Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie

Na de passage van een koufront behorende bij depressie Querida kabbelt de zomer de komende dagen rustig voort. De neerslagkansen zijn klein dankzij een uitloper van het Azorenhoog en de temperaturen zijn aangenaam en blijven uitkomen boven de warme grens van 20°.

Na het weekend verandert er aanvankelijk weinig met aanvoer van warme lucht, maar later volgende week lijkt het kwik te gaan dalen als minder warme lucht naar onze streken stroomt. We komen dan wellicht weer onder de warme grens van 20° uit.

Inmiddels heeft De Bilt al 53 warme dagen oprij (sinds 25 juni) en vandaag wordt nummer 54. Nooit eerder hadden we zoveel warme dagen op rij sinds de metingen begonnen in 1901. In totaal staat het aantal warme dagen in De Bilt al op 98. Het aantal zomerse dagen is 51 en het aantal tropische dagen 9. Dat het een grote zomer is, is wel duidelijk.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD.

Landinwaarts zon, vanuit het westen wolkenvelden

Gisteren scheen landinwaarts aanvankelijk de zon flink, maar in het westen zat duidelijk meer bewolking en deze bewolking trok geleidelijk verder over het land. Het was gistermiddag op veel plaatsen dan bewolkt en later viel er in de noordwestelijke helft wat lichte regen.

De maxima lagen tussen de 20 en ruim 27° met in Maastricht 27,1 en in Ell 27,6°. Den Helder kwam niet verder dan 20,1° en deze temperatuur werd ook in Leeuwarden genoteerd. In België werd het 22 tot 28° met in Dourbes 27,8°.

De zomer kabbelt rustig verder. Deze mooie foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Ton Wesselius maakte gisterochtend nog deze foto in de omgeving van Roelofarendsveen.
Het was genieten op de Neder-Rijn bij Amerongen, aldus Johan Klos.
Bij Martin Vye in Wolvega was het in de middag grijs en bewolkt.
Bij Albert Thibaudier in Heerenveen viel zelfs enige regen.

Wegtrekkende regen, verder geregeld zon

Het oosten van het land heeft nog last van de buiige regen behorende bij het koufront dat over onze streken trok. De regen, in het zuidoosten ook met onweer, trekt naar het oosten weg en vanuit het westen gaat het sterk opklaren. Het wordt dan ook een mooie vrijdag met flink wat zonneschijn.

Het blijft ook verder droog en er waait een matige west tot noordwestenwind. De temperatuur stijgt naar waarden tussen de 21 en 24° met de hoogste temperaturen in het zuidoosten.

Vanavond en de komende nacht is en blijft het droog met flinke opklaringen. Het koelt af naar 10-11° in het binnenland en naar 14 in het westen.

Aangenaam weekend

Morgen starten we het weekend met zonneschijn, maar vanuit het westen raakt het geleidelijk weer bewolkt en uit die bewolking is wat licht gespetter in het westen en noorden niet uitgesloten.

De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en (vrij) krachtig in het westen en noordwesten en de temperatuur stijgt naar 22 tot 25° met de hoogste temperaturen weer in het zuidoosten.

De tweede dag van het weekend, zondag, verandert er in grote lijnen niet veel. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en in het westen en noorden kan het lokaal weer wat spetteren. De zuid tot zuidwestenwind waait matig en de temperaturen zijn met 24 tot 27° weer duidelijk hoger. In het noordwesten wordt het maximaal een graad of 22.

De verwachte weerkaart voor volgende week dinsdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Aanhoudend zomers

Na het weekend krijgen we maandag te maken met de restanten van subtropische storm Ernesto. De kans op buiige regen is dan ook groot, maar met 23 tot 25° blijft het aangenaam warm. De wind waait uit het westen en is overwegend matig van kracht.

Dinsdag en woensdag is er ook kans op enkele buien, maar geregeld schijnt ook de zon. We zitten nog altijd in warme lucht met temperaturen van 22 tot 26°.

De verwachte weerkaart voor eind volgende week volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Vanaf donderdag trekken depressies ten noorden van onze streken wat verder Scandinavië in. Tegelijkertijd ligt het Azorenhoog op honk met een uitloper tot over de Britse Eilanden. De stroming draait bij ons dan naar het noordwesten en de aanvoer van minder warme lucht kan opgang komen. Het is nog ver weg, maar met deze setting kan het enkele graden afkoelen en wellicht komen we dan volgende week vrijdag onder de warme grens van 20° uit. Het aantal opeenvolgende aantal warme dagen in De Bilt zou dan op 60 moeten staan…

Temperatuurpluim

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden het land laat het allemaal weer mooi zien. De komende zeven dagen komt het kwik telkens boven de 20 en volgende week dinsdag/woensdag kan het zelfs weer zomers warm worden.

Eind volgende week lijkt het kwik te gaan dalen en wellicht komen we dan volgende week vrijdag en zaterdag onder de warme grens van 20° uit. De komende dagen de ontwikkelingen maar even afwachten…

Deze prachtige foto werd gisteravond gemaakt door Jolanda Bakker.

De windverwachting voor vandaag en morgen voor watersporters:

Vandaag waait de wind uit het noordwesten en is aanvankelijk zwak over land. Vanmiddag wordt de wind over land matig met 7 tot 9 knopen. Aan zee waait de noordwester met 10 knopen.

Morgen waait de wind uit het zuidwesten en is over land matig met 11-12 en aan zee vrij krachtig met 17 knopen. De windvlagen komen over land uit op 15 tot 18 en aan zee tot 21 knopen.

Langzaam komt de herfst dichterbij. Ton Wesselius maakte deze foto.

Dit was het weer voor deze vrijdag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen voor een nieuw weerpraatje voor de Lage Landen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 474 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier