Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De moesson is weer voorbij en de zomer keert de komende dagen langzaam weer terug. Een omvangrijk regengebied behorende bij depressie Xavier trok gisteren over het land en de meeste regen viel in het midden en niet in de laatste plaats in het zuiden van het land. Volgens de website hetweeractueel.nl is er in Oude-Tonge maar liefst 72 en in Breda 68 millimeter gevallen. Aan onderstaand kaartje is ook goed te zien dat het in het noorden wel meeviel.

het was in het midden en niet in de laatste plaats zuiden kletsnat zoals dit kaartje laat zien. Bron: hetweeractueel.nl

Gistermiddag trok de regen naar het oosten weg en klaarde het vanuit het westen flink op. De temperatuur steeg naar 17 tot 20° met in Woensdrecht en Westdorpe maximaal 19,9°.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Vandaag profiteren we van het hogedrukgebied Hanna boven onze streken en daardoor zijn er flinke perioden met zon. Er zijn echter ook flinke stapelwolken, maar het blijft droog al is een heel klein spetterbuitje niet helemaal uitgesloten. De wind waait zwak uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur stijgt naar 18° in het noorden en naar 20-21 in het zuiden. In België liggen de maxima tussen de 19 en 22°.

Overigens was het afgelopen nacht vrij koud met in de regio Twenthe aan de grond temperaturen dichtbij het vriespunt (Twenthe +0,5°). Op ‘neushoogte’ was het een graad of 6.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en bij een zwakke veranderlijke wind daalt de temperatuur naar 8 tot 10°. Alleen aan zee is het enkele graden warmer.

het klaarde gisteren flink op. Deze prachtige foto werd gemaakt door Mark Wolvenne

Morgen schijnt ook geregeld de zon, maar van west naar oost trekken ook enkele buien over de Lage Landen op de passage van een front behorende bij depressie Yap. De zwakke zuidwestenwind draait naar noordwest en neemt toe naar matig over land en naar vrij krachtig tot krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 18° in het noorden en westen en naar 22-23 in het zuidoosten. In België wordt het 20 tot 23°.

de verwachte weerkaart voor zondag. Bron: DWD

Komend weekend hebben we een tweedeling tussen noord en zuid. Het zuiden profiteert wat meer van hogedruk ten zuiden van onze streken en het noorden heeft last van langstrekkende storingen. De kans op regen of buien is in het noorden dan ook groot. Verder naar het zuiden blijft het over het algemeen droog met geregeld zonneschijn.

De temperatuur stijgt zaterdag naar 19° in het noorden en naar 22 in het zuiden. Zondag wordt het warmer met maximaal 21-22° in het noordwesten en een zomerse 26-27° in het zuidoosten. In België wordt het zondag 24 tot 28°.

in de ochtend regende het lokaal flink. Ook bij Albert Thibaudier regende het

Na het weekend gaan we geleidelijk profiteren van hogedruk boven onze streken. De zon zal flink schijnen, maar aanvankelijk is er nog wel een buienkans. Verder gaan de temperaturen weer omhoog en vooral vanaf woensdag worden op uitgebreide schaal zomerse en in het zuiden zelfs tropische temperaturen verwacht. Hoe het één en ander gaat ontwikkelen en hoe warm het daadwerkelijk wordt zal de komende dagen vanzelf duidelijk worden, want het ECMWF laat het kwik weer snel iets dalen.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Aan bovenstaande temperatuurpluim zijn de hogere temperaturen later volgende week goed zichtbaar. Aanvankelijk liggen de temperaturen rond en vanaf het weekend iets boven de 20°, maar vanaf woensdag wordt het dus warmer. De verschillen tussen GFS (blauw) en ECMWF nemen wel toe, dus we wachten de komende dagen even af.

Flinke opklaringen gistermiddag in het westen. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius

Voor vandaag wil ik het hierbij weer later. Morgen ben ik er opnieuw met weer een vers weerpraatje. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen. Voor een ieder die op vakantie gaat of is wens ik een hele fijne vakantie.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 325 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier