Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: de zomer begint deze week aan een comeback onder aanvoering van het hogedrukgebied Françoise. De temperaturen zullen de komende dagen geleidelijk oplopen naar zomerse waarden aan het eind van de week. Later in de week lijkt het wisselvalliger te worden met uiteindelijk ook weer lagere temperaturen.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Vandaag:
Afgelopen nacht was het vrij helder en daardoor kon de temperatuur flink dalen. In het binnenland en dan met name ik in de zuidelijke helft koelde het af naar 7°. Aan de grond was het een graad of 3 op een aantal plaatsen. Deze maandag starten we met zonneschijn, maar geleidelijk zijn ook wolkenvelden en vanmiddag is er met name in de noordelijke helft van de Lage Landen kans op een bui.

De zwakke tot matige zuidwestenwind neemt toe naar matig over land en naar vrij krachtig tot krachtig in het noordelijk en westelijk kustgebied (windkracht 4 tot 6) en de temperatuur stijgt naar 20 tot 22°. In België kan het lokaal 23° worden, terwijl het kwik op de Wadden met een graad of 18 iets achterblijft. Kortom: prima weer en temperaturen voor de tijd van het jaar.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en flinke opklaringen. In met name het noorden van het land is er nog altijd een buienkans, maar geleidelijk blijft het overal droog. De wind neemt af naar zwak en waait uit richtingen tussen west en noord en de temperatuur daalt naar een graad of 9 in het noorden en naar ongeveer 12 elders in de Lage Landen.

een mooie mix van zon en wolken gistermiddag. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker
gisteravond klaarde het flink op en ook deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker

Morgen:
Morgen zijn er ook perioden met zon, maar er zijn opnieuw wolkenvelden en dit keer is er vooral in de zuidelijke helft van de Lage Landen kans op een lokale bui. Veruit de meeste plaatsen houden het droog. Waaien doet het niet of nauwelijks uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur stijgt naar ongeveer 20° in het noorden en naar 23-24 in het zuiden van het land. In België kan het lokaal zomers warm worden met maximaal 25°.

ook bij Albert Thibaudier een fraaie mix van zon en wolken

Komende dagen:
De rest van de week is het dankzij het hogedrukgebied Françoise rustig weer met geregeld zonneschijn. Verder blijft het overwegend droog, maar een enkele bui blijft lokaal mogelijk. Met een zwakke oostelijke stroming gaat de temperatuur omhoog met woensdag in het zuiden en donderdag ook in het midden van het land zomerse temperaturen van 25° en meer. Donderdag kan het volgens ECMWF in Limburg en in grote delen van België 29, misschien wel 30° worden.

het ECMWF verwacht voor donderdag in de zuidelijk helft weer zomerse, misschien wel tropische temperaturen. Bron: wetteronline.de

Vrijdag neemt de wisselvalligheid weer toe en komt het tot buien en bij die buien is de kans op onweer groot. Ook in het weekend komt het tot buien, maar de temperatuur blijft aanvankelijk nog zomers, maar in de loop van het weekend lijkt het kwik weer te gaan dalen. Het is allemaal weer goed zichtbaar in onderstaande temperatuurpluim.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Tot slot nog even dit. De weerpraatjes zullen in de zomermaanden juli en augustus wat korter zijn dan dat iedereen gewend is. Vanwege vakanties en het feit dat de batterij toch een keer moet worden opgeladen na elke dag een weerpraatje, kan er op deze manier wel nagenoeg elke dag een vers weerpraatje verschijnen. Voor iedereen die de komende maanden op vakantie gaat, alvast een fijne vakantie.

Dit was het voor vandaag. Morgen ben ik er weer met een nieuw weerpraatje. Voor nu een fijne dag en graag weer tot morgen.

een prachtige zonsondergang van afgelopen zaterdag. De foto werd gemaakt en ingestuurd door Maurice Vroegrijk

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 433 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier