Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: de astronomische zomer is vanochtend om 6:24 uur begonnen en de start van de zomer is heet. Vanaf vrijdag neemt de warmte af en wordt het een stuk aangenamer, maar tegelijkertijd neemt de kans op een bui toe.

We profiteren ook vandaag van het hogedrukgebied Deike ten oosten van onze streken. Morgen krijgen we te maken met een front behorende bij depressie Paul en dit front zal de hitte verdrijven met enkele regen- en onweersbuien.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: flink wat zon, maar ook wolkenvelden
Gisteren scheen de zon, maar er was ook vrij veel hoge bewolking aanwezig. Het bleef wederom droog en er stond een matige en aan zee vrij krachtige noordoostenwind.

De temperatuur steeg naar 19 tot 21° in het noorden en naar 31-32 in het zuiden van het land. De toppers waren Eindhoven met 31,5 en Maastricht met 32,2°. In het noorden was het duidelijk minder warm met op Terschelling 19,0 en op Vlieland 19,2°.

In België lagen de maxima rond de 27-28° aan zee en in de Ardennen en rond de 31-32 elders. In Kleine-Brogel werd het 31,8°.

Ton Wesselius was er vroeg bij om de zonsopkomst te fotograferen
Zonkracht 8 !!
verbranding: snel / roodkleuring onbeschermde huid: 10-15 min!

Vandaag: veel zon en weer grote temperatuursverschillen
We krijgen vandaag opnieuw een dag met grote temperatuursverschillen tussen noord en zuid. In het noorden is het erg aangenaam en wordt het 21 tot 24°, in het midden van het land is het weer zomers warm en liggen de maxima tussen de 26 en 30 en in het zuiden wordt het opnieuw tropisch heet met temperaturen tussen de 31 en 33°. In België kan het lokaal 34° worden.

Het weerbeeld kenmerkt zich door flink wat zonneschijn, maar er is ook weer sluierbewolking zichtbaar. Het blijft overal droog en er waait een zwakke tot hooguit matige overwegend oostelijke wind.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en nog altijd droog. De zwakke tot matige wind draait geleidelijk naar zuid en de temperatuur daalt naar waarden tussen de 16 en 20°.

vrij veel sluierwolken lieten de zon wazig schijnen. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker

Morgen: zon, later toenemende kans op regen en onweer
Ook morgen schijnt de zon, maar er is nog steeds veel sluierbewolking. Later op de dag neemt vanuit het westen de bewolking geleidelijk toe en in de namiddag en avond neemt de kans op enkele regen- en onweersbuien toe.

De zuidenwind draait naar west en is matig over land en vrij krachtig aan zee en op het IJsselmeer en de temperatuur stijgt naar een aangename 24 tot 26° in het westen en noordwesten en naar tropisch hete waarden in het oosten en zuiden. Lokaal kan het 35, misschien wel 36° worden en dan met name in de zuidoostelijke helft van het land. Ook in België zijn tropische waarden van 34-35° op veel plaatsen eerder regel dan uitzondering…

Morgenavond trekken er enkele regen- en onweersbuien van west naar oost over het land met de zwaarste buien in de oostelijke helft van het land. In de nacht naar vrijdag is het weer droog met een mix van wolken en opklaringen. De temperatuur daalt naar 12 tot 16°.

het was gisteren in het noorden van het land erg aangenaam. De foto werd gemaakt door Martin Vye

(middel)lange termijn en de pluim:
Vanaf vrijdag schakelen we over op een minder warm, maar voor velen een aangenaam weertype. We krijgen namelijk een westelijke stroming aan de zuidflank van een lagedrukgebied onderweg van IJsland naar Scandinavië. Storingen kunnen ons (deels) bereiken en de kans op enkele buien neemt dan ook geleidelijk toe. Vooral zaterdag is de kans op buien groot als een koufront over de Lage Landen trekt.

de verwachte weerkaart voor zaterdag. Bron: DWD

De temperaturen zijn aangenaam en stijgen vrijdag naar 21-22° in de kustgebieden, naar 24 tot 26 in het midden en naar 28-29 in het zuidoosten. In het weekend is het met temperaturen van gemiddeld 21-22° prima zomerweer. In het noorden en westen zijn de maxima wat lager en in het oosten en zuiden wat hoger.

De temperatuurpluim hieronder laat zien dat het vandaag en morgen in het midden van het land erg warm is. Vrijdag gaat de temperatuur naar beneden en zaterdag is het een graad of 20. Vanaf zondag gaat de temperatuur weer wat omhoog, maar later volgende week liggen de maxima veelal weer rond de 20°.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Met dit 600e weerbericht hier op Alpenweerman.nl laat ik het hierbij voor vandaag. Morgen zal Daan het weerpraatje verzorgen en ik ben er vrijdag weer met weerbericht nummer 601 van mijn hand. Maak er een mooie woensdag van en graag weer tot morgen.

de zon ging ook weer fraai onder. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker

Join Alpenweerman community:
Wist je dat Alpenweerman naast diverse curcussen en trainingen ook weerberichten op maat maakt? Heb je bijvoorbeeld een evenement of outdooractiviteit en wil je dat het weer in de gaten wordt gehouden door ons, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Aan de hand van vooraf opgestelde weerlimieten kunnen we tot in detail het weer voor het evenement bewaken. Wij berichten je dan gelijk als de weersverwachting eventueel verandert.

Ook de dagelijkse weersverwachtingen voor de Alpen als voor de Lage Landen zijn ook de rest van het jaar hier te volgen. Kortom: JOIN US, wordt sponsor/partner van Alpenweerman.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 668 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer