Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: na de regen van gisteren wordt het de komende dagen alleen maar beter en niet in de laatste plaats warmer. De zomer klimt dus uit het dal en vanaf morgen worden weer warme dagen genoteerd en vanaf woensdag wordt hier en daar de zomerse grens van 25° weer bereikt en overschreden. Vandaag hebben we aanvankelijk nog te maken met het frontensysteem van depressie Saverio en valt er wat lichte regen en motregen .

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: eerst regen, later opklarend
Na een natte nacht was het gisteren aanvankelijk bewolkt met van tijd tot tijd enige regen. In Roosendaal viel 25 en in Breda 23 millimeter. Gistermiddag bleef het op steeds meer plaatsen droog en vanuit het noorden klaarde het flink op en kwam de zon nog tevoorschijn en dat leverde nog 5-6 uur zonneschijn op in het noorden.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 17 en 21° en de hoogste temperaturen werden genoteerd daar waar de zon tevoorschijn kwam. In een bewolkt Limburg noteerde Maastricht 16,9, terwijl een zonnig Marknesse en Heino 21,1° en Hoogeveen 21,2° noteerde. In de Ardennen werd het slechts 13°, terwijl in de rest van de België het kwik uitkwam op waarden tussen de 16 en 21° met in Beitem 21,2°.

in het noorden van het land klaarde het gisteren flink op. De foto werd gemaakt door Martin Vye
Zonkracht 7, bij wolken 4
verbranding: snel / roodkleuring: 10-15 min!

Vandaag: eerst wat lichte regen, vanmiddag opklaringen
Het is op deze zondag aanvankelijk bewolkt en een gebied met wat lichte regen en motregen trekt van noordwest naar zuidoost over het land. Later wordt het vanuit het noordwesten weer droog, klaart het flink op en gaat dus de zon weer schijnen. In de zuidoostelijke helft duurt het tot eind middag voordat het echt droog wordt.

De wind wordt noordwest en is matig over land en vrij krachtig bij de Wadden en de temperatuur stijgt naar 17 tot 19° in de kustgebieden en naar 20-21 in het binnenland. In België wordt het 16° in de hogere delen en een graad of 20, lokaal 21 elders.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen en blijft het overal droog. De noordwestenwind draait geleidelijk naar zuid tot zuidwest en is zwak tot hooguit matig van kracht en de temperatuur daalt naar 6 tot 8° in de oostelijke helft en in grote delen van België en naar 10 tot 12 in het westen en noorden.

Flink wat regen en deze slak ging even kijken hoeveel millimeter er bij Ton Wesselius was gevallen…
de terrasjes bleven aanvankelijk leeg. De foto werd gemaakt door Albert Thibaudier

Morgen: perioden met zon, maar ook enkele buien
Morgen zijn er perioden met zon, maar er zijn ook wolkenvelden en vooral in de middag komt het weer tot enkele buien en de meeste kans daarop maakt het noorden en midden van het land. In het zuiden en in België lijkt het droog te blijven. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 20° in de westelijke helft en naar 21-22 in de oostelijke helft van het land. In het zuidoosten en ook in België kan het lokaal 23° worden.

de verwachte weerkaart voor aanstaande woensdag volgens ECMWF. Bron: wetteronline.de

(middel)lange termijn en de pluim:
De rest van de week hebben we een overwegend westelijke hoogtestroming, maar actieve storingen kunnen ons nagenoeg niet bereiken en worden door uitlopers van het Azorenhogedrukgebied tegengehouden. Wel kan er af en toe een zwakke storing doorsijpelen en een enkele bui veroorzaken, maar er zijn ook zeker perioden met zon. De temperaturen gaan weer omhoog en zullen vanaf woensdag weer zomerse waarden laten zien in het midden en zuiden van de Lage Landen met op donderdag volgens ECMWF een graad of 28 in de zuidoostelijk helft.

het ECMWF verwacht voor donderdag in de zuidelijk helft weer zomerse temperaturen. Bron: wetteronline.de

Vanaf vrijdag neemt de wisselvalligheid toe en gaan de temperaturen weer naar beneden, maar dat is nog ver weg. Het is wel weer allemaal goed te zien aan onderstaande temperatuurpluim, maar daarin zien we ook dat voor zaterdag 8 juli de verschillen tussen de diverse modellen groot zijn. Het kan 17 of 28° worden en die 17° wordt verwacht door het Europese model en die 28 door zowel het Amerikaanse als het Canadese weermodel. Wat het wordt, dat wordt de komende dagen vanzelf duidelijk, maar wat wel zeker is dat de temperatuur geleidelijk weer gaat stijgen.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het weer voor deze zondag. Morgen meld ik mij weer met een nieuw weerpraatje. Voor nu een fijne zondag en graag weer tot morgen.

ook bij Jolanda Bakker klaarde het later op de dag op
Jolanda Bakker maakte gisteravond ook deze foto van de zonsondergang

Join Alpenweerman community:
Wist je dat Alpenweerman naast diverse curcussen en trainingen ook weerberichten op maat maakt? Heb je bijvoorbeeld een evenement of outdooractiviteit en wil je dat het weer in de gaten wordt gehouden door ons, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Aan de hand van vooraf opgestelde weerlimieten kunnen we tot in detail het weer voor het evenement bewaken. Wij berichten je dan gelijk als de weersverwachting eventueel verandert.

Ook de dagelijkse weersverwachtingen voor de Alpen als voor de Lage Landen zijn ook de rest van het jaar hier te volgen. Kortom: JOIN US, wordt sponsor/partner van Alpenweerman.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 433 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier