Advertentie 

Algemeen: we zitten vandaag tussen een tweetal fronten in. Aan de ene kant vinden we een koufront verbonden aan depressie Wolf en is/was alleen voor de zuidoostelijke helft van de Lage Landen van belang en aan de andere kant vinden we het front behorende bij Vincent. Het koufront van Vincent passeert vanavond met regen en onweer en na frontpassage schakelt de zomer een tandje terug. Het wordt wisselvalliger en de temperaturen gaan naar beneden. Komend weekend lijken de temperaturen geleidelijk weer te gaan stijgen…

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren was het prachtig zomerweer met volop zonneschijn. We begonnen hier en daar met nevel en mist, maar al vrij snel ging de zon schijnen. Het bleef droog en het werd 21 tot 26° met de hoogste temperaturen wederom in het zuidoosten van het land met in Ell 26,2 en in Maastricht 26,3°. In België werd het 22 tot 27° met in Dourbes 27,0°.

wat is Nederland toch mooi! Gerda Jacobs maakte op een zonovergoten zondag deze prachtige foto van de Twee molentjes vaart in de Delftse Hout
een zeer fraaie zonsopkomst bij Elske van der Kevie

Het weekend is weer voorbij en we staan alweer aan het begin van een nieuwe week. Een week die wisselvallig en vrij koud zal verlopen, maar voordat het zover is hebben we vandaag nog een warme zomerdag. Aanvankelijk is het bewolkt en lokaal en dan met name in de zuidoostelijke helft van de Lage Landen komt het tot een bui, maar geleidelijk gaat geregeld de zon schijnen.

Vanmiddag neemt in België de kans op enkele regen- en onweersbuien weer toe en later vanmiddag, feitelijk pas tegen de avond is er ook in het zuiden van het land kans op regen en onweer.

De aanvankelijk zwakke veranderlijke wind wordt west en neemt toe naar matig en de temperatuur stijgt naar 23 tot 27°. In België wordt het 22 tot 26°.

Vanavond komt het overal tot enkele regen- en onweersbuien, komende nacht is er nog een enkele bui mogelijk, maar de kans op onweer is dan klein. Er zijn ook opklaringen en bij een matige zuidwestenwind daalt de temperatuur naar 13 tot 16°.

Ton Wesselius maakte gisterochtend deze prachtige foto van de ondergaande volle maan
Diana Lader maakte gisterochtend deze fraaie foto van een stralende zondag
ook Albert Thibaudier maakte een fraaie foto van een prachtige zondag

Morgen schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur is al lager en stijgt naar 19 of 20° in het noorden en westen en naar 22-23 in de gehele zuidoostelijke helft van het land. In België wordt het nagenoeg overal zo’n 20 tot 22°.

Morgenavond en in de nacht naar woensdag is het bewolkt en er zijn perioden met regen. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten en de temperatuur daalt naar 13 tot 15°.

de verwachte weerkaart voor donderdag. Bron: DWD

De rest van de week is het uitermate wisselvallig zomerweer. Woensdag lijkt een natte dag te worden met geruime tijd (buiige) regen met in de zuidelijke helft ook kans op onweer. De temperatuur lijkt overal onder de 20° te blijven met maxima tussen de 17 en 19°. Donderdag (zie bovenstaande weerkaart) profiteren we van een uitloper van hogedruk en blijft het droog met geregeld zonneschijn. De temperatuur is dan weer wat hoger en stijgt naar 19 tot 22°.

Vrijdag komt het tot enkele buien, maar komend weekend lijken de buienkansen weer af te nemen. De temperatuur blijft vrijdag onder de 20°, maar in het weekend gaat het kwik weer omhoog. Het is weer goed zichtbaar in onderstaande temperatuurpluim.

Na deze zomerse maandag is het morgen al duidelijk koeler en dat blijft de rest van de week zo. Volgend weekend lopen de temperaturen weer op en ook volgende week is het weer warm met temperaturen boven de 20°.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het voor vandaag. Morgen ben ik er weer met een vers weerpraatje. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen. Voor de vakantiegangers een fijne vakantie.

een nevelige start bij Jannes Wiersema in het Groningse Roodeschool. Het levert wel een prachtige foto op
prachtig zomerweer bij Martin Vye

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 328 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier