosten tot zuidoosten en daarmee wordt warme continentale lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar zomerse en in het weekend en begin volgende week in het zuiden en oosten naar tropische waarden van 30 graden en meer. Pas later volgende week lijkt het weerbeeld te gaan veranderen.

Tonny Morsink maakte deze prachtige foto.
De dag begon weer fraai. Aad Hogenboom maakte deze foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto.
Ton Wesselius maakte deze foto op een fraaie dag.

Veel zon

We kunnen op deze vrijdag veel zon verwachten. Er is hier en daar ook wat sluierbewolking aan de blauwe lucht zichtbaar en het blijft overal droog. Het wordt aan zee en in het noordwesten en op de Wadden 23-24 graden, elders in het land is het zomers warm met 25-26 graden en in het zuiden en oosten kan het 27, lokaal 28 graden worden. Waaien doet het niet of nauwelijks.

Vanavond en vannacht is het helder. De temperatuur daalt in de loop van de nacht naar 11 tot 14 graden, in het zuidwesten wordt het niet kouder dan 16 graden. Halverwege de avond is het nog 19-22 graden.

Zomers weekend

Morgen wordt het in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant, Limburg en wellicht ook de Achterhoek tropisch warm met 30, lokaal 31 graden. In de rest van het land is het zomers warm met 28-29 graden. Met 26-27 graden is het iets minder warm op de Wadden, langs de noordkust en in de Kop van Noord-Holland. De wind waait uit het oosten en daardoor wordt het ook op de stranden zomers warm. De kans op zeewind is klein.

Het weerbeeld laat veel zon zien en er is over het algemeen geen bewolking te zien. De zonkracht is 5 en dat is weliswaar minder fel dan eerder deze zomer, maar verbranden kan nog steeds en gebeurt met zonkracht 5 na zo’n 20 minuten.

Morgenavond is het nog een tijdje prima weer voor een BBQ, maar het wordt alweer duidelijk vroeger donker. Rond 20:45 uur gaat de zon onder en dan is het afgekoeld naar 22-25 graden. Aan het eind van de avond is het 18-21 graden en uiteindelijk daalt het kwik tegen zondagochtend naar 14-16 graden.

Martin Vye maakte ook een prachtige foto op een mooie zomerdag

Zondag wordt het nog warmer met in het zuiden, midden en oosten van het land tropische temperaturen van 30-32 graden. Lokaal is zelfs 33 graden mogelijk. In het noorden en westen van het land wordt het maximaal 27-29 graden. De zon schijnt weer volop en het blijft droog. Waaien doet het niet of nauwelijks, maar aan zee is wel een grotere kans op een verkoelende zeewind.

Ook zondagavond kan de BBQ aan, want ook dan blijft het nog een tijdje warm met rond zonsondergang temperaturen van 22-25 graden. Uiteindelijk komen de minima uit op 15-18 graden.

De regionale hittegolfkansen nemen toe. Er komen tropische dagen aan. Prikpunt is het oosten van Brabant.

Pas later volgende week minder warm

Maandag verandert er nog heel erg weinig. De zon schijnt flink en het wordt met 28-31 graden, in het zuidoosten lokaal 32 weer hoogzomers. Op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland wordt het 26-27 graden.

De dagen daarna neemt de warmte stapje voor stapje af. Dinsdag en woensdag kan het in het zuiden en zuidoosten nog tropisch warm worden met 30-31 graden, in de rest van het land is het veelal 27-29 graden. Langs de noordkust, in de Kop van Noord-Holland en op de Wadden wordt het 24-26 graden.

Vanaf donderdag gaat het kwik omlaag met donderdag 23-26 graden en vrijdag 21-24 graden. Het weerbeeld laat de eerste dagen nog veel zon zien, maar geleidelijk verschijnt er meer bewolking en tegelijkertijd neemt ook de kans op een enkele regen- of onweersbui toe. Volgend weekend, als we overgaan naar september, hebben we hele normale temperaturen voor de tijd van het jaar met 20-23 graden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het de komende tijd weer volop zomer is met temperaturen tegen en rond de 30 graden. Later volgende week gaat de temperatuur weer omlaag, maar temperaturen onder de 20 graden worden nog niet verwacht.

De hei staat prachtig in bloei. Hilligje Kooiker maakte de foto.
Deze foto werd gemaakt door Albert Thibaudier.
Monique Bormans maakte deze foto van de ondergaande zon.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 323 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer