Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Aan de oostflank van het hoog Falk trekt met de noordelijke stroming een hoogtelaag over Duitsland naar het zuiden tot zuidoosten. De zomer last een pauze in, want dit laag, dat de naam Gislinde heeft gekregen, zorgt vandaag en morgen voor wolkenvelden, lagere temperaturen en vooral morgen ook voor enkele buien. Het hoog Falk zal vanaf woensdag weer zorgen voor ronduit zomers weer met oplopende temperaturen en bovendien veel zonneschijn.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: veel zon
Gisteren scheen de zon weer volop en het bleef overal weer droog. Landinwaarts kwamen wat onschuldige stapelwolken tot ontwikkeling.

De wind was matig en waaide uit het noorden tot noordwesten en de temperatuur steeg naar 20-21° in het noorden (Vlieland 20,2°) en naar 27 in het zuiden van het land. Arcen was het warmst met 27,3°. In België werd het 21 tot 28° met in Beitem 27,5°.

De zondag begon fraai met geleidelijk wegtrekkende hoge bewolking. Ton Wesselius maakte de foto.
De droogte goed in beeld. Martin Vye maakte de foto in Friesland.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Maurice Vroegrijk.
Lekker genieten van de zon en zomer op het strand van Neeltje Jans. Maurice Vroegrijk maakte ook deze foto.

Vandaag: wolkenvelden, lokaal wat gespetter
Op deze maandag ziet het weerbeeld er anders uit dan dat we de laatste tijd gewend zijn. We starten op veel plaatsen nog met zon, maar de bewolking gaat toenemen en uit die bewolking kan het later vandaag lokaal zelfs wat spetteren. Aan de heersende droogte wordt echter niets gedaan, want het zal een druppel op een gloeiende plaat zijn, mocht er überhaupt wat vallen…

De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is aanvankelijk zwak tot matig. Vanmiddag neemt de wind toe naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee en op de Wadden. De temperatuur is ook lager en stijgt naar maximaal 18-19° in het noorden en op de Wadden, naar 21 tot 23 in het midden en naar 24-25 in het zuiden van het land. Lokaal kan het nog 26° worden en dat is ook op een aantal plaatsen in België nog het geval.

Dat het droog is bewijzen de foto’s die ik dagelijks binnen krijg. Deze foto stuurde Ton Wesselius is van verpieterende andijvie…

Vanavond zijn er opklaringen, komende nacht neemt de bewolking weer toe en geleidelijk ook de kans op een bui. De temperatuur daalt naar waarden tussen de 10 en 14°.

Morgen: enkele buien
Morgen zijn er wolkenvelden en vanuit het noorden trekken enkele buien over het land. Met een klein beetje ‘geluk’ valt er 2 tot misschien wel 5 millimeter, maar ook deze millimeters zetten geen zoden aan de dijk.

Zo nu en dan schijnt ook de zon en later op de dag klaart het vanuit het noorden steeds meer op. De wind waait uit het noordwesten, later weer uit het noorden en is matig over land en (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 18-19° op de Wadden en in het noordwesten en langs de westkust en naar 20-21 landinwaarts.

De verwachte weerkaart voor donderdag. Hogedruk heeft en houdt het voor het zeggen. Bron: wetteronline.de

Na morgen: weer volop zomerweer
Vanaf woensdag keert de zomer weer volledig terug,want we gaan profiteren van een uitloper van het Azorenhogedrukgebied. De zon gaat dan ook weer flink schijnen, het blijft overal weer droog en de temperaturen gaan weer omhoog.

Woensdag wordt het van noord naar zuid 21 tot 26 en donderdag en vrijdag liggen de maxima weer tussen de 22 en 28°. Ook in het komende weekend blijft het ronduit zomers met temperaturen tussen de 23 en 28° met steeds de laagste temperaturen op de Wadden, want de wind blijft maar in de noordhoek.

Europese lagedruk lijkt de wisselvalligheid langzaam te doen toenemen, maar Atlantische hogedruk biedt tegenstand. Bron: wetteronline.de

Na het weekend, met de Nijmeegse vierdaagse als blikvanger op de evenementenkalender, lijkt het wel geleidelijk wat wisselvalliger te worden door lagedruk op het Europese vasteland en wellicht dat enkele buien tot onze streken weet door te dringen. De temperatuur blijft ook dan zomers en dat kunnen we weer zien aan onderstaande temperatuurpluim. Overigens zal ik vanaf eind deze week dagelijks een apart blokje inruimen voor het weer tijdens de vierdaagse.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat het na deze twee relatief koele dagen weer snel warmer wordt. Vanaf woensdag wordt de zomers warme grens van 25° weer bereikt en later deze week overschreden. Ook volgende week ligt het kwik rond de 25°, ofwel het blijft zomers!

Flink wat wind en ook drukte op het water. Ton Wesselius maakte de foto.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Albert Thibaudier.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is eerst zwak met slechts 4 knopen. Vanmiddag neemt de wind weer in kracht toe en wordt 10 tot 14 knopen met aan het begin van de avond uitschieters tot 18-19 knopen.

Morgen waait de wind uit het noordwesten en is aan zee vrij krachtig met 20-21 knopen. De uitschieters liggen tussen de 24 en 27 knopen. Over land ook kans op uitschieters boven de 20 knopen, maar de reguliere wind is matig met 13 tot 15 knopen.

Flink wat zonneschijn afgelopen weekend. Deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de zomerse ontwikkelingen op de diverse weerkaarten. Voor nu een mooie maandag en graag tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 15 september een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/. Schrijf snel in, want er is nog maar plaats voor slechts 3 deelnemers!!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 540 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier