Advertentie 

Algemene situatie

De temperaturen waren de laatste dagen wat lager, maar de zomer van 2018 laat zich niet snel opzij zetten. Vandaag profiteren we weer van hogedruk en wordt het overal weer een warme dag met geregeld zon. Morgen krijgen we te maken met een thermisch laag en komt het tot regen en onweer en de temperaturen gaan weer omlaag en de rest van de week is het gematigd zomerweer.

Met september op de kalender zal hogedruk opnieuw voor zomers weer zorgen met temperaturen tussen de 20 en 25°. Kortom: het is en blijft een grote zomer, die voorlopig nog van geen wijken weet!

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Soms wat lichte (mot)regen, later opklaringen

Het was gisteren aanvankelijk aan de bewolkte kant en uit die bewolking viel hier en daar wat lichte regen en motregen. Gistermiddag namen de neerslagkansen af en kwam steeds vaker de zon tevoorschijn.

De temperatuur steeg naar 19 tot ruim 21° met in Vlissingen 18,5 en in Volkel en Arcen 21,5°. In België lagen de maxima tussen de 17 en 21° met in Diepenbeek 21,2°.

Ton Wesselius maakte deze foto bij het Braassemermeer.
Deze foto werd gemaakt door Jannes Wiersema.
Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto.

Geregeld zon

We profiteren vandaag van een uitloper van hogedruk. Het blijft zo goed als overal droog al is een lokale bui niet uitgesloten. Verder zijn er wolkenvelden, maar geregeld schijnt ook de zon en er staat over het algemeen weinig wind.

De temperatuur loopt op naar waarden rond de 21-22° in het noorden en westen en naar 23-24 landinwaarts. In het zuidoosten en in Belgisch Limburg kan het 25° worden.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 11 tot 15°.

Toenemende kans op regen en onweer

Morgen beginnen we de dag in het noorden met zonneschijn. Vanuit het zuidwesten neemt al snel de bewolking toe en later op de ochtend volgen buien. In de zuidelijke en zuidoostelijke helft is daarbij kans op onweer.

De wind waait zwak uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur stijgt op veel plaatsen nog naar 21-22°. Langs de oostgrens kan het lokaal 24° worden, maar in het zuidwesten stokt het kwik bij een graad of 19-20.

Tot en met vrijdagavond wordt er nog wat nattigheid verwacht. De meeste regen valt in de zuidelijke helft. Bron: HD model / meteologix.com

Gematigd zomerweer

Donderdag en vrijdag komt het tot enkele buien al zal het aantal buien op vrijdag minder zijn dan donderdag. Geregeld schijnt ook de zon en het wordt op beide dagen maximaal 18 tot 20, in het zuidoosten lokaal 21°.

Hogedruk zorgt begin september voor aangenaam (na)zomerweer. Bron: meteologix.com

Nazomerweer in september

In het weekend schijnt de zon volop, maar zaterdag is er lokaal nog een bui mogelijk. De temperatuur stijgt zaterdag naar 19 tot 21 en zondag naar 21 tot 24°.

Na het weekend schijnt geregeld de zon en aanvankelijk is het warm met temperaturen (ruim) boven de 20°. Wel nemen de verschillen tussen de modellen toe, dus de verwachting is nog niet in kannen en kruiken en dat zien we ook aan onderstaande temperatuurpluim.

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperatuur later deze week wat omlaag gaat met dan gematigd zomerweer. Met september op de kalender gaat het kwik omhoog en begin volgende week kan het ruim 20, wellicht 25° worden. De dagen daarna nemen de verschillen tussen de modellen toe, maar de kans dat het kwik weer omlaag gaat is zeker aanwezig…

Al in de vroege ochtend verschenen er gaten in het wolkendek. Ton Wesselius maakte de foto.

De windverwachting voor vandaag en morgen voor watersporters:

De wind is vandaag zwak en is zowel over land als aan zee slechts 4 tot 6 knopen.

Morgen ook weinig wind met over land 4 tot 6 knopen. Aan zee eerst weinig wind, maar later waait er een matige noordenwind met 10 tot 12 knopen.

In Roodeschool klaarde het later op de dag helemaal op. Jannes Wiersema maakte de foto.

Warmste zomer ooit!

De zomer van 2018 wordt de warmste zomer ooit. De verwachting is dat de temperatuur gaat uitkomen op een gemiddelde van 18,9 of 19,0°. Het vorige record was 18,7° gemeten in de topzomer van 2003. De zomer van 2006 vinden vanaf nu op plaats drie met 18,5° en de zomer van 1976 zakt naar plaats vier.

Peter van Lindenberg maakte deze foto bij de Oosterschelde.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen zal Maarten het weerpraatje verzorgen en ik ben er dan donderdag weer. Voor nu een mooie dag en graag tot morgen!

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 656 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier