Algemeen: we zitten vandaag tussen een tweetal fronten in. Aan de ene kant vinden we een koufront verbonden aan depressie Wolf en is/was alleen voor de zuidoostelijke helft van de Lage Landen van belang en aan de andere kant vinden we het front behorende bij Vincent. Het koufront van Vincent passeert vanavond met regen en onweer en na frontpassage schakelt de zomer een tandje terug. Het wordt wisselvalliger en de temperaturen gaan naar beneden. Komend weekend lijken de temperaturen geleidelijk weer te gaan stijgen…

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren was het prachtig zomerweer met volop zonneschijn. We begonnen hier en daar met nevel en mist, maar al vrij snel ging de zon schijnen. Het bleef droog en het werd 21 tot 26° met de hoogste temperaturen wederom in het zuidoosten van het land met in Ell 26,2 en in Maastricht 26,3°. In België werd het 22 tot 27° met in Dourbes 27,0°.

wat is Nederland toch mooi! Gerda Jacobs maakte op een zonovergoten zondag deze prachtige foto van de Twee molentjes vaart in de Delftse Hout
een zeer fraaie zonsopkomst bij Elske van der Kevie

Het weekend is weer voorbij en we staan alweer aan het begin van een nieuwe week. Een week die wisselvallig en vrij koud zal verlopen, maar voordat het zover is hebben we vandaag nog een warme zomerdag. Aanvankelijk is het bewolkt en lokaal en dan met name in de zuidoostelijke helft van de Lage Landen komt het tot een bui, maar geleidelijk gaat geregeld de zon schijnen.

Vanmiddag neemt in België de kans op enkele regen- en onweersbuien weer toe en later vanmiddag, feitelijk pas tegen de avond is er ook in het zuiden van het land kans op regen en onweer.

De aanvankelijk zwakke veranderlijke wind wordt west en neemt toe naar matig en de temperatuur stijgt naar 23 tot 27°. In België wordt het 22 tot 26°.

Vanavond komt het overal tot enkele regen- en onweersbuien, komende nacht is er nog een enkele bui mogelijk, maar de kans op onweer is dan klein. Er zijn ook opklaringen en bij een matige zuidwestenwind daalt de temperatuur naar 13 tot 16°.

Ton Wesselius maakte gisterochtend deze prachtige foto van de ondergaande volle maan
Diana Lader maakte gisterochtend deze fraaie foto van een stralende zondag
ook Albert Thibaudier maakte een fraaie foto van een prachtige zondag

Morgen schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur is al lager en stijgt naar 19 of 20° in het noorden en westen en naar 22-23 in de gehele zuidoostelijke helft van het land. In België wordt het nagenoeg overal zo’n 20 tot 22°.

Morgenavond en in de nacht naar woensdag is het bewolkt en er zijn perioden met regen. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten en de temperatuur daalt naar 13 tot 15°.

de verwachte weerkaart voor donderdag. Bron: DWD

De rest van de week is het uitermate wisselvallig zomerweer. Woensdag lijkt een natte dag te worden met geruime tijd (buiige) regen met in de zuidelijke helft ook kans op onweer. De temperatuur lijkt overal onder de 20° te blijven met maxima tussen de 17 en 19°. Donderdag (zie bovenstaande weerkaart) profiteren we van een uitloper van hogedruk en blijft het droog met geregeld zonneschijn. De temperatuur is dan weer wat hoger en stijgt naar 19 tot 22°.

Vrijdag komt het tot enkele buien, maar komend weekend lijken de buienkansen weer af te nemen. De temperatuur blijft vrijdag onder de 20°, maar in het weekend gaat het kwik weer omhoog. Het is weer goed zichtbaar in onderstaande temperatuurpluim.

Na deze zomerse maandag is het morgen al duidelijk koeler en dat blijft de rest van de week zo. Volgend weekend lopen de temperaturen weer op en ook volgende week is het weer warm met temperaturen boven de 20°.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het voor vandaag. Morgen ben ik er weer met een vers weerpraatje. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen. Voor de vakantiegangers een fijne vakantie.

een nevelige start bij Jannes Wiersema in het Groningse Roodeschool. Het levert wel een prachtige foto op
prachtig zomerweer bij Martin Vye

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 326 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer