Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
De hogedrukgebieden trekken geleidelijk weg uit onze streken en vlakke lagedruk, inclusief een thermisch laag (Xisca) zorgen voor zomers weer met onweerskansen. Volgende week krijgen we te maken met een noordelijk stroming aan de westflank van lagedruk. De temperaturen zullen duidelijk lager uitkomen en de warme grens van 20° zal op veel plaatsen niet meer worden gehaald.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: veel zon, later stapelwolken
Gisteren scheen de zon volop, maar over België en in de ochtend ook over het zuidwesten van het land trokken enkele buien. Deze buien losten geleidelijk weer op, maar in de middag kwamen nieuwe exemplaren tot ontwikkeling.

De temperatuur steeg naar 22° in het zuidwesten en lokaal 30 in het oosten. Hoek van Holland en Wilhelminadorp noteerde 22,0, terwijl Arcen 30,0 en Hupsel 30,3° noteerde. In België werd het 18 tot 20° aan zee met in Zeebrugge 17,5°. Kleine Brogel kwam uit op 28,2°.

De zonsopkomst bij Den Bosch. Je ziet de skyline mooi op de achtergrond. De foto werd gemaakt door
Michiel Agema.
Deze schitterende foto werd gemaakt door Jolanda Bakker. Goed drinken of een lekker stuk watermeloen nemen tijdens deze warme dagen.
Wijk bij Duurstede gezien vanaf de pont over de Rijn. Peter van Lindenberg maakte de foto.
Gistermiddag kwamen stapelwolken tot ontwikkeling, maar alleen in het zuiden groeiden ze uit tot buien. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Vandaag: zon, later onweerskansen
Er is op deze vrijdag vrij veel (hoge) bewolking en landinwaarts valt buiige regen of komt het tot een enkele bui. In het noorden schijnt de zon en vanmiddag winnen de opklaringen terrein. Later vanmiddag komen stapelwolken tot ontwikkeling en deze groeien uit tot enkele regen- en onweersbuien. De kans op buien is weer het grootst in het binnenland en dan met name in het oosten en zuidoosten van het land. Elders blijft het overwegend droog, maar een lokale bui is niet geheel uitgesloten.

De temperatuur stijgt naar 20 tot 22° op de Wadden en langs de westkust en naar 23 tot 27 elders met de hoogste temperaturen langs de oostgrens. In het zuidwesten en dan met name langs de Belgische kust wordt het overigens niet veel warmer dan zo’n 17°. Dat heeft alles te maken met een noordenwind die vandaag overwegend matig van sterkte zal zijn.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt met vooral landinwaarts kans op een bui. Het koelt af naar 14 tot 16°.

UV-Index: 6-7
De kracht van de zon hoog. De UV-index is 6 tot 7 en dat betekent matig tot sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na minder dan 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Morgen: geregeld zon, maar ook buienkansen
Morgen en ook zondag is er over het algemeen vrij veel bewolking, maar er zijn ook perioden met zonneschijn. Verspreid over de Lage Landen zijn enkele regen- en onweersbuien mogelijk, maar waar en of de buien intensief zullen uitpakken moet nog worden afgewacht. De grootste kans op buien maakt het binnenland.

De wind waait zwak tot hooguit matig uit het noorden en de temperatuur stijgt naar 20 tot 23° in het westen en naar 24 tot 28 elders met de hoogste temperaturen in het oosten. Langs de Belgische kust wordt het niet warmer dan een graad of 18.

De verwachte weerkaart voor volgende week. Lagedrukgebieden bepalen het weerbeeld. Bron: wetteronline.de

Volgende week: koeler
Na het weekend wordt het duidelijk koeler. De temperaturen zullen dalen naar waarden onder de warme grens van 20°. Dinsdag en woensdag wordt het niet veel warmer dan 17 tot 19°. Alleen in het oosten en zuidoosten kan het kwik nog oplopen naar een graad of 20-21. Het is weer zichtbaar in onderstaande temperatuurpluim.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat het tot en met zondag nog zomers is. Na het weekend gaat de temperatuur naar beneden, maar later in de week zijn er toch weer lijntjes met oplopende temperaturen. Wel nemen de verschillen tussen de modellen toe.. Morgen maar weer verder kijken!

Jolanda Bakker maakte ook deze prachtige foto.
Deze prachtige foto werd gisteravond gemaakt door Meteo Nederland in Holwerd.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het noordoosten en is vanmiddag 10-11 knopen met over land uitschieters tot 14 knopen. Aan zee waait de wind met 15 knopen met vlagen tot zo’n 18 knopen. De golfhoogte is 0,4 meter en de watertemperatuur 15°.

Morgen is er weer minder wind en komen we over land niet boven de 10 knopen uit. Aan zee waait de wind met 14 knopen. De golfhoogte is opnieuw 0,4 meter en de watertemperatuur 16°.

Ton Wesselius maakte ook een prachtige foto van de zonsopkomst in Roelofarendsveen.

Dit was het weer voor deze vrijdag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen voor een vers en nieuw weerpraatje voor de Lage Landen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 433 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier