Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De zomer is tot nu warm met in De Bilt al 52 warme dagen (>20°) tegen normaal 35, maar de zomer is wel erg wisselvallig. In de winter gebruiken we regelmatig het woord kwakkelwinter, maar deze zomer kunnen we makkelijk bestempelen als kwakkelzomer. Ook deze dagen kwakkelt de zomer verder, want depressie Xavier trekt met de nodige regen over onze streken oostwaarts.

Later vandaag en zeker morgen gaan we profiteren van het hogedrukgebied Hanna en is het droog met geregeld zonneschijn. Vrijdag krijgen we weer een volgende storing op visite, maar in het weekend lijkt hogedruk wat meer een stempel op ons weer te drukken. Bovendien gaan de temperaturen in de loop van het weekend omhoog en dat is de opmaat voor warmer weer volgende week.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren waren er wolkenvelden, maar zo nu en dan scheen ook de zon. Verder kwam het tot enkele buien en lokaal regende het daarbij flink. De temperatuur steeg overal tot boven de 20° met waarden tussen de 21 en 24° met in Ell maximaal 24,0°.

gisteren pakten donkere wolken al samen. De foto werd gemaakt door Suzanne Vermulm

Afgelopen nacht is het gaan regenen en dat doet het ook vanochtend nog geruime tijd. Over België is er ook kans op onweer. Pas vanmiddag wordt het vanuit het noordwesten droog en geleidelijk komt de zon tevoorschijn, maar in de oostelijke helft duurt het tot ver in de middag….

Met de regen van afgelopen nacht erbij (tot nu toe zo’n 5 tot 15 millimeter op de meeste plaatsen) kan er tot en met vanmiddag zo’n 20 tot 40 millimeter vallen met de meeste regen in de zuidelijke helft van het land en in delen van België. Aan onderstaand kaartje is mooi te zien waar de meeste regen wordt verwacht. In het noordoosten lijkt het dus mee te vallen met de regen.

de verwachte neerslag tot vanavond 20 uur en gerekend sinds gisteravond volgens het ECMWF. Bron: wetteronline.de

De aanvankelijk zwakke veranderlijke wind draait naar noord tot noordwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig over land en naar krachtig aan zee en op de Wadden, windkracht 4 tot 6 en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 17 en 20°.

Vanavond en de komende nacht zijn er naast wolkenvelden ook flinke opklaringen. Het blijft droog en lokaal ontstaat na alle nattigheid nevel of mist. De stevige noord tot noordwestenwind neemt flink in kracht af en de temperatuur daalt flink. In België koelt het af naar 6 tot 10°, in de Ardennen zelfs naar een graad of 4 en in ons land liggen de minima tussen de 8 en 10°. Alleen langs de kusten is het met een graad of 12 wat warmer.

ook een donkere, woelige lucht bij Albert Thibaudier
de verwachte weerkaart voor donderdag. Bron: DWD

Morgen gaan we volop profiteren van het hogedrukgebied Hanna boven onze streken. Er zijn weliswaar wolkenvelden, maar geregeld schijnt ook de zon. Het blijft op veruit de meeste plaatsen droog, maar een lokaal (spetter)buitje is niet geheel uitgesloten.

De wind waait zwak uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur is weer een fractie hoger en stijgt naar 18 tot 21°. In België kan het 22° worden. Kortom: na deze aanvankelijk verregende dag is het morgen weer prima en zo kwakkelen we verder met deze tot nu toe warme zomer.

ook bij Martin Vye nodigde de lucht uit om te fotograferen

Vrijdag krijgen we weer met een storing te maken en komt het tot enkele buien. Tussendoor schijnt ook geregeld de zon en de temperatuur stijgt naar 18 tot 22° met de hoogste temperaturen, hoe verrassend, in het zuidoosten.

de verwachte weerkaart voor komend weekend volgens ECMWF. Bron: wetteronline.de

Komend weekend breidt het Azorenhoog zich ten zuiden van onze streken uit naar het oosten, maar ten noorden daarvan trekken ook storingen oostwaarts. Het weerbeeld kent dan ook een tweedeling tussen noord en zuid. In het noorden zijn er wolkenvelden en is er zowel zaterdag als zondag kans op wat regen of enkele buien. Verder naar het zuiden blijft het droog met geregeld zon.

De temperaturen gaan weer omhoog en liggen zaterdag tussen de 18 en 24 en zondag tussen de 21 en 27°. De hoogste temperaturen telkens voor het zuiden van de Lage Landen.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Zoals aan de temperatuurpluim is te zien wordt het de komende dagen weer warmer. Komend weekend wordt de 20° weer overschreden en vooral later volgende week ligt de temperatuur weer dichterbij de zomerse 25 dan bij een warme 20°. Vandaag en ook vrijdag blijft het kwik op veel plaatsen onder de 20°.

ook een onstabiele lucht gefotografeerd door Meteo-Nederland

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer met weer een vers weerpraatje. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen. Voor een ieder die op vakantie gaat of is wens ik een hele fijne vakantie.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 379 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier