Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Tussen de lagedrukgebieden Alfred en Bernhard in profiteren we vandaag van een uitloper van hogedruk. Fronten behorende bij depressie Bernhard komen echter snel dichterbij en met de passage van een warmtefront en een koufront blijft het wisselvallige patroon intact. Ook de komende dagen is het uitermate wisselvallig met temperaturen die (iets) onder de norm liggen voor de tijd van het jaar.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Geregeld zon, maar ook flinke buien

Gisteren scheen in het westen en zuiden geregeld de zon, maar er trokken ook weer enkele buien over het land. In de ochtend kwamen de meeste buien voor in de westelijke helft, in de middag was de oostelijke helft hofleverancier.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 19 en 22° met in Hupsel maximaal 18,2°. De hoogste temperatuur was weer weggelegd voor Westdorpe met maximaal 22,1°. In België lagen de maxima tussen de 14 en 23°. Mont-Rigi noteerde 13,5 en Chievres 22,9°. In Europa was het weer zweten in het Turkse Bodrum met 41,9°. Ook het Spaanse Cordoba deed weer mee met de veertigers met maximaal 40,5°.

wisselvallig weer levert prachtige foto’s op. Deze foto werd gemaakt door Suzanne Vermulm

Mooie zomerdag

In een wisselvallige zomer als deze komen ook mooie dagen voor en vandaag is het zo’n dag. Het blijft nagenoeg overal droog en er zijn perioden met zon. De zwakke tot matige noordwestenwind draait gedurende de dag naar zuidwest en de temperatuur stijgt naar een zeer aangename waarde van 20-21° in het noordwesten en naar 23 in het binnenland. In het zuiden van het land, grofweg ten zuiden van de grote rivieren en in België kan het lokaal 24 tot 26° worden.

Vanavond en de komende nacht is het weer bewolkt en op de passage van een warmtefront behorende bij depressie Bernhard regent het van tijd tot tijd. Het warmtefront wordt snel gevolgd door een koufront en daarop komt het tot enkele buien. De zuid tot zuidwestenwind waait matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur wordt niet lager dan 16-17°.

we begonnen gisteren in het westen met buien en dat leverde deze prachtige foto op. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius

Geregeld zon, maar ook enkele buien

Morgen is het weerbeeld weer wisselvalliger, maar het is zeker niet slecht. De zon schijnt geregeld, maar het komt in polaire lucht ook tot een enkele bui. De wind waait matig en aan zee en op het IJsselmeer soms vrij krachtig uit het zuidwesten (windkracht 3 tot 5) en de temperatuur stijgt naar 19-20° in het westen en naar 21, lokaal 22 in de oostelijke helft. In België wordt het 20 tot 22°, maar in de hogere delen blijft het kwik steken bij een graad of 18.

Morgenavond en in de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en vooral in de kustgebieden is er kans op enkele buien. De zuidwestenwind waait matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur daalt naar 12 tot 14°.

de verwachte weerkaart voor vrijdag. Bron: wetteronline.de

Buien en vrij veel wind

Vrijdag schijnt geregeld de zon, maar het komt ook weer tot buien. Tot zover niets nieuws, maar er waait ook een stevige zuidwestenwind. Over land is de wind matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 en aan zee krachtig, windkracht 6. De temperatuur stijgt van noord naar zuid naar waarden tussen de 19 en 22°, maar in combinatie met die wind is het toch minder aangenaam.

de verwachte weerkaart voor komend weekend. Bron: wetteronline.de

Aanhoudend wisselvallig, maar warmer

In het weekend is en blijft het wisselvallig zomerweer met op beide dagen regen of enkele buien. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is vooral zaterdag nog duidelijk aanwezig en de temperatuur is wel weer hoger en stijgt zaterdag naar 21 tot 24°. Zondag kan het nog wat warmer worden met kwikstanden tussen de 22 en 26°. Een warm, maar wisselvallig slotweekend van juli dus…

de verwachte weerkaart voor volgende week donderdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Na het weekend weinig verandering

Ook na het weekend verandert er heel erg weinig. We houden een mix van zon en wolken en nagenoeg elke dag valt er wel wat regen of komt het tot enkele buien met continue lagedruk in de buurt. De temperatuur is redelijk normaal tot iets onder normaal voor de tijd van het jaar, want normaal is voor eind juli/begin augustus een graad of 23. De temperatuurpluim met daarin de opers van diverse weermodellen en daaronder de pluim van EC laat het allemaal weer mooi zien.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Na deze aangename woensdag gaat de temperatuur de komende dagen weer naar beneden naar een graad of 20 op vrijdag. In het weekend gaat het kwik weer omhoog en komende week lijkt de temperatuur weer langzaam te dalen. De pluim hieronder laat goed zien dat de normale waarde van een graad of 23 de komende tijd (tot ver in augustus) niet wordt gehaald. De nachttemperatuur is aanvankelijk te hoog, maar geleidelijk wordt deze wel normaal.

De pluim van alleen het ECMWF laat mooi zien dat de normale maximumtemperatuur voorlopig niet wordt gehaald. Bron: KNMI

Dit was het weer voor vandaag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen. De vakantiegangers wens ik een fijne vakantie!

het kwam tot flinke buien en dat is goed zichtbaar op deze foto van Albert Thibaudier

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 429 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier