Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: We profiteren vandaag van een uitloper van het hogedrukgebied Ellen, maar depressie Rasmund zal de rest van de week ons weer bepalen en de zomer schakelt over op de wisselvallige variant. Aanvankelijk lopen de temperaturen weer op met een continentale stroming, maar het laag trekt over de Noordzee naar Scandinavië en later in de week krijgen we een noordwestelijke stroming met aanvoer van duidelijk koelere lucht.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: over het algemeen bewolkt en hier en daar wat lichte regen
Gisteren was het over het algemeen bewolkt en uit die bewolking viel hier en daar wat lichte regen en motregen. Ook de zon kwam af en toe tevoorschijn met de meeste opklaringen in de zuidelijke helft van de Lage Landen.

Bij een stevige westenwind, matig tot vrij krachtig over land, windkracht 4 tot 5 en krachtig, lokaal even hard aan zee, windkracht 6 tot 7 steeg de temperatuur naar waarden tussen de 17 en 24°. Vlieland noteerde 17,3 en Terschelling, Lauwersoog en Den Helder 19,5°. De absolute topper was Westdorpe met 24,1°, elders in het zuiden lagen de maxima rond de 21-22° met in Ell en Maastricht 22,3°.

In België lagen de maxima rond de 18-19° in de Ardennen en tussen de 20 en 23 elders met in Dourbes maximaal 23,5°.

het was een overwegend bewolkte dag met slechts enkele opklaringen. De foto werd gemaakt door Johan Klos
Zonkracht 7 !!
verbranding: snel / roodkleuring: 10-15 min!

Vandaag: perioden met zon, landinwaarts wolkenvelden
Op deze maandag profiteren we van het hogedrukgebied Ellen en daardoor zijn er flinke perioden met zon. Landinwaarts ontwikkelen echter wel stapelwolken, maar het blijft over het algemeen droog. Alleen in de noordoostelijke helft is een enkel buitje mogelijk.

De wind waait uit het noordwesten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur loopt op naar 18-19° langs de noord- en westkust en naar 19 tot 22 van noord naar zuid elders in het land. In Zuid Limburg kan het wat warmer worden met maximaal een graad of 24 en ook in België wordt het op veel plaatsen een graad of 23-24.

Kortom: het wordt, na een toch wel tegenvallend weekend, een prima zomerdag!

Vanavond zijn er flinke opklaringen, komende nacht neemt geleidelijk de hoge bewolking toe en het blijft droog. De matige noordenwind draait geleidelijk naar oost en de temperatuur daalt naar 7° in het noordoosten en naar 13-14 in het zuiden en in grote delen van België.

Ook bij Jolanda Bakker was het overwegend grijs
ikzelf waaide uit in Zandvoort en maakte daar deze foto

Morgen: toenemende bewolking en vanuit het zuiden enkele buien
Morgen krijgen we te maken met een front behorende bij depressie Rasmund en vanuit het zuiden zien we geleidelijk de (hoge) bewolking toenemen en in de ochtend komt het in België al tot enkele buien. Mogelijk komt het daarbij al tot onweer. De buien trekken geleidelijk noordwaarts en morgenmiddag komt het in het zuiden en later ook in het midden van het land tot buien met daarbij kans op onweer. In het noorden van het land lijkt het overdag nog droog te blijven.

De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 21 en 25° met de hoogste temperaturen in het oosten van het land in de regio Twenthe. Vanuit het zuiden zal de temperatuur, met die buien, geleidelijk weer gaan dalen en ook op de Wadden blijft het kwik weer wat achter.

de verwachte weerkaart voor woensdag. Bron: DWD

(middel)lange termijn en de pluim:
Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag trekken vanuit het zuiden wederom enkele regen- en onweersbuien over de Lage Landen en daarbij kan het soms flink regenen. Ook woensdag overdag trekken vanuit het zuiden flinke buien over het land en daarbij is opnieuw de kans op onweer groot en lokaal kan ook weer flink wat regen vallen. De oostenwind draait naar zuidwest en de temperatuur stijgt naar 21 tot 23° in het zuidwesten en naar een zomerse 25 tot lokaal 28° in de noordoostelijke helft van de Lage Landen.

de verwachte weerkaart van ECMWF op een hoogte van 5,5 km voor vrijdag 30 juni. Goed te zien is een hoogtelaag in onze omgeving. Bron: wetteronline.de

De rest van de week blijft het wisselvallig zomerweer met geleidelijk lagere temperaturen. Bovendien valt er elke dag regen of komt het tot enkele buien.

Aan onderstaande temperatuurpluim is het allemaal weer goed zichtbaar. Aanvankelijk lopen de temperaturen op naar zomerse waarden morgen. Vanaf woensdag gaan de temperaturen weer naar beneden en van donderdag tot en met maandag ligt het kwik rond of zelfs onder de warme grens van 20°. Aan het eind van de pluim, maar dan is het alweer 4 juli, lijkt het kwik eindelijk weer wat te gaan stijgen.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Verder is het vanwege die lagedruk wisselvallig en vooral vanaf woensdag zien we de neerslaghoeveelheden geleidelijk oplopen.

de neerslagsommen lopen de komende dagen geleidelijk op. Vooral vanaf woensdag kan het soms flink regenen. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het weer voor deze maandag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we natuurlijk opnieuw naar de weerkaarten en wellicht staat de zomer dan wel weer op de kaarten. Voor nu een fijne maandag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Wist je dat Alpenweerman naast diverse curcussen en trainingen ook weerberichten op maat maakt? Heb je bijvoorbeeld een evenement of outdooractiviteit en wil je dat het weer in de gaten wordt gehouden door ons, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Aan de hand van vooraf opgestelde weerlimieten kunnen we tot in detail het weer voor het evenement bewaken. Wij berichten je dan gelijk als de weersverwachting eventueel verandert.

Ook de dagelijkse weersverwachtingen voor de Alpen als voor de Lage Landen zijn ook de rest van het jaar hier te volgen. Kortom: JOIN US, wordt sponsor/partner van Alpenweerman.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 427 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer