Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie: Het is bij ons rustig zomerweer zo aan het slot van de meteorologische zomer. De drukverschillen zijn klein en hooguit wat kleine storingen kunnen wat roet in het eten gooien.

de weerkaart voor vandaag, Bron: DWD

Perioden met zon

De batterij is weer opgeladen na een heerlijke vakantie in Oostenrijk en Duitsland en ik ben weer klaar om elke dag (samen met Daan) een weerpraatje te verzorgen voor jullie. Uiteraard wil ik mijn collega’s bij Alpenweerman bedanken voor de weerpraatjes de afgelopen drie weken. Zij hebben er toch voor gezorgd dat jullie (de lezers) nagenoeg elke dag op de hoogte bleven van het weer in de Lage Landen.

Gisteren was het prima zomerweer met flinke zonnige perioden. Het bleef droog en het werd 21 tot 25°. Ook vandaag mogen we niet klagen en zijn er flinke perioden met zon. Wel is er ook sluierbewolking zichtbaar en later vandaag wordt de bewolking in het noorden dikker vanwege de passage van een zwakke occlusie. Mogelijk kan het tot wat lichte regen komen. Ook het zuidoosten van het de Lage Landen maakt kans op enkele buien vanwege de aanwezigheid van het thermische lagedrukgebied Mathias. Elders blijft het dus droog.

Aanvankelijk waait het niet of nauwelijks, maar de wind wordt west tot noordwest en neemt vanmiddag toe naar zwak tot matig, windkracht 2 tot 3. De temperatuur stijgt naar 21° in het noordwesten en naar 26, lokaal 27° in het zuiden van het land en in delen van België. Kortom: prima zomerweer!

het is rustig weer en dat was het de afgelopen dagen ook. Deze prachtige foto werd donderdagavond gemaakt door Suzanne Vermulm

Vanavond en de komende nacht trekt een band met vrij veel bewolking van noord naar zuid over het land en lokaal kan het uit die bewolking licht spetteren. Na passage klaart het vanuit het noorden flink op. Bij niet meer dan een zwakke noord tot noordwestenwind daalt de temperatuur naar 12 tot 14°.

Rustig weer met een mix van zon en wolken. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker

Fraaie zondag

Ook morgen is het prima zomerweer met flinke zonnige perioden, maar vooral landinwaarts zijn er ook wolkenvelden. Het blijft droog en bij weinig wind uit het noorden tot noordwesten stijgt de temperatuur naar 20° in het noorden en naar 24 in het zuiden van het land. In het zuidoosten kan het weer zomers warm worden met maxima van 25-26°. Ook in België wordt op veel plaatsen de zomerse grens weer bereikt met maxima van 24 tot 26°.

de verwachte weerkaart voor woesndag. Bron: wetteronline.de

Hogedruk blijft overheersen

Na het weekend blijft het prima zomerweer dankzij hogedruk. Het is rustig en aangenaam zomerweer met flinke perioden met zon en het is over het algemeen droog. Wel zien we in de loop van de week de verschillen tussen de weermodellen toenemen en dat is ook zichtbaar aan de temperatuurpluim hieronder.

De temperatuur ligt aanvankelijk rond de aangename waarde van 23-24°, maar halverwege de week (dinsdag/woensdag) nemen de verschillen duidelijk toe. Het Europese weermodel gaat woensdag voor lagere temperaturen, maar het Amerikaanse en ook het Canadese weermodel komen woensdag met mogelijk tropische temperaturen op de proppen van een graad of 30. Ook het Duitse model gaat voor volop zomerse temperaturen. Wel lijken de temperaturen met september op de kalender geleidelijk te gaan dalen. De komende dagen kom ik hier vanzelfsprekend weer op terug. Voorlopig krijgen we een fraai en aangenaam slotweekend van augustus.

de temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het weer voor vandaag. Morgen kijken we weer verder naar de ontwikkelingen op de weerkaart en dan met name naar de verschillen halverwege volgende week. Wordt het echt weer zo warm of valt het allemaal wel mee. Voor 2/3e zit de schoolvakantie er weer op, alleen regio noord heeft komende week nog vakantie. Morgen meer… Voor nu een fijne zaterdag, prettig weekend en graag weer tot morgen.

prachtig vlinderweer. De foto werd gemaakt door Martin Vye

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 393 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Lage Landen: zomers slot van meteorologische zomer”

  • Johann
    26 augustus 2017 at 09:45

    Welcome back Rico #vakantie #Alpen en op naar een mooie herfst en dit winter!

  • Rico Schröder
    26 augustus 2017 at 10:00

    Thx Johann! Weer zin in een mooi nieuw seizoen.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer