Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Deze bijzondere zomer, met een maand geleden nog een hittegolf en temperaturen van meer dan 40 graden, zet het beste beentje voor. De komende tijd schijnt de zon volop, blijft het droog en wordt het zomers warm. In het zuiden en oosten zijn zelfs een serie tropische dagen mogelijk en wellicht komt het tot een (regionale) hittegolf. 

Tonny Morsink maakte deze prachtige foto van de opkomende zon icm met mist.
Albert Thibaudier maakte gisterochtend deze foto.

Veel zon en aangenaam warm

Het is vandaag aanvankelijk fris maar de zon schijnt en het kwik loopt snel op. Tegen het middaguur is het 19-22 graden. De zon blijft de rest van de dag schijnen met af en toe wat dunne sluierwolken en hier en daar een stapelwolk. Bovendien blijft het droog.

De temperatuur stijgt naar 21-22 graden in het noordwesten, op de Wadden en langs de noordkust. Elders in het noorden en westen wordt het 23 en in het binnenland 24-25 graden. In het oosten en zuidoosten kan het lokaal 26 graden worden. De westen- tot zuidwestenwind is zwak in het zuiden tot matig in het midden en noorden. Op de Wadden kan het vrij krachtig waaien.

Vanavond en vannacht blijft het helder. De temperatuur daalt naar 8-12 graden.

Zomerse tot tropische periode, regionaal hittegolf

Morgen maakt de zon wederom overuren en zijn slechts enkele dunne sluierwolken zichtbaar. De temperatuur stijgt naar 23-24 graden op de Wadden en aan zee. Elders in het westen en noorden wordt het 25 graden en in het binnenland 26-27 graden. In het zuidoosten wordt het 28 graden. De wind is zwak en komt uit veranderlijke richtingen. Daardoor is het voor het gevoel zeer warm.

Zaterdag is het opnieuw zonovergoten en volop zomer. De temperatuur stijgt naar 27 graden in het noorden tot 30 in het zuiden. De zwakke tot matige oostenwind blaast droge lucht naar ons land en daardoor is de luchtvochtigheid laag. Voor het gevoel is de warmte dan ook dragelijk.

Ton Wesselius maakte deze fraaie foto.

Zondag wordt het zelfs nog wat warmer met in het zuiden en oosten temperaturen van 31-32, lokaal misschien 33 graden. In de kustgebieden wordt het maximaal 28 graden en elders is het een graad of 30. Aan zee kan een verkoelende zeewind opsteken, waardoor de temperatuur in de loop van de middag enkele graden gaat dalen. De zon schijnt volop, het blijft droog en er staat weinig wind.

De temperatuur gaat omhoog en er is zelfs kans op een hittegolf.

Pas later volgende week afkoelend

Volgende week lijkt het zeer warme en vrij zonnige zomerweer aan te houden. Daarbij komt de maximumtemperatuur uit tussen 26 en 31 graden uit. Normaal is het eind augustus 20-22 graden. Vanaf donderdag gaat de temperatuur omlaag en neemt geleidelijk de kans op (onweers)buien toe.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de komende dagen elke dag hoger wordt. Pas eind volgende week wordt het minder warm.

Jolanda Bakker maakte deze foto.
Ton Wesselius maakte ook deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 337 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier